2005-09-02 00:01 #0 av: ThomasH

Derbyhelg på Jägersro och V75 kanske kommer lite i bakgrunden för giganternas kamp i derbyt på söndagen, Conny Nobell, Torvald Palema eller min vinnare Intoxicated? Men glöm inte V75 på lördagen. Jägersro bjuder på några mycket bra travlopp med European Championship for 3 years old(Gr. I Int.) som kronjuvelen och duellen mellan ”nya Revenue” Olimede och Bertuzzi.

Som vanligt när V75 går på Jägersrotravet så gör man klokt i att specialstudera Lufti Kolgini på sin hemmabana. Olimede har under veckan fått tilltalsnamnet ”nya Revenue” efter en intervju med Ludde för Kanal 75:
– Att köra honom känns precis som att sitta bakom Revenue igen, säger "Ludde".
Kanal 75 skriver vidare: Lutfi Kolgjini äger en fjärdedel av hästen, och bestämde sig i vintras för att flytta hem den franskfödde talangen till Sverige. Därmed tog "Ludde" även över som ordinarie kusk efter Jean Michel Bazire. En flytt som ställde till problem eftersom Olimede inte tillåts starta i de

Foto Kanal 75

"Ludde" har stora planer för Olimede och jämför honom med sin förra stjärna, Revenue. Foto: Lars Jakobsson.

svenska årgångsloppen och därmed tvingas ut på resor. ”Vad tror du om chanserna på lördag?
- Han behöver nog ett lopp i kroppen för att toppformen ska finnas där, men jag tror ändå på bra chans. Samtidigt är Frankrike det stora målet”.
Det här en kanon men formen tycker jag är ett frågetecken. Det kan man inte säga om första utmanaren till Luddes ögonsten, Bertuzzi. Honom såg vi i korta E3-finalen senast och efter startgaloppen så gjorde Robert Bergs fina 3-åring ett mycket bra lopp och vi satte ju ”ögat” på honom efter den insatsen.
Själv så tror jag att hemmasonen Erik Adielsson kan vara

Foto Kanal 75

  Foto Kanal 75

nyckelkusken till V7:an denna vecka. Han kör min andra spik åt sin far, Prince Valliant. Men Erik tippas som segrare i flera lopp. Junction åt Svante Båth och är inte borta med vare sig Caramba Hall, Pulpa eller Breeze Brodde som han kör åt sin far. Caramba Hall spikar Erik själv i sina tips.
Tänk på att Jägersro kör med vinklad startbilsvinge. Spår 8 bakom bilen är inte ett så dåligt spår på Jägersro!

 V75-1  Brons 400.001-700.000 

2140 auto 

4 Finders Keepers är en 4-åring som Åke Svanstedt inte tycker håller riktigt för de stora årgångsloppen. Jag undrar om han har rätt? Han var ju enorm när han vann Klass I finalen på Solvalla. Om han var enorm då, så var han snäppet vassare när han från ett uselt läge senast i Solvallas Bronsdivisionsförsök kom tågande i spåren i sista kurvan och retligt enkelt sprang ifrån alla på upploppet. Visserligen har han snabbt dragit på sig pengar, visserligen så har han snabbt klättrat i klasserna. Men, antingen har Åke fel eller så har han en form som aldrig tidigare. Jag spikar!

 V75-2 Stolopp 75.000-250.000 

2640 volt 

6 Joeann Nic kvalade in till Stochampionatet och i detta sällskap räcker det mycket långt. Att hon sedan förlorade mot Nouveau Riche betyder inget. Nouveau Riche håller jag som landets bästa 4-åriga sto nu när hon är frisk igen. Hon blir omgångens flitigaste spik. Men jag tycket att det inte saknas motstånd. 12 Epicentre Broline var obesegrad felfri innan hon startade på V75 för första gången. Har sedan varit som bäst 2:a på V75. Nu pekar dock formkurvan klart uppåt igen. Senast på V5:an från Örebro hade hon sin vana trogen ett skitspår men kom mycket stark på upploppet och hann som när upp vinnande Chogo, som dessutom var strålande bra senast på Solvalla. Walmann rankar formen på sina hästar. Tittar vi på hans hemsida så läser vi att Epicentre Broline ”är på gång igen efter en tids sjukdom” med en rankningspoäng på 33, upp 5 poäng sedan i juli. Hon har mycket bra kapacitet för klassen.  Roger säger på sin hemsida:
– Fick ett vilsamt lopp senast efter vila efter en halsinfektion. Men nu bland ston ska hon ses med stor chans, bland de tre ska hon vara även om spåret blev det sämsta tänkbara.
Spotlite Lobell dottern 9 Pulpa har vunnit V75 förr och hon har en väldigt fin form just nu. Erik kör nu åt sin far, det minskar inte segerchanserna. Man kan också överväga att betala för 2 Västerbo Vinnare då formen är god efter att fått vara frisk en tid och tränat bra. Spåret är dock det sämsta tänkbara för henne, risken för felfri avgång är nog bara 10-20%. Om hon går felfritt så har hon kapacitet och fart att vara med på målfotot.

 V75-3 Guld 400.001- 

1640 auto 

3 Solero Briljant var ju strålande senast när han ”snodde” spetsen och gav inte de övriga en chans. Det var inte oväntat. Han har ju inte gjort bort sig mot årgångseliten som 4-åring. Utmanade Opal Viking vid ett flertal lopp. Här kan det dock bli svårt att ta spets, men han har visat att han är lika vass bakifrån. Spets tar 1 Caramba Hall som vann mycket enkelt från spets senast, men det är lite tuffare motstånd denna gång. Han säljer sig dock dyrt i spets. Det kan dock bli fart på denna tillställning. Egon Lavec gjorde comeback senast på Halmstad och gjorde sin plikt och vann. Detta är kanske loppet bästa häst, tveksamheten gäller om ett lopp i kroppen räcker. Egon Lavec var ju med i elitloppet redan 2001, men de senaste åren har skador stoppat honom från fortsatta framgångar. Till

Foto Kanal 75

 Gamlingen Egon Lavec startar i gulddivisionen. Foto: Lars Jakobsson.

 Kanal 75 säger Ludde:
- Han kändes jäkligt fin i sin senaste start, och är inte sämre än någon annan i det här loppet. Om han hade haft ytterligare ett lopp i kroppen skulle jag ha trott på riktig segerchans.
Jag vet att Ludde bara räds Solero Briljant. Egon Lavec ska springa barfota för första gången i år och Ludde lägger på ett norskt huvudlag för att ladda rejält. 10 Bellman Töll är ute på sin bästa distans. Han är dock bäst i spets så läget är inte bra. Glöm dock inte han vunnit 4-6 gånger bakifrån på den aktuella distansen. Formen är mycket god och körs barfota runt om som vanligt.

 V75-4 Klass III 75.000-1250.000 

2140 volt 

Tänk att det alltid är ett vidöppet lopp där den breda pennan, den tjocka plånboken måste fram. Vi har dock en klar förstahäst i Svante Båths fina 3-åring 6 Junction. Senaste loppet glömmer vi då Erik provade för ledningen i stentufft tempo, 11-öppning. Han var dock så bra i den näst senaste starten att Svante trodde på mycket stor chans senast på Bergsåker i en intervju för Kanal 75. 
-Junction (V75-4) var bra i senaste starten då han gick ett rejält slutvarv. Han är fortsatt jättefin i jobben och en av de som kan vinna loppet.
Nu har Erik ett betydligt bättre läge och kommer att ladda för spets. Men stor gardering är ändå tillrådligt. Det är fler som laddar för spets. Kanske inte 4 Evita Pil men hon har formen på topp och det är mera än man kan säga om Stall Lähdekorpi just nu. Evita Pil var mycket bra näst senast och Thomas Uhrberg i sulkyn för första gången förstärker segerchanserna. Hon blir nog favorit och hon har klarat 4:e spåret bra förr. 2 The Good Boy kommer dock att laddas för spets. Han var tagit sina segrar från spets, men det är inte tvunget. Senast så avslutade han sylvasst från kön. Också var det här med att passa Ludde på hemmabanan. I en intervju för Kanal 75 utvecklar Ludde tankarna runt 1 Viggo Dorann. ”En lovande häst som faktiskt är blind på höger öga” Trots det lilla handicapet tror "Ludde" på Viggo Dorann.
- Det är en bra häst som är under utveckling. Möter han inga överdjur bör han räcka bra i Klass III. Men han är mer stark än snabb och kan få problem med innerspåret.
10 Enjoyment F utvecklas hela tiden och var grymt bra senast från 2:a utvändigt, vann överlägset. Underskattad av spelarna är 5 Kasper E som har bra form och har ju slagit den mera betrodda Enjoyment F. 

 V75-5 Europamästerskapet 3-åringar   

2140 auto 

8 Olimede ska enligt Ludde vara ”nya Revenue”.
– Han har en fantastisk uppfattning, och samma teknik som Revenue hade. Säger Ludde till Kanal 75.
Han har dock visat upp sig hemma i Sverige innan han stationerades i Frankrike. Vann 3-åringseliten på Solvalla under elitloppshelgen. I den senaste starten, efter hemkomsten,

Olimede vinner 3-årseliten på Solvalla 29/5. Foto Petri Johansson Kanal 75

Olimede vinner 3-årseliten på Solvalla 29/5. Foto Petri Johansson Kanal 75

hade man dock önskat sig lite bättre formbesked. Luddes förklaring till Kanal 75:
– Han var dålig i magen då och urusel. Efter det loppet fick han helt ledigt i 14 dagar, och nu känns han väldigt fin igen.
Dunkel form har dock inte 3 Bertuzzi trotts att han är segerlös i år. Galopperade i första kurvan i E3-finalen senast. Robert gav honom sedan ett invändigt lopp och vred ut honom till attack på sista långsidan. Bertuzzi sköt till riktigt bra. Robert Bergh stack ju berättigat ut hakan och trodde mycket på sin fina 3-åring till E3-finalen. Form har han och Olimede måste vara mycket bättre än senast om han ska ge Bertuzzi en match.

 V75-6 Silver   400.001-1.200.000 

2640 volt 

Ett mycket bra silverlopp som känns spelvänligt. Motiverad favorit är 7 Kahili som visat upp en härlig styrka och moral de senaste loppen. Han får nästan alltid mycket tunga lopp i både 3:e och 4:e spår eller hela loppet i dödens. Det verkar inte bekomma honom och distansen är nog stort plus för Stefan Perssons tuffa Spotlite Lobell avkomma. Det finns dock några bra tuffa travare som inte tänker skänka bort loppet. 4 Ålarökaren har åter funnit formen. Senast på Örebrotravet så tågade Lars-Oves Spångs ögonsten i 3:e spår sista 600 och såg betydligt förbättrad ut. Här kan Björn Goop hinna före Kahili från start och då blir han hästen att slå. 12 Born At last trivs bäst när det är tufft tempo och långa lopp. Senast så gick Tomas Johansson på i 3:e spår i första sväng för att få överta ledningen. Väl där stretade han emot hela vägen men fick ge sig mot en Kahili i klasform. 6 Brave Sand är en underskattad häst. Han gör alltid bra lopp och har mött tufft motstånd. Att förlora mot Pases J. Pej, Citation och Red Chili Pirat är inget att skämmas för. Vi betalar också för 5 Lukas Lupin. Inte för att distansen är till fördel, men han var så märkbart förbättrad barfota senast att jag inte är säker på var jag har Lähdekorpis bidrag till loppet. Titta också lite närmare på 3 Breezze Brodde som är kraftigt distansgynnad. Senast så tog Hans Adielsson ut honom i ett flerklasslopp på Halmstadtravet. Där ”Breezzade” han enkelt undan i spets för Erik efter att gått ett varv i spåren och gav aldrig från tillägg startande guldhästen Sugarless någon chans. Vann överlägset. Erik kan upprepa detta lopp.

 V75-7 Klass I   75.000-400.000 

2640 volt 

7 Prince Valliant har lyft sig många klasser sedan han kom till Hans Adielssons träning. Är obesegrad sedan han kom från Joakim Löfgren där han aldrig vann under fjolåret. Här har dessutom Erik ett perfekt springspår. Jag tror att de andra radar upp sig och gör upp om 2:a priset. Spika!

Fem tippar V75

Gnägg

 

Lycka Till

 

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-09-01