2006-04-28 00:52 #0 av: ThomasH

När V75 cirkusen drar norrut så har vi bara sex lopp att lösa, för Järvsöfaks kan bara förlora om han stryks, det gör han nästa aldrig. Vi hittar vår andra spik i i hans Adielssons Prince som inte åker från Jägersro till Umeå om det inte var för att kvala in till finalen.

Nog får man känslan av lite bakfylla, lite dagen efter när man läser starlistan till Umåkers stora dag. Inget ont om alla de duktiga norrlandshästar som vi nu får njut av, men efter drabbningen ner på Åby förra veckan så går vi ner många klasser, men det ser därför lite spelvänligt ut. Vi kommer inte få kaffepengar för de sju rätt som hägrar. Trotts att vi är långt norrut så kommer nog stekheta Erik Adielsson att bli veckans nyckelkusk. Det blev bara sex rätt förra veckan, men ta rygg nu när vi det från början.

 

V75-1  Brons (försök 2) 400.001-700.000        2140 auto 

5 Robis Ingo håller sin fina form och gör bra lopp när han från vara med där framme från början. Nu möter den femåriga Smasher-sonen lite sämre motstånd och ska räkans som mycket stor favorit.
- Han har gått bra här en längre tid och känns lika bra i jobben och en av dem som ska räknas, säger Stig H Johansson på sin hemsida. Utmanar gör 6 Fastprint som var bra efter vilan som han fick efter halsinfektionen. Formtoppade Robert Bergh kör år Magnus Olsson.
- Fastprint är kapabel och startsnabb. Med ännu bättre spetsläge hade jag trott på vettig chans, men tyvärr är han lite sämre om det skulle bli ett lopp i ryggar. Jag har hört folk säga att han är bäst på kort distans men jag ser inte 2100 meter som något problem, säger Robert Bergh till Kanal 75.
10 Le Garcon Soleil är en mycket kapabel femårig hingst som har lovat mycket men verkar bara trivas hemma i norrlans. Nestor Lindberg har alltid trott mycket om honom. Bakspår kanske inte ä det bästa, men om någon kan lösa den situationen så är det Lasse Lindberg. 4 Sheriff Hornline vann detta lopp förra året. Nu kanske formen är något dunkel, men enligt tränaren så har den femåriga hingsten aldrig känts bättre och formen är alltså på topp, det har bara strulat lite i loppen. Nu har Jesper R Nilsson siktat på detta lopp en längre tid och vi ska strecka honom mycket tidigt när Örjan sitter upp i sulkyn för första gången. Bo Eklöv som brukar köra sitter som vanligt upp bakom 1 Salo som inte har fått det att fungera den senaste tiden och Kenneth Karlsson kommer att lätta den sjuåriga hingsten till denna start. 12 Rekyl Sund har formen på topp så det var illa för norrlandskungen Ove A Lindkvist att det blev ett så trist läge så Ove har inte bokat ett rum än till Elitloppshelgen (finalerna). Jag är mera optimistisk. Detta är en stark sjuårig vallack som kommer att få ett bra lopp då jag gissar att det kan gå undan där framme.

 V75-2  Klass II (försök 2) 75.000-250.000       2140 volt 

6 Francoso årsdebuterade i Rättvik förra veckan och han imponerade. Detta är ett bra spikförslag då den femåriga vallacken kan gå från alla positionen.

- Jag tycker att spår sex är bästa tänkbara. Han är ganska snabb ut, men det viktigaste är att man kan vara med och ta kontroll på situationen själv därifrån. Det är en stark, oöm och rejäl häst och jag siktar på en position långt fram i fältet, säger Robert Bergh till Kanal 75 och förtydligare senare att Francoso är hans bästa chans på Umåker. Jag garderar dock han har bara ett lopp i kroppen och mycket snabb ut är 1 Canpanj som är van mycket värre motstånd. Per Linderoth som brukar köra hästen tror att han ska räknas om den fyraåriga hingsten efter Thurbo Thrust får spets där han gör sina bästa lopp. 7 Simb Chester har nu fått ett lopp i kroppen efter vilat från sin halsinfektion. Timo Nurmos femåriga vallack efter Copiad vann direkt.
- Var jag riktigt nöjd med senast då han kunde vinna på ett bra sätt direkt efter vila. Han känns laddad och fin i jobben efter loppet och vi har haft detta lopp i sikte. Han kan öppna ganska kvickt och jag hoppas han kan få en bra position från springspåret. Jag är optimistisk inför lördagen, skriver Timo Nurmos på sin hemsida.

 V75-3  Guld (försök 2) 400.001-                    2140 auto 

8 Hot Tub fick ju aldrig visa vad han kunde mäkta med mot de bästa då Marcus Öhmans ögonsten galopperade direkt i Olympiatravet. Han såg dock mycket bra ut efter galoppen. Nu ska nestor Lindberg sitta upp bakom sexåriga Sugercane Hanover-sonen för första gången, det ska bli intressant. Nu tror jag att han kan få problem mot 8 Citation som imponerade stort i sin årsdebut och Stig H Johansson räknar med att femåriga hingsten ska etablera sig i eliten i år.
- Det är en fin häst som har årsdebuten klarad och det på en bra sätt dessutom så att han ser fin ut efteråt så han är bra nu. Läget är ju inte det bästa men han är så pass bra nu så det ska kunna gå vägen i alla fall, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
Nu har ju verken Citation eller Hot Tub något vidare läge. 4 General Du Lupin vann ju Guldbjörken förra året och av någon okänd anledning så brukar ju den tolvåriga fransmannen trivas bäst i norrland. Han var hyfsat bra i Olympiatravet.

 V75-4  Stolopp 75.000-1.000.000                      2140 volt 

Ett mycket öppet lopp med ston i 3 volter. Favorit blir 8 Bodica som är en femårig Lindy's Crown-dotter som ju har gjort 3 starter i Stig H Johanssons regi. Vann direkt i två starter och var tillbaka senast efter vial. Men, det är inge hjältinna och ska nu ut på sin första långresa.
- Inte så tokigt läge, men det är klart bättre med ett framspår men Erik för bestämma hur han ska köra. Håller hon sig bara lugn och klara resan vilket kan vara ett frågetecken för en sån här nervpirrig tjej, men klara hon det så tycker jag att hon ska räknas, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
Nu ska hon garderas, resan är ett frågetecken och det finns några bra motbud. 12 Easy Broline är en mycket kapabel dam som skulle duga i mycket tuffare omgivning om alla lopp gick på Bergsåker, hennes hemmabana. Hon stressar upp sig och är ett nervknippe så snart hon inte känner igen sin egen bana. Nu har dock hon börjat köras mycket tuffare i värmningen och svarat bra på det, vann senast på Hagmyren och upprepar hon den insatsen så vinner hon detta åkandes. 5 Just About Enough håller mycket bra form och senast var nog tyvärr bara ett preparélopp. Nu kommer hon att köras för seger och ska nog ses som den som i första han utmanar Bodica. 2 Justis For All har bar form och har gått framåt med loppet senast. Nu kommer hon dessutom att springa barfota runt om och ska passas. 7 Key Chantelle håller bra form och är snabb ut så springspåret är en fördel. Fyraåringen möter kanske lite tuffare hästar, men hon har formen och läget och ska markeras på lappen. 1 Shezfine Hornline snäppte av Key Chantell på linjen senast och är snabb ut, kommer att laddas för spets, men det är en dan som tål alla positioner. 4 Sassa Star Lady håller mycket bra form men har inte startat på ett tag då hon har haft siktet inställt på detta lopp en längre tid. 14 Grace Tabac har många tillägg att ta in, men det lutar åt att det blir lite tempo och får sjuåringen lite bra ryggar att gå i så vet vi att hon har en mycket bra spurt.

 V75-5  Vårtbjörken  400.001-                           1640 volt 
Järvsöfaks
vinner, och vinner och vinner. Spera ingen roll att han har tillägg över 1640 meter han vinner och vinner.

 V75-6  Silver (försök 2) 400.000-1.200.000      1640 auto 

Inte åker Hans Adielsson de dryga milen från Jägersro till Umeå med 8 Prince Valliant om han inte var tämligen säker på att boka rum i Stockholm elitloppshelgen. Prince Vallinat ska nu kvala in till finalerna. Trotts läget över sprinterdistans så spikar jag. Motståndet känns svagt.

 V75-7  Klass I (försök 3) 75.000- 400.000       2640 auto
 
Ett ganska bra klass I lopp där jag förordar Clas Svenssons mycket distansgynnade sexåriga Ride The Night avkomma, 2 Haark. Han visade upp en mycket bra sida senast när han gick barfota och det ska han göra igen om man tillåter. Men favorit blir han inte. Många tror på 4 D.J Seabrook som har mött knivskarps motstånd, Jocose och Rite On Dirt. Men, det var för 1 och ½ månad sedan.
- Han har tränat på bra och jag tror inte att toppformen ska vara långt borta. Visst hade det varit bättre om han hade fått ett lopp i kroppen för tio dagar sedan, men jag tycker ändå att det ser rätt bra ut. Med tanke på spår och förutsättningar tycker jag att han ska vara med och kriga om segern, säger Robert Bergh till Kanal 75.
8 Chip Toro håller en formtopp, men har vilat lite nu är inte läget det bästa men den sjuåriga vallacken är distansgynnad och ska räknas. Det är möjligt att han för första gången i sitt liv kommer att springa barfota. 5 What A Topgun är en riktigt bra sjuåring efter Alf Palema som har Ideal du Gazeau som morfar. Han har mött tufft motstånd som ung och tränade Ove A Lindkvist har siktat på detta lopp en lägre tid och tänker låta honom springa barfota. 7 It's Enough har mött tuffare hästar en dessa även om det ser lite klent ut i resultatraden så har han bra form.
- Hon hoppade innan bilen släppte senast, viltet inte är vanligt, hon är normalt väldigt stabil. Även hon har fått ett dåligt läge och även hon är bra igång och 2640 meter har hon visat att hon klarat tidigare och hon ska räknas med lite möjligheter, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
12 Heavy Dew var mycket duktig senast när sexåriga vallacken efter Mack Lobell attackerade i spåren men blev lite generad 150 kvar, annars hade nog Rite On Dirt får sina servetter varma.

 

 

Gnägg

 

 

Lycka Till

 

 

Bilder publicerade t o m 2006-05-01.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-04-27