2006-04-13 00:28 #0 av: ThomasH

Fjolårets Kriterievinnare Jaded segrade i årsdebuten på Solvalla på onsdagskvällen. Ifjol var han stundtals hetsig men nu var det lugnet själv som visade sig på banan. - Han kändes fin, han gick med öppet huvudlag idag och då brukar han hålla sig lugn. Det var till exempel inga problem att ligga i rygg under det första varvet, sa Örjan Kihlström.

I ett sexhästarsfält radade hästarna upp sig inledningsvis. Jaded hamnade i rygg på ledaren Mellby Pin High. Efter tusen meter gick Örjan Kihlström ut i andra spår och över upploppet var han aldrig i fara trots att Västerbo Miguel försökte utmana.
- Han kändes finare nu än i förra årets sista starter, man har tagit bort lösa benbitar på honom sedan dess. Det här blir nog riktigt bra med ytterligare några lopp i kroppen, sa Örjan Kihlström.

 

Hultman nervös och orolig
Tränaren Stefan Hultman var riktigt nervös inför årsdebuten.
- Det är ju upp till bevis i den här tuffa branschen och det här var nästan lika nervöst som under de stora loppen ifjol. Jag tycker att han såg trög och oinspirerad ut under loppet men sen när Örjan ryckte tussarna stack han bara iväg.
Nästa uppgift för Jaded blir kval till Kungapokalen om två veckor.
- Då kommer han nog att vara lite spänstigare. Om han går vidare till final kommer han ändå inte att vara helt på topp, hans formtopp ska komma under andra halvan av året, sa Stefan Hultman och syftade förstås på Derbyt.
Vinsten var värd 100 000 kronor och segertiden blev 1.15,3 över 2140 meter autostart. Tvåa blev Västerbo Miguel som också gjorde sin första start för året. 

Gentleman borta ytterligare några veckor
En annan stjärna från Stefan Hultmans stall, Gentleman, skulle ha kvalat före Solvallas tävlingar men ströks under eftermiddagen.
- Han var halt vänster bak i värmningen. Det är inte den gamla skadan utan en lätt liten grej som vi snart får ordning på. Gentleman är tillbaka på banan om några veckor, lugnade Stefan Hultman.

Åsa Elmroth

Bilen publicerad t o m 2006-04-19.

Av: Åsa Elmroth, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-12