2006-04-06 01:06 #0 av: ThomasH

Johan Untersteiner, 22 år, var populär på sin arbetsplats efter segern i lärlingsloppet inom Solvallas V64. Efter ett perfekt lopp måttade han in Mr Hillspot som ägs av "svärfar" och arbetsgivaren, Roger Walmann. Vinsten innebär en segerprocent på tjugo för Johan Untersteiner.

Efter att ha attackerat med Mr Hillspot från andra par utvändigt med halvvarvet kvar blev det en sevärd duell mot kvällens största favorit Haberdasher. Den sistnämnde stretade förgäves emot efter ett lopp utvändigt om ledaren. Vid segern höjde Johan Untersteiner armen i skyn i den segergest han har lånat av pappa Peter. En mycket bra årsdebut av Mr Hillspot som gav Johan Untersteiner hans tolfte årsseger.
- Jo tack, det rullar på, konstaterade segerkusken i vinnarcirkeln.

 

Timo Nurmos-tränade Simb Chester visade toppform vid segern i tredje avdelningen. Efter att ha legat på hårt första varvet släppte Jorma Kontio iväg honom först i tredje spår 900 meter kvar. Han svepte fältet och hade sedan inga problem att hålla konkurrenterna på avstånd. Jorma Kontio satt still på upploppet och konstaterade efteråt att hästen gjorde ett mycket bra lopp, speciellt då han varit borta två månader inför denna start. 

Björn Goop 34 dagar i rad
Det går inte en dag utan att Björn Goop står i vinnarcirkeln. Segern med Escudo By Pass i avdelning två innebar att han nu vunnit lopp 34 dagar i rad. Direkt till spets och sedan en säker seger med ett par längder var segerreceptet denna gång.   

 Frick skrällde bort spelarna
Dagens jätteskräll kom i avd fem då Jim Frick fick lucka från rygg ledaren med Navarro. Det var endast 185 system som överlevde den 89-oddsaren och värdet steg från 234 kronor till 26 768 kronor. Favoriten Laritz Supergoal slog i vingen i starten, rumplade till och trampade av sig en framsko. Sedan var den dagen förstörd.
- Det är bara att glömma det här loppet, men det känns skönt att det finns en anledning till att han blev sist. Vi är snart tillbaka på tävlingsbanan igen, sa Hans-Owe Sundberg.

Kari och Per först och sist
Två Kari Lähdekorpi-tränade hästar ramade in V64:an. Efter ett lopp i tredje utvändigt kunde finske New Grove Global enkelt spurta ned konkurrenterna i första avdelningen.
- En härlig häst som låg lagom på bettet, var körande Per Lennartssons kommentar efter segern.
Sista avdelningen vanns överlägset av halv-skrällen Rapkin som tidigt satt i ledningen. När mållinjen skars var marginalen ned till tvåan Arifant hela åtta längder.
Bra betalt på V64 denna onsdagskväll, 33 system fick 147 780 kr vardera för sex rätt.

Åsa Elmroth

Bilder publicerad t o m 2006-04-12.

Av: Åsa Elmroth, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-05