2006-04-04 14:45 #0 av: ThomasH

Under hela fjolåret stördes Laritz Supergoal av halsinfektioner. Nu är vägen mot revansch påbörjad. - Utvecklas han normalt tror jag fortfarande att det här kan bli en riktigt bra häst, säger tränaren Hans-Owe Sundberg.

Kort före årsdebuten förra våren slog oturen till. Nästan hela Hans-Owe Sundbergs stall drabbades av halsinfektioner och den då fyraårige talangen Laritz Supergoal drabbades hårt. Faktum är att han, trots finalplatser i Kungapokalen och Breeders' Crown, aldrig riktigt kom upp i full form.
- Hela säsongen blev bekymmersam och för Laritz Supergoal som skulle vara med i årgångsloppen blev det bråttom med allt. Jag hann inte ge honom det som han behövde och han fick aldrig riktigt chansen, säger Hans-Owe Sundberg.

 

 Första segern på 19 månader
Fjolårssäsongen blev segerlös, men för två veckor sedan bröts den tråkiga sviten. Segern på Örebro togs efter en imponerande insats i dödens på ledande Cat's Victory.
- Han kändes väldigt stark och fin även om han fortfarande kan vara lite fladdrig i aktionen. Jag tror att hästen kommer att komma alltmer för varje lopp, säger Solvallatränaren.
 Finns det någonting som Laritz Supergoal behöver förbättra?
- Jag vet inte riktigt vad det skulle vara, han är som sagt väldigt stark, relativt startsnabb och oöm för positioner. Det viktigaste är att han lyckas hålla sig fräsch.

 Svårt läge
På onsdag startar Laritz Supergoal i ett försök till Bronsdivisionen, V64-5, på Solvalla. Från ett sjundespår bakom bilen över kort distans krävs det en minst lika bra prestation som senast för att det ska bli en ny seger.
- Det ser ut att vara ett jämnt fält och taktiken är svår att lägga upp från det här läget. Men han brukar kunna öppna rätt så bra och jag tycker gott och väl att han är lika bra som de andra hästarna.
 Vad tror du om dina övriga V64-chanser?
- Beryll W.G. (V64-1) har gjort två starter efter vila och hängt med hyggligt även om hon inte är på topp än. Jag hoppas att formen och motivationen, som delvis saknades i fjol, ska finnas där snart. Nu har vi fått ett bra läge och jag hoppas kunna smyga med en bit.
- Boris Box (V64-2) har jag inte kört sedan han var tvåa på Solvalla i början av året. Läget är dåligt och jag vet inte alls hur det är med formen.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-04-10.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-04