2006-06-22 00:47 #0 av: ThomasH

1.12,3 första varvet - i dödens. Trots det stack Think Yatzee undan till enkel seger. - Hästen var osannolikt bra i dag sa, Örjan Kihlström

Örjan laddade tufft från start och kom i mitten av första sväng fram utvändigt om ledande Lukas Lupin, som i momentet innan fått överta ledningen av Straightup.
- Jag försökte lugna ner Think Yatzee efter start men det gick inte. Istället körde jag till lite mot Per ut på långsidan för att kanske få överta ledningen, men han valde att svara, sa Örjan.
Det resulterade i att första varvet avverkades efter mycket snabba 1.12,1 och då fann ledande Per Lennartsson det lika bra att släppa ledningen till den hårt pullande Think Yatzee. Ut på sista långsidan trodde nog de flesta att ledaren skulle börja visa trötthetstecken, men han tågade bara vidare och gick undan till en smått överlägsen seger på fina 1.13,5/2 140a.
- Han var väldigt het och efter det inledande varvet trodde jag att det var kört. Det ska egentligen inte gå att vinna med ett sådant här lopp men hästen var osannolikt bra i dag.

 

Repris på Oaks
I V64-3 drabbade flera av landets bästa fyraåriga ston samman och det blev en repris av Svenskt Trav-Oaks, med Electra Skift i ledningen och Joy Ås på utsidan. Precis som i Oaks tvärstannade också Joy Ås, som knappast var frisk, i sista sväng samtidigt som Electra Skift kunde sticka undan till en säker seger.
- Det kändes att det var ett tag sedan hon startade men hon krigade på bra och vann på ett bra sätt, sa Erik Adielsson.

Hattrick för Stig-Erik
Segern med Electra Skift fullbordade ett äkta hattrick för konstellationen Stig H Johansson - Erik Adielsson. Välväxta Ferrari Broline visade att han är tillbaka på allvar när han tog hem V64-1 från ledningen.
- Det är en mycket fin häst med effektiv aktion. Precis som senast höll han sig lugn innan loppet och det är positivt, sa Erik.
I den andra avdelningen valde Erik att köra upp i dödens med Lucky Legs dryga varvet från mål. Därifrån var segern aldrig i fara även om Lucky Legs sjabblade med travet till slut.
- Han kändes stark så jag valde att åka fram. Orkesmässigt kändes han okej hela vägen men han tappade travet lite den sista biten.

Vass avslutning av Plymouth Hoss
I V64-4 tog Jorma Kontio en imponerande seger med Plymouth Hoss. Via fjärdespår i sista sväng stack han undan till en smått överlägsen seger. Virrpannan Colombian Necktie tog hand om ledningen i den sista avdelningen men galopperade helt omotiverat 600 meter från mål. Istället kunde Björn Goop och Orlando Karks ta hem segern i Klass I-försöket.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-06-28.

 

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-21