2006-01-31 23:27 #0 av: ThomasH

...som fyller 50 år idag. Grattis! Hur känns det?

- Tack, bara bra. Jag försöker hålla mig undan bara för att slippa uppvaktning.

 

Så var firar du någonstans?
- Jag är i Åre och åker skidor några dagar. Fast sedan i lördags har det mest regnat och det har inte blivit så mycket av skidåkningen.
- Annars hade jag middag förra veckan med mina vänner och släktingar.

Vad säger du annars om årets första månad? Du har tagit fyra segrar och kört in nästan 300.000 kronor.
- Det har börjat klart över förväntan. Jag är nöjd, men kvalitéten på hästarna har också varit lite bättre än i höstas. Då körde jag så dåliga djur ett tag att jag tror att 75 procent av dem blev oplacerade.

Och V75-seger tog du nyligen på hemmaplan med Chip Tory.
- Ja, det var kul. Han vann okörd och gick med full spänst över mållinjen. Han gick också en väldigt bra tid om man jämför med de andra loppen den dagen.

Hur är det annars med din hälsa för dagen?
- Det är lite bättre nu men det kommer aldrig att bli helt bra. De senaste tre månaderna har jag bara jobbat 25 procent under veckorna.
- Jag har tränat ganska så rejält den senaste tiden, men har problem med värk i handleden när det är för kallt. Och det gäller särskilt när jag kör hästar som är hårda i munnen, även om det går bättre nu.

I vilken omfattning tänker du köra framöver?
- På sommaren har jag inga problem med att köra både tre och fyra dagar i veckan. Jag hoppas att jag blir anlitad som kusk och får göra det också.
- När det gäller min rygg så kommer den heller aldrig att bli helt bra. Jag opererade mig för diskbråck förra våren men känner fortfarande av det ibland. Men det är ändå en oerhörd förbättring nu gentemot tidigare. Fast jag kommer nog aldrig mer att ställa mig och sko en häst igen.

Den här veckan tävlar du vid tre tillfällen. Bergsåker på torsdag, Romme på fredag och sedan V75-finaler på Solvalla på lördag. Kan du bjuda på en vinnare?
- Ja, jag tror att Chip Tory kan vinna på V75 igen. Trots att han fick ett dåligt läge med spår tolv. Jag tycker att han kändes så fin förra gången att det ska till en riktigt bra häst för att slå oss, säger Bo Eklöf.

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2006-02-06.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-01-31