2006-01-24 15:23 #0 av: ThomasH

V75-stjärnan Born At Last är på väg att säljas. Under måndagen var Lutfi Kolgjini och provkörde hästen. - Jag kände att det var rätt häst att köpa för de pengarna, säger "Ludde".

Born At Last tävlade mycket framgångsrikt under fjolåret och vann flera V75-lopp. Den sexårige valacken har tjänat drygt 1,3 miljoner kronor för sin tränare Tomas Johansson i Mantorp.
Men nu är gulddivisionshästen på väg att säljas.
Det är hästägare hos Lutfi Kolgjini som handlar Born At Last - förutsatt att hästen går igenom veterinärundersökningen.
- Jag vill betona att ingenting är klart ännu. Hästen ska genomgå en fullständig veterinärundersökning hos Jonas Tornell på torsdag. Jag kommer att ha väldigt höga krav på att han är i toppskick, säger Lutfi Kolgjini.
Hur kändes Born At Last vid provkörningen?
- Han kändes så fin som jag förväntade mig att han skulle göra. Jag körde bara lugnt med honom, 1.35 ett varv, och på det kändes han bra. Eftersom hästen är under vinterträning ville jag inte gasa på för mycket.
- Det är svårt att göra någon riktig bedömning i den låga farten, men han kändes absolut inte ofräsch.
Vem är det som köper Born At Last?
- Det är inte officiellt. Men jag kan säga att det är en ny hästägare hos mig.
Och priset? Ett sjusiffrigt belopp?
- Det är heller inte officiellt.
Hur bedömer du Born At Last möjligheter framöver? Hur kommer du att matcha hästen?
- Jag bedömer att det finns bra utveckling i honom. Han har bra pengar att tjäna utomlands, bland annat i Frankrike. Det finns nämligen många lopp som är öppna för valacker också. Jag hoppas och tror att Born At Last kommer att bereda glädje framöver.
- Men det är inte aktuellt med någon start på ett bra tag. Han ska få fortsätta sin vinterträning i två och en halv månad till, säger Lutfi Kolgjini.

Michael Carlsson

 

Bilden publicerad t o m 2006-01-30.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2006-01-24