2005-12-22 20:49 #0 av: ThomasH

Djurskyddsmyndigheten har beslutat att föra anmälan mot Erik Svensson vidare till en åklagare. Därmed riskerar Solvallatränaren fängelse och att bli av med hela sin tränarrörelse.

Det var i ett lopp på Solvalla den 16 november i år som Erik Svensson drev sin häst Persos Yankee på ett regelvidrigt sätt, och blev anmäld för hård drivning av banveterinären Ragnar Svanholm. Enligt Djurskyddsmyndigheten, som har undersökt fallet, slog Erik Svensson sin häst "sju gånger med uppvinklat spö samt boxade hästen fyra gånger med högerhanden på baksidan av hästens högra lår". Därför går nu fallet vidare till en åklagare.
- Vår skrivelse har granskats noga av en jurist, och vi anser att det ska väckas åtal. Därför har vi beslutat att göra en åtalsansökan, säger veterinärinspektör, Göran Åkerström, på Djurskyddsmyndigheten.
Om Erik Svensson döms för brott mot djurskyddslagen riskerar han böter och fängelse i högst två år. Dessutom kan han bli belagd med djurförbud, vilket i så fall skulle innebära slutet för Erik Svenssons tränarrörelse.
- Jag kan inte tänka mig att jag blir fälld. Men om det blir så illa får jag sluta med det här, säger han.

Pär Andersson

 

Bilden publicerad t o m 2005-12-28.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2005-12-22