2005-12-22 00:23 #0 av: ThomasH

De flesta av de bästa treåringarna har gått till vintervila. En har det definitivt inte. Jocose lekte hem Sören Nordins lopp på Solvalla. - Han kändes finare än någonsin i dag, sa kusken Örjan Kihlström.

Hela säsongen har Jocose fått stå i skuggan av sin jämnårige stallkamrat, kriterievinnaren Jaded. Två raka segrar i december har visat att Jocose med stor sannolikhet blir att räkna med i kulltoppen även nästa år. I Sören Nordins lopp, V64-1, flög Jocose till ledningen från sitt innerspår, och hade sedan lekstuga med sina konkurrenter. Närmast att hota var finske gästen Bluehill's Dragon som gick en mäktig långsida, men åt Jocose fanns inget att göra.
- Han kändes väldigt smidig i dag och vann på ett fint sätt. Det är en häst som rör sig bra med en otrolig teknik, vilket gör att han har det lätt för sig, sa Örjan Kihlström.
Jocose upplevde en problemfylld sommar då han drabbades av infektioner. Nu avslutade han året på samma sätt som han inledde det - med två raka segrar. Därmed har Jocose sprungit in knappt en miljon kronor under sitt debutår.
- Ovanligt att en treåring känns bättre än någonsin så här dags på säsongen, sa Örjan Kihlström. 


 Diggers lillasyster glänsde

 

En fin fyraåring som visade upp sig var Stig H Johanssons Green Chili, för dagen körd av Erik Adielsson. Green Chili blixtrade till ledningen när bilen släppte fältet, och dansade sedan undan över upploppet i en mycket snabb avslutning. Digger Crowns lillasyster tog därmed sin tredje seger för året.
- Det är en trevlig märr som gör det mesta rätt. Hon är väldigt rapp ut och öppnade riktigt fort i dag, sa segerkusken Erik Adielsson.
Tvåa i mål var Suzanne, vilket innebar att Stig H Johansson kunde räkna in en dubbelseger till stallet.


Svag comeback
I loppet efter, V64-5, var en annan av Stig H Johanssons fyraåringar storfavorit. Men Tequilaracing Rose, som gjorde comeback efter vila, var blek och tidigt slagen efter ett lopp utvändigt om ledaren. I stället skrällde Robert Bergh ordentligt när han spurtade hem segern tillsammans med storvuxne Nelson Index.

Betydligt mindre till storleken är fyraårige Super Qui, men Thomas Francks hingst visade sig ändå vara helt överlägsen i V64-avslutningen. Efter att ha prickat starten perfekt från sitt springspår ledde Super Qui från start till mål.
- En riktig julklapp. Jag trodde inte på honom som unghäst, men han har visat sig vara väldigt bra, sa Thomas Franck.
Opec med Per Lennartsson vann V64-2, och i V64-3, Järvsöfaks lopp, leddes defileringen av "Faksen" själv. Någon start blev det däremot inte för världens bästa kallblodshäst som för tillfället njuter av en välförtjänt vintervila. I stället blev det seger för norske Alsaker Knekten som kördes av Jorma Kontio. Utdelningen på sex rätt blev 64 219 kronor.

Pär Andersson

 

Bilder publicerade t o m 2005-12-28.

Relaterade länkar

Av: Pär Andersson Kanal 75

Datum för publicering

  • 2005-12-21