2005-12-06 20:19 #0 av: ThomasH

Torbjörn Jansson och stall Tilly går skilda vägar. Efter ett av storhästägarens sämsta år bryts samarbetet. - Vi har aldrig haft ett så här dåligt år. Nu satsar vi på en ung hungrig tränare, säger Hans-Gunnar Tillander i stall Tilly.

Familjen Tillander är uppfödare till Sveriges vinstrikaste travhäst, Victory Tilly. De har dessutom fött upp mängder av stjärntravare genom åren med efternamnet Tilly.
Tillsammans med Torbjörn Jansson har de haft stora framgångar. Torbjörn tränade och körde Victory Tilly tidigt i hans karriär, och järnladyn Icora Tilly är en av många topptravare som har kommit ur produktionen Jansson/Tillander.

 

Anser inte att de är osams
Efter att Torbjörn Jansson blev catchdriver (1 april 2000) tog Glen Norman över som tränare för stall Tillys hästar. Men för ett år sedan återupptogs samarbetet igen, och Jansson blev åter tränaransvarig.
Men från och med årsskiftet går de nu skilda vägar.
- Jag har fått nog, vid årsskiftet slutar jag på mitt eget initiativ, säger Torbjörn Jansson till travnet.se.
- Jag vill inte träna stall Tillys hästar längre och har sagt upp dom till den 31 december. Jag har fått nog, mer vill jag inte säga just nu.
Hans-Gunnar Tillander blir överraskad när han får höra Janssons uttalande.
- Det förvånar mig att han säger så. Det är riktigt att han inte ska träna våra hästar längre, men jag anser inte att vi är osams.
Vad beror brytningen på?
- För det första är det Torbjörn som har sagt upp hästarna. Men vi har också haft ett dåligt år. Det har knappt blivit en miljon kronor inkört, och ett så dåligt år har vi aldrig haft.
- Vi vill ju såklart se resultat och är inte vana att spela i en så låg division, säger Tillander.
Vem tar över träningen av hästarna nu?
- Det gör Per Engblom som har jobbat som försteman hos oss i ett år. Det är en 25-årig kille som är nyutexaminerad tränare och har visat sig väldigt duktig. Han har tidigare jobbat som secondtrainer hos Jimmy Takter i USA, och från och med 1 januari blir han tränare på våra drygt 20 hästar.
- Vi tycker att det är en naturlig utveckling att han nu tar över. Man brukar ju också säga att hungriga vargar jagar bäst.
Vem kommer att köra hästarna i loppen?
- Det är inte bestämt ännu. Men jag kan även säga att vi kommer att satsa ännu mera på unghästar framöver, och samtidigt sälja ut en del tävlingshästar. Nu satsar vi framåt, säger Hans-Gunnar Tillander.

Michael Carlsson

Bilden publicerad tom 2005-12-13

Av: Michael Carlsson

Datum för publicering

  • 2005-12-06