2005-12-01 00:36 #0 av: ThomasH

Örjan Kihlström chansade - och vann. Belöningen blev en halv miljon kronor till Intoxicated och hans ägare. - I dag blev det rätt, konstaterade "Gubben i lådan" nöjt.

Solvalla Grand Prix för fyraåriga hästar (V64-5) var onsdagens höjdpunkt på Solvalla.
På förhand såg det ut som en duell mellan finska segermaskinen Passionate Kemp och Stig H Johanssons USA-import Citation.
Så blev det också.
Passionate Kemp tog omgående hand om ledningen med Citation utvändigt. Ledarduon såg till att dämpa tempot rejält och första varvet gick inte fortare än 1.15,4.
På sista bortre långsidan attackerade konkurrenterna i tredjspår - men inte Örjan Kihlström som istället valde att chansa och satte sig fast med Intoxicated i rygg på Citation.


Minimal lucka

Mitt på upploppet kom sedan en minimal lucka. Örjan Kihlström högg blixtsnabbt och vips hade Intoxicated fritt fram med massor av luft i lungorna.
Passionate Kemp och Citation såg nästan ut att stå still sista biten när Intoxicated spurtade till sitt livs största seger hittills.
Örjan Kihlström, som ibland kallas "Gubben i lådan", gjorde verkligen skäl för sitt smeknamn.
- Jag tror inte vi vunnit om jag gått ut i tredjespår 600 kvar. Jag valde att chansa och i dag blev det rätt, sa Örjan Kihlström.
Intoxicated gav 13,22 i vinnarodds. Lika överraskad som spelarna var inte segerkusken.
- Med det lopp han fick i dag är jag inte så överraskad. Han är väldigt bra när allt fungerar.
Intoxicated tränas av Stefan Hultman och fyraåringen som var fjärdehandsfavorit i derbyt har efter onsdagens triumf tjänat drygt 2,3 miljoner kronor.
Örjan Kihström vann ytterligare ett V64-lopp och även i V64-2 klev han in i handlingarna först på upploppet. Secretary flög mer eller mindre lågt och snuvade en snopen Present på segern.

Stig H dominerade
Onsdagen handlade annars mycket om stall Stig H Johansson.
I V64-1 duellerade Blues Office och Starlight om ledningen och öppnade i 1.08-tempo första halvvarvet. Båda var

förstås chanslösa till slut efter den öppningen och i stället var Sara Lu Hanover starkast sedan Stig H Johansson tidigt placerat femåringen utvändigt om ledaren. Segertiden blev imponerande 1.12,9 i vinterkylan.
- Hon var en klar plusvariant i dag, konstaterade segerkusken nöjt.
Stig H Johansson kunde även glädja sig åt dubbelseger både i V64-3 och i V64-4.
I V64-3 vann Suzanne (Per Lennartsson) före Green Chili och i V64-4 vann Raya (Björn Goop) medan chefen själv styrde in Glowlite till andrapriset.
V64-omgången avslutades med en snygg spurtseger för Lobster och Ulf Ohlsson.
105 system klarade sex rätt och belöningen på V64 blev 52 870 kronor. De 13 spelare som spelat V6 fick 132 175 kronor vardera.

Lars-Ove Pettersson

 

Bilder fins pblicerade tom 2005-12-07

Relaterade länkar

Av: Lars-Ove Pettersson Kanal 75

Datum för publicering

  • 2005-11-30