2005-11-22 12:31 #0 av: ThomasH

"En av de mest lovande unghästar jag har tränat." Det har Lutfi Kolgjini sagt om tvåårige Glen Kronos. I lördagens lopp i Eskilstuna krossade han U.S.A.Hornline och vann på nytt svenskt rekord - 1.15,5.

Jägersrotränaren har plockat fram en ny supertalang. Glen Kronos tog nu sin andra seger i tredje starten, och han gjorde det på ett imponerande sätt. Trots ett lopp utvändigt om U.S.A.Hornline hade Glen Kronos slagit henne redan i sista kurvan. Glen Kronos försvann ifrån till en överlägsen seger och bjöd på en härlig uppvisning. Segertiden blev 1.15,5 - vilket är nytt svenskt rekord för tvååriga utländska hingstar och valacker över 1640 meter med voltstart.
- Det här är en helt fantastisk häst. Jag sa redan efter debuten att han är en av de mest lovande unghästar som jag har tränat.
- Han är rätt så flegmatisk av sig och det fanns lite krafter kvar i mål. Eftersom han är född i Italien finns det flera lopp där nere åt hästen. Men det skiter vi i det här året, och tar det istället lite lugnt med honom. Nästa start blir i finalen av E3:s Tvååringsbonus, sa Lutfi Kolgjini.
Finalen i E3:s Tvååringsbonus körs i Gävle den 3 december. Förstapriset där är 200.000 kronor.
För segern i Eskilstuna fick Glen Kronos 40.000 kronor.
Tvåa i mål blev U.S.A.Hornline som noterade 1.16,5.

Michael Carlsson

 

Av: Michael Carlsson Kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2005-11-22