2005-11-17 23:44 #0 av: ThomasH

Björn Goop blir nyckelkusk när V75 gästar Eskilstunatravet som förgylls av finalerna i Breeders' Crown för 3-åringar. Björn Goop spikas bakom Joy Ås och ska ses med mycket stor chans med Rite On Track som dock kommer att möte Svante Båths Kung. Giant Superman kommer nu att visa att formen finns inför avresan ner till Frankrike med sikte på Prix D'Amerique, 2640 meter gynnar Fredrik B Larssons elitloppstvåa och jag spikar.

Björn Goop är nu tillbaka efter sin avstängning och jag tror att denna omgång kommer att gå i Björn Goop tecken. Joy Ås är nu tillbaka efter en tids sjukdom, för frisk var hon inte när hon förlorade Oaks. Björn sitter också upp bakom Jörgen Wesholms Rite On Track som vaknat sent under året och även här kan Björn spåra hela vägen. Utöver de två Breeders' Crown-finalerna så har Björn Goop fina vinstchanser, ja kanske snarare möjliga vinstchanser med The Good Boy, Quatro Kash och Sved Wilbur. Men, spikar bara Joy Ås, trotts att de treåriga märrarna är mycket imponerande, mera imponerande än hingstarna och valackerna i årskullen. Den andra spiken blir för Supermannen, Giant Superman, trotts den tveksamma insatsen senast. Då hamnade Fredrik B Larson lite fel i loppet, dessutom var han nyss tillfrisknad från dödsbädden, var ju mycket illa däran i transporsjuka. Nu är uppgiften som skriven för elitloppstvåan. Men, vi tar det från början.

 V75-1  Breeders' Crown-final 3-åriga ston       2140 auto

1 Joy Ås har varit kullens drottning hela året men var svag

i Oaks. Den enda förklaringen är att hon då var sjuk.
- Hon var sjuk då och hade en riktigt dålig dag. Nu verkar allt bra och jag var jättenöjd med henne efter segern senast i semifinalen, säger Björn till Kanal 75 och försätter:
- Självklart ska vi försöka öppna så bra som möjligt från innerspåret, och på så sätt behålla ledningen. Lyckas vi med det är det en bra segerchans.
Hon är snabb ut och jag räknar med att Björn Goop leder finalen runt om och jag spikar.

 

V75-2  Silver 400.001-1.200.000           1640 auto

1 Leffe Blanche överraskade mig med att vinna mycket enkelt bakifrån senast på Gävletravet. Det är helt tydligt att den sexåriga fuxen har utvecklats mycket i år. Nu är det dock nog spets som gäller, han har en märklig tur att alltid dra bra spår på V75, även om det inte längre behövs. Nu är det inte givet att han tar spets, 2 Black Center är som en blixt bakom bilen och Kari meddelar att han ska laddas för spets. Detta scenario öppnar upp för min vinnare, 6 Sir Henry. Göran E Johansson tycker att han är så när toppformen som möjlig och det var han även i Breeders' Crown-finalen senast. Men, så som det loppet blev körts så var Görans ögonsten chanslös från bricka 12. Nu är läget bättre och då han är hyfsad från start så kommer Sir Henry få en bra placering direkt, han vill ju vara med i den främre träffen från start för att komma helt till sin rätt. Nu är det inte helt otroligt att Black Center kommer att släppa spets till 4 Prime, Black Center gör bättre lopp i ryggar och Primer är en spetshäst, i spets ska Prime räknas. 3 Kipketer Zoon håller sin dunderform och duger mycket långt i klassen.

 V75-3  Mälarpriset (Guld) 400.001-         2640 auto

Fredrik B Larsson ska skatta sig lycklig att hans Superman lever, dock så tycket jag att han agerade med huvudet under armen när han startade 9 Giant Superman den 2/11. Har en häst legat för döden i mycket hög feber i transportsjuka så bör man låta honom vila lite. I loppet senast körde han nog inte för vinst, när Fredrik upptäckte att han inte fick någon plats när han sände fram Supermannen i 3:e spår så backade han sist och gav Giant Superman ett fint träningsjobb. Nu, däremot så vill han kolla formen inför resan ner till Frankrike och är formen god så blir det nog en satsning mot Prix D'Amerique. Till skillnad från de flesta tippare så tycker jag att Supermannen passar utmärkt över 2640 meter och därför kommer han inte att göra bort sig nere i grodätarlandet, visst han är duktigt över 1640 meter också, elitloppstvåa som han är. Jag tycker att loppet är mycket ihåligt och är bara Giant Superman i närheten av form så joggar han hem detta, eller som någon i forumet brukar uttrycka det "han springer i kringlor runt resten". Jag spikar givetvis.

 V75-4  Klass III 75.000-125.000           2140 volt

Svante Båth har en blivande stjärna i 9 Global Great, men det har krånglat otroligt mycket för honom. Nu verkar det som fyraåringen hittat rätt efter vilan. Läget är dock inte roligt då han inte trivs bakom hästar och jag vill se honom i någon start till innan jag litar på honom helt och fullt.
- Har gjort allting rätt efter sin comeback och har nu tre raka segrar. Senast gick han i dödens hela vägen men var trots det överlägsen till slut. Det här är en kanon i grunden och hade han inte blivit stoppad av skador så hade han haft helt andra pengar på sig idag. Han har aldrig förlorat i felfritt lopp och jag hoppas att det dröjer innan han gör det. Bakspår är aldrig roligt men kommer vi bara till i loppet så räknar jag med bra segerchans. Vi ändrar ingenting, skor runt om som vanligt, skriver Svante Båth på sin hemsida.
Och Erik Adielsson skriver på sin hemsida:
- Global Great gjorde det bra senast och vann enkelt. Bakspår är som det är men jag tycker hästen borde duga bra i klassen och på förhand är det nog min bästa chans på V75.
Nu har inte 10 The Good Guy något bättre läge men även denna fyraåring lovar det mycket om och han har full form. Läget kanske inte är det sämstas för honom, han kan hålla sig lugn från bakspår.
- Jag körde bort mig med honom på Jägersro, men han hade nog inte räckt till seger ändå. Det är en rätt bra häst som står bra inne i loppet och kan dyka upp där framme, säger Björn Goop till Kanal 75. 6 Glowlite utvecklas för varje start. Han är rask ut och ska ses med chans.
- Glowlite gick bra senast hade lite bekymmer i sista sväng med lite många trötta hästar i vägen, men hon avslutade bra när hon väl fick fritt. Hon har ett bra läge nu då hon har snabb ut, säger Stig H på sin hemsida.
2 Fighter Accent är mycket rask ut och kommer att sikta mot spets. 7 Hooks First Lady är en spetshäst och kan få svårt att nå dit nu, men Jim Frick kör för första gången och han brukat satsa frisk så osvuret är bäst. 3 Bidde Best fungerar bara i spets så spåret blev en vinstlott för Johan Wiman då hon är mycket rask ut. I spets så ska hon räknas. Ja, ni ser det finns risk att detta blir tempo i loppet och fungerar Svantes häst så kommer han dra nytta av tempot, men det gör också Björn Goop bakom The Good Guy, jag gissar att vi hittar vinnaren bland dessa två
.
 V75-5  Klass I 75.000-400.000             2640 volt

6 Stars'N Bars har haft en brokig karriär, galopperat bort mycket pengar. Men, när som senast sköter sig så är detta en mycket bra häst som borde höra hemma i en högre klass. Robert Berghs fyraåring tog mycket enkelt spets från just 6:e spåret och var totalt överlägsen, vann med runt 7 längder. Han har nu fungerat i två starter och är han nu också vid sunda vätskor så vinner han detta utan att bottnas. Men, motståndet är något vassare nu och jag litar inte fullt på honom än. 2 Quattro Kash har bra form och Björn har fått order att ta rygg på Stars'N Bars.
- Han gick bra senast jag körde honom på Åby när han var tvåa bakom Gift to Europe. Han klarar distansen, men vi siktar på en bra slant i första hand, säger Björn Goop till Kanal 75.
10 Ron Keeper gjorde ju några heroiska lopp i våras. Vann ju ett Klass III lopp hemma på Jägersro totalt överlägset, men misslyckades i sedan i finalen, men hade ett trist 8:e spår volten. Följde dock upp med en mycket bra 2:a plats efter Stanely Bar i klass II lopp, det också hemma på Jägersro. Bästa skalpen tog sedan Luddes 4-åring när han vann ett Klass II lopp på Solvalla före sådana storheter som Born At Last, Silky Road, Sargasso och Arnie Solmoli, även då från ett 10:e spår. Fick gå i vila efter den starten och har nu fått ett lopp i sig. 5 Earth Bound var mycket tapper senast bakom Nyby Bengan. Gick i anfall 600 kvar och närmade sig Nyby Bengan under hela upploppet, men hann inte fram. Nu kanske han dessutom kommer att springa barfota, pass upp!  1 Foxtrott Har fått ett bra läge och har gått framåt den senaste tiden.
- Hon har gått bra en längre tid utan att det syns i resultat raden. Nu har hon för en gångs skull fått ett bra läge, jag har ändå svårt att tro att hon ska vinna, säger Stig H på sin hemsida. 3 Go Places var så grymt bra när han skrällvann på Solvalla i september. Då drog han i ledningen i stenhårt tempo och hade ändå bästa krafterna kvar på upploppet, även det ett långlopp. Nu sitter Erik upp, det var skadade Torbjörn Jansson som skrällde med honom.
- Go Places vann näst senast på Solvalla som en jätteskräll. Han gillar distansen och verkar ha fin form. En rysare om man garderar loppet lite, skriver Erik Adielsson på sin hemsida.

 V75-6  Breeders' Crown-final 3-åriga Hingstar  2140 auto

6 Kung Lavec
är kullen kung, tyvärr så blev han störd till galopp i Kriteriefinalen. Svante Båth har valt samma upplägg inför varje storlopp. Skor i försöken och barfota i finalen. Så vi ska inte dra för stora växlar på att han fick stryk av Cecena Ås i semifinalen. Nu tänker jag ändå gardera Sventes storstjärna.
- Var jag fullt nöjd med senast trots att han inte riktigt orkade gå i närkamp med vinnaren. Han hade fått det lugnt efter kriteriet och helt klart så behövde han loppet. Nu räknar jag med att han ska vara helt på topp igen och då brukar han räcka långt i de här loppen. Vi provar att köra till en bit från start och även om vi knappast kan nå ledningen så bör vi i alla fall hamna bra till. Jag har full respekt för några av konkurrenterna men med tanke på vad min har visat tidigare under säsongen så måste jag vara optimist. Jag hoppas och tror att vi dyker upp i segerstriden. Han gick med skor i försöket men nu blir det barfota bak, inga andra ändringar, skriver Svante Båth på sin hemsida.
Han har varit igång hela säsongen och kan vara sliten.

Sliten är inte 1 Rite On Track som hittat storformen nu till hösten, även han stördes till galopp i kriteriefinalen. Björn Goop kommer att ladda och från spets så ska Jörgen Westholms mycket fina hingst plockas ner. Nu är inte spets nödvändigt, han har visat att han har en enastående spurt om han får fritt till upploppet.
- Han har visat riktigt bra inställning, och var bra i försöket då han avslutade starkt till seger efter att ha suttit långt bak i kön, säger Björn Goop till Kanal 75 och fortsätter:
- Han öppnade väldigt dåligt från spår ett på Solvalla i Kriteriekvalet, men jag tror att han blev rädd för startbilsvingen den gången. Nu vore det bästa om vi kan ta hand om ledningen och sedan dra på ordentligt.

 V75-7  Brons 400.001-700.000          2140 auto

2 Vamos vann lätt över sprinterdistans senast, stor fördel med framspåret då han är snabb ut. Nu brukar dock inte Luddes hästar prestera lika bra som hemma på Jägersro. Så vi garderar. Fleming Jensen har fått 10 Serres les Cordons i träning, det 8-åriga stoet efter Pale Amber har tänt till ordentligt i sin nya miljö, bara segrar, visserligen mot lite sämre motstånd än vad Åke utsatte henne för. 1 Red River är lite av en spelares mardröm. Ibland helt under isen och rätt som det är fullkomligt strålande. Nu håller han bra form och har fått ett perfekt läge, optimistiska, ärliga Jim Frick som alltid kör för seger kommer att ladda för spets. 8 Chogo drar ju alltid skitspår. Det här är en mycket bra 4-åring som var ovanligt blek senast. Nu har han gått upp en klass, men han kommer att vandra vidare i klasserna om han får vara frisk och får bättre spår. Jag räknar dock inte bort honom, ska bli intressant att se vad Erik kan göra bakom Hans Karlssons ögonsten.
- Chogo vet jag inte så mycket om. Ett uruselt läge gör att jag ligger lite lågt. Förutom senaste insatsen så ser hästen ut att ha toppform så omöjligt är det kanske inte, Skriver Erik Adielsson på sin hemsida
11 Aclaim har startat lite väl tätt nu. Visst har Håkan "hockey" Eriksson en fin 4-åring som inte riktigt har lyckats i årgångsloppen, gick visserligen till final i Breeders' Crown, men hade inte mycket med utgången att göra. Nu är dock motståndet lite sämre och han kan väl få chansen nu, men lite överstreckad är han. 5 Fastprint håller fin form och har fått ett bra läge då han är startsnabb. 4 Sved Willburn är löjligt underskattad. Han har visserligen blivit 9 år, men han gör fortfarande heroiska lopp till och från. Nu sitter Björn Goop upp för första gången och det kan bli en vänsterhandseffekt som så många gången förr när Björn sätter sig bakom en häst för första gången.

 

Gnägg

 

Lycka Till

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-11-17