Nyhter från Kanal 75

Stig H vann dubbla revanscher

2005-10-20 02:26 #0 av: ThomasH

Stig H Johansson var onsdagens man på Solvalla. Han körde in 300.000 kronor sedan Striking Ås vunnit Kriterierevanschen och Lotuschic spurtat till lätt vinst i Oaksrevanschen. Dessutom vann han klass II-försöket med Gangster Aubiose.

Sveriges travchampion hade en bra dag på jobbet. Han har i år haft fina framgångar med sina treåringar och den här kvällen var inget undantag. Stig H inledde genom att vinna Kriterierevanschen med överraskningen Striking Ås. Den dryga elvaoddsaren serverades ett perfekt lopp i rygg på ledande Jocose. Favoriten i loppet, Bertuzzi, fick tåga utvändigt om ledaren hela vägen och tröttnade helt i sista kurvan. Striking Ås fick luckan perfekt och spurtade till en lätt vinst, värd 200.000 kronor.
- Jag trodde inte att han skulle räcka mot de bästa i loppet, men det visade sig att han gjorde det efter ett perfekt lopp. Hästen har gått framåt hela tiden och det har känts att han har varit på gång. Idag var han fin, sa Stig H Johansson.

Bertuzzi sjuk?
Tvåa i mål var jätteskrällen Gerry Brandy och trea Västerbo Miguel. Favoriten Bertuzzi slutade sist, långt efter täthästarna.
- Jag kände på sista bortre långsidan att han var slagen. Redan 600 meter kvar fick jag rycka tussarna och det har jag aldrig gjort på honom tidigare. Givetvis tror jag att hästen var sjuk och vi kommer såklart att kolla upp honom. Jag hade tänkt starta honom i Italien nästa gång men nu är det tveksamt, sa Robert Bergh.

Enkelt för Lotuschic
Det treåriga stoet Lotuschic visade tidigt att hon tillhörde de bästa i kullen. Hon har tidigare vunnit E3-final på Bergsåker och var i senaste starten tvåa i Svenskt Travoaks. Nu rundade hon sina konkurrenter i Oaksrevanschen, trots ett tråkigt utgångsläge med spår tolv. Ifrån positionen femte par utvändigt, och angrepp genom sista kurvan, var Stig H:s stjärna starkast till slut.
- Hon har varit bra hela tiden och det var hon idag också. Inför senaste starten hade hästen varit sjuk och ett tag var hon riktigt dålig. Men hon har repat sig bra, sa Stig H.

Trippel till Stig H
I Klass II-försöket, V65-5, fick Johansson hoppa upp bakom Gangster Aubiose istället för skadade Torbjörn Jansson. Och det pundet förvaltade han på bästa vis. Stig H gav "Gangstern" rena drömlöpningen i tredje par invändigt. I sista kurvan kom han fram i rygg på ledaren och sedan helt loss 200 meter kvar. När Stig H satte in stöten tog sig Gangster Aubiose enkelt förbi en tapper Skogsbackens Einar.
- Innerspår hela vägen i tufft tempo. Det kunde inte lösa sig bättre, konstaterade Stig H Johansson efter att ha kört in ytterligare 85.000 kronor.

Jätteskräll i avslutningen
Kvällens jättesmäll kom i V65-avslutningen. Torbjörn Jansson skulle ha kört Finess C.D., loppets minst betrodda häst, men nu fick Carl-Erik Lindblom vikariera istället. Calle gav sin häst ett lopp i fjärde par invändigt, fick luckan mitt på upploppet, och hann fram till seger precis på mållinjen före ledande Com Orsa.
- I sista kurvan kändes det att jag hade mycket att köra med. När vi sedan fick luckan spurtade hon oerhört vasst och det fanns sparat i mål, sa Calle Lindblom.
I och med den avslutande skrällen blev det återigen hög utdelning på V65. Sex rätt betalade fina 699.781 kronor till åtta vinnande system.

Ödets ironi
När det gäller de hästar som Torbjörn Jansson skulle ha kört under kvällen blev det verkligen något av ödets ironi. Fem av de hästar som han skulle ha kört vann nu för andra kuskar. Dessa var tvåårige Glory Tilly (Jorma Kontio), Ronald Star (Hans-Owe Sundberg), Gangster Aubiose (Stig H Johansson), Finess C.D. (Carl-Erik Lindblom) och Sarabi Degato (Per Lennartsson). Dessutom kom Foreman Ken tvåa för Daniel Olsson.

Michael Carlsson.

Relaterade länkar

Av: Michael Carlsson.

Datum för publicering

  • 2005-10-20
Anmäl
2005-10-20 02:28 #1 av: ThomasH

SkrikandesTvärr så blir det inga bilder just nu. Vi har problem att infoga bilder. Hoppas att det snart är åtgärdat

mvh/Thomas

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.