2006-04-04 14:06 #0 av: ThomasH

Halmstad har redan fått klartecken att pröva med ett extra spår på upploppet. Nu hoppas Kalmartravet kunna presentera nästa nyhet - högervarv. - Jag tror att allt som är annorlunda lockar, säger sportchefen Rikard Sjöberg.

STC har inlett ett projekt för att locka nya åskådare till travbanorna runt om i landet och göra sporten mer attraktiv. Ett exempel är att Halmstadstravet ska införa så kallad open stretch, ett extra innerspår på upploppet, på försök senare under året. Kalmars sportchef, Rikard Sjöberg, har lanserat en annan idé.
- Jag har lagt fram ett förslag om att vi ska prova med högervarv på Kalmartravet. Tanken är att hitta ett system där man kan köra åt båda hållen, ena dagen vanliga lopp och nästa dag med högervarv, och vi hoppas kunna testa under några tävlingsdagar senare i år, säger han.

 

 Motsatt riktning
Högervarv, eller bakvarv som det ofta kallas i Sverige, finns i flera andra länder och är särskilt populärt i Frankrike. Förenklat innebär det att hästarna springer åt "fel" håll.
- Vi har ingen sådan bana i Sverige trots att det är rätt vanligt utomlands. Jag tycker att det skulle vara intressant att se vad som till exempel händer med hästar som normalt inte fungerar när de plötsligt får springa åt andra hållet, säger Rikard Sjöberg, som anser att Kalmartravet skulle vara en perfekt bana att testa på.
- Vår restaurang, som är en välfylld och vital del av arenan, ligger i början av upploppet som det är nu. Vänder vi på loppen skulle det innebära att målgången i stället sker precis framför den.
 Hur sugen är du på att testa högervarv?
- Jag är absolut sugen på det och idén finns där. Men först krävs det ett godkänt beslut från såväl STC som på lokal nivå.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-04-10.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-04