2005-09-26 23:31 #0 av: ThomasH

Unionstravet blev en antiklimax. Det såg mycket svårlöst ut med okända norska hästar men slutade med dubble jackpott när nästan alla favoriter infriade sina löften. Normännen var för bra för klassen. Vi får dock fina finaler på valla med jackpott. Givetvis så hittade ni lösningen på Trav i Fokus även denna gång.

 

Golden Shogun och French Design var för bra för sina klasser, eller var klasserna konstruerade för att passa våra Norska gäster?

Golden Shogun var bra och när värsta motståndet, Roger Hornline och Pampino galopperade bort sig så var det spel mot ett mål. Han var dock en motiverad favorit, segern blev överlägsen och det hade inte hjälp om motståndarna travat. Femåringen brakade till ledningen i första kurvan och drog i ett stenhårt tempo. Han inledde med 1.08,7 de första 500 metrarna och varvade på 1.11,8. Men trots det hårda tempot hade Golden Shogun de bästa krafterna kvar. Över upploppet stack norrmannen ifrån till en överlägsen seger. Vinnartiden blev 1.11,3

French Design tycket jag i mina tips var överskattad. Men han var bara bäst. Tog enkelt spets och loppet var över. Norrmannen var totalt överlägsen.

Matchen mellan Scarlett Knight och Bellman Töll kom helt av sig. Scarlett Knight var riktigt dålig och Bellman Töll var nog bättre än någonsin. Ulf Olsson hann glädja sig under ett dygn, igår fraktades han till sjukhus efter en olycka på Hagmyren, Inga brutna ben men mörbultad.

Åkre Lurefaks var mycket bra, han hade utvecklats i Norge. Jag trodde inte det med får ge mig, vilken vinnarskalle. Pappa Järvsöfaks är nog stolt.

Citation var nästan skyldig att vinna efter en perfekt resa i 3:e utvändigt när Think Yatzee drog i ett mycket högt tempo och försvarade sig mycket tappert över upploppet när Citation kopplade greppet. Vi ska nog passa Think Yatzee nästa gång.

Sir Henry fick visa upp sig inför hemmapubliken från sin bästa sida. Han är så har bra när han är i form och jag menar att han inte skulle göra bort sig i toppen av fyraårskullen. Här ska vi passa en mycket snabbt spurtande Brave Man om han visar upp sig i Sverige någon mera gång.

 

Vi summerar vilka vi ska bevaka nästa gång: Think Yatzee var mycket tapper i spets efter en 1.11 öppning första Ögatvarvet  Norrmannen Brave Man kan mycket raskt på upploppet.

Vi tjuvkikar på startlistan till finalerna på Solvalla och vad finner vi där?

Arras är en mycket bra häst och en tänkbar spik, men favorit blir han inte. Det är bara att tacka och ta emot. Favoriter ser Focal Images och Åsgårds Nisse ut att bli.

Prince Valliant är den totala förvandlingen signerad Hans Adielsson. Ska vi starta jackpotfinalen med två spikar?

I guldfinalen så blir bångstyriga General Du Lupin stor favorit, jag skulle gardera. Dumle Loss var mycket tapper utvändigt om Generalen senast och med den form som Bellman Töll visar upp numera så kan han nog också vinna över full distans. Pirat Copy minns vi kom som skjuten ur en kanon på upploppet senast bakom Generalen.

All Americain Boy är med och slåss i treårstoppen och är nog loppets bästa häst, spåret är dock ett frågetecken då jag tycker att han gör sina bästa lopp i spets. Men, en minst lika bra häst är Ricard. Hopplöst osäker men felfri så vinner han utan att förta sig. Även han har dock ett lite trist spår. Så vi funderar på en till med svårt spår, Swift Hornline. Han har kapacitet så det räcker men kanske loppet skulle vara lite längre.

Stayereliten och Tunk Nafset kan väl inte förlora nu när han slipper Max Flukt?

Silverfinalen och Red Chili Pirat ska väl få vinna nu?. Nej, en bättre kusk och jag skulle spika trotts den klena insatsen senast. Glen Normans grålle Majesty Of Rock har nog fått blodad tand nu när han äntligen är en vinnare igen. Han blir min favorit i loppet. Fast vi ska nog inte räkna bort Örjan och Wealthy. Inte heller Born At last som går hela vägen och ger sig aldrig. Jag har dock en bra kantboll som alltid blir underskattad, Hot Tub.

Ebel är inte favorit. Man kan fråga sig varför? Uppvisningen senast var ju mäktig. Men han har inte råd med en av sina vanliga galopper denna gång. Notera att Jorma som brukar köra Ebel valt att sitta upp bakom Leffe Blanche. Han har återigen spetsläge och ska därför räknas. Min vinnare är nog Finders Keepers som var tapper senast men hade ingen chans mot Crowns Dimond i spets.

Nå, detta var en snabb reflektion som jag säkert kommer att omvärdera när jag återkommer på torsdagskvällen med en lite mera genomtänkt analys.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-09-26