2005-09-21 02:35 #0 av: ThomasH

U.S.A.Hornline är ett namn att lägga på minnet. Per Lennartssons tvååriga talang bjöd på en härlig uppvisning i sin tävlingsdebut på svensk mark.

 

 Från Kanal 75

U.S.A.Hornline blev en snackhäst i trav-Sverige i somras då Per Lennartsson reste över till USA med det ostartade stoet och mätte krafterna med de amerikanska hästarna i världens största lopp för tvååriga ston, Merrie Annabelle på Meadowlands i New Jersey.
U.S.A.Hornline klarade elddopet med glans och gick till final, där hon sedan slutade femma.

Dansade fram
På tisdagskvällen gjorde U.S.A.Hornline svensk tävlingsdebut i Eskilstuna. Från spår två i volten tog hon hand om ledningen direkt och sedan dansade hon fram i bländande stil långt före konkurrenterna.
Segertiden för travtalangen blev 1.17,7 över sprinterdistans. Tvåan i mål fick tiden 1.19,6.
Tränaren och kusken Per Lennartsson var mycket nöjd efter segern.
- Hon är mycket mogen för sin ålder och skötte sig utan anmärkning. Det blev ett perfekt lopp för henne. Mest nöjd är jag kanske med att hon klarade voltstart så bra.
Hur ser planerna ut för henne nu?
- Det är inte bestämt.
Att Per Lennartsson sneglar mot USA och Meadowlands på nytt med sin stjärna är ingen vild gissning. 26 november avgörs Breeders' Crown för tvååriga ston med över två miljoner kronor till vinnaren.
U.S.A.Hornline kom till Sverige som föl vid sidan av sin mamma. Hon är därmed mockinländare och får inte starta i de svenska årgångsloppen.


Lars-Ove Pettersson

Av:

Lars-Ove Pettersson

Datum för publicering

  • 2005-09-21