V75 Tips

V75 Tips Bergsåker 27/8

2005-08-26 01:33 #0 av: ThomasH

I V75 omgången på Bergsåker får se en favoritparad och vi kommer troligen att få en jackpott nästa lördag. Men, även om det inte är en spelvänlig omgång så kommer vi att få se mycket bra travsport.

Jag spekulerar i några skrällar i de fyra lopp som det återstår att hitta vinnare i. För vi singlar Järvsöfaks, Gidde Palema och Lascaux. Gidde och Åke Svanstedt får ursäkta, men Sundsvalls Open Trott blir en gäspning, Gidde saknar motstånd. Nej, Bergsåkers höjdpunkt är E3-finalen, räcker det med Jaded och Kung Lavec? Eller ska Robert Bergh blanda sig i på sin hemmabana?

 V75-1  Klass II 75.000-250.000

2640 volt 

Ett av de lopp som vi ska gardera friskt, det kommer vi ha råd med denna vecka. Björn Lindner har en mycket bra 4-åring i 6 Khabibulen. Björn kör ju inte själv så mycket längre utan sonen Fredrik Linder kör. Khabibulen är anmäld till Breeder’ Crown för 4-åringar och där kommer han inte att göra bort sig. Här blir han motiverad favorit, 3 raka segrar imponerar. Då tycker jag att distansen är ett frågetecken. Det finns många bra motbud. 1 Oskar Palema har hittat formen igen. Detta är en bra häst som är bra från start och kommer att ta spets. Han har ju vunnit V75 tidigare och Anders Wallin har siktat på detta lopp en längre tid. ”Ingen tar en längd på honom och eventuellt tar vi av honom bakskorna Denna intervju med Anders Wallin kan man läsa i Expressen. Men, just därför så ska vi bevaka 8 Åsgårds Nisse. För Åsgårds Nisse har övertygat på slutet och har här fått rygg på Oskar Palema. På Bergsåkers hemsida kan man läsa en intervju med Robert Bergh om Åsgård Nisse. En väldigt fin häst, med lite tur från det här utgångsläget inbillar jag mig att han är med i striden”. 9 Prostatanos har hittat en fin form och jag gillar honom. En ärlig valack som alltid gör bra lopp, stenhård. Så jag tror att distansen gynnar honom. 4 Inkasso är ett bra sto som varit ute i stentufft motstånd, årgångslopp och näst senast StoChampionatet. Men det är en lite bevärlig häst så 4:e spåret kanske inte är helt lyckat. 5 Per LiderothLicence To Kill har det ständigt varit stallskrik om. Men, det är en bra häst som haft lite otur. Det finns dock en liten galopprisk från detta spår, men är han felfri så kan Per äntligen få visa upp honom från den rätta sidan. (Som på bilden till vänster) Jag vet mycket lite om 2 Fancy Viktor, men han har imponerat i två lopp på Åby. Inte resar han från Axvalla till Sundsvall för nöjes skull? 3 Fire Skollan har hamnat oförtjänt långt ner i de flesta tips. Han vinner inte ofta, men just nu är ju formen på topp och var faktiskt med i semifinalen till Sverigeloppet. Det motståndet möter han inte här. Nu har vi betalt för en hög hästar, men ingen av dom har någon erfarenhet på distansen. Jag betalar därför också för 7 Slowstarter G. Han gör skäl för namnet, gör bara bra lopp över den aktuella distansen.

 V75-2  svensk Mästerskap

2640 auto 

Järvsöfaks vinner. Vi glömmer förlusten senast. Den tog Jan-Olov på sig. Över denna distans har Faksen aldrig förlorat. Spiken har aldrig känts säkrare.

 V75-3  E-3 Öppen klass 3-åringar    

1640 auto 

Ett kanonlopp där kullens två giganter ska göra upp, eller är det någon annan som vill vara med och leka? 1 Jaded är bästa hästen, i mitt tycke. Han fick dock stryk av 3 Kung Lavec senast. Då var dock startspåren de omvända. Kung Lavec hade spår 1 och Jaded spår 9 och placerade sig i rygg på Kung Lavec, fick luckan på upploppet men hann inte fram. Det är dock inte säkert att Jade tar spets. Det är dock troligt, men då borde nog Hultman sätta på det helstängda huvudlaget. Värst emot även denna gång är 3 Kung Lavec.

Kung Lavec vinner vårspecialeb på Solvalla

Kung Lavec vinner vårspecialen på Solvalla

På Svante Båths hemsida kan vi läsa: ”Är han lika lugn och samlad i värmningen nu så kommer jag att byta till antingen ett hel eller halvstängt huvudlag för första gången. Jag tycker att min har varit kullens kung så här långt och även om motståndet är tufft så måste jag bara tro att han har en bra segerchans här också. Vi har aldrig förlorat mot Jaded men han har imponerat på slutet och skulle vi få positionsproblem så är det inte alls säkert att vi slår den. Förutom att vi byter huvudlag så rycker vi även av bakskorna”. Men även Robert Bergh sticker ut hakan med 5 Bertuzzi. Detta kan vi läsa Mitt-Travs hemsida: ”Han är inte sämre än Jaded och Kung Lavec. Kanske kan treårige Bertuzzi utvecklas till en ny Tsar d'Inverne. Hästen köptes från amatörtränaren Sölve Bäck i somras, och tillhör favoriterna i lördagens korta E3-final. Trots att han fortfarande är segerlös i år. Han har mött stentufft motstånd hela tiden, och dessutom haft otur med lottningen. Den här gången är jag nöjd med femtespåret och jag hoppas på körning hela vägen. I finaler brukar det märkas vilka som är de allra bästa”. Jag tycker också att Västerbo Miguel har imponerat och ska ses som en skrällchans. På Roger Walmanns mycket bra hemsida så kan vi höra denna intervju med Roger:Han gick ett fint lopp senast, skulle det inte strula för mycket så är han bland de 3, men detta är ett vasst lopp och det ska inte häxa mycket fören han är oplacerad.” Men ska vi vara ärliga så ska Jaded vinna detta. Om man ska gardera så bör det räcka med Kung Lavec.

 V75-4  Klass III 75.000-125.000     

1640 auto 

Jag hade lite känsla för 11 Mr Hillspott senast på Örebrotravet, men han hoppade ju direkt. Motståndet var ju då knivskarpt (Swift Hornline vann). Nu är motståndet betydligt beskedligare och jag tror igen på Roger Walmanns fina 3-åring. På Walmanns hemsida kan vi höra: “Galopperade direkt i starten senast, var för ivrig. Hästen har fin form men har nu har han fått ett bakspår över 1640 meter och det blir nog för svårt.” Han har nog rätt, om det inte blir lite tempo, då kan vi nog få se en typisk Örjanstyrning. Favoriter är dock några helt andar hästar. Mest streckad blir troligen 2 Soldier Hornline. Han har verkligen gjort allt rätt i år och vinner sina lopp den tunga vägen. Är urstark och distansen är nog ingen fördel för honom. Då tror jag mera på Svante Båths fina 3-åring, 2 Junction. Men även han är mera stark än speedig, distansen är alltså ingen fördel. Dock så kunde vi läsa på chatten på ATG med Svante att han tror mycket på Junction om han är frisk: ” Hygglig vinstchans om den står på 4 friska ben. Kan vara lite si och så med det ibland. Men min bästa V75-chans”. Det säger inte så lite det, han tror ju också mycket på Kung Lavec, men han kanske inte räknar E3-finalen som V75! Men, vi kanske hittar vinnaren hos stall Stig H i 4 Fly Me High. Han är betydlig bättre än raden och står ju helt perfekt inne i klassen. Han har fått två lopp i kroppen efter vila och är ju van att möta betydligt tuffare djur en dessa. 5 Bumblebee Mail är en skadedrabbad kuse som inte hunnit med så många starter i livet. Men i de starter han gjort så har han visat fina takter. Detta blir dock en värdemätare på hur bra han är. 6 Hejsan Hoppsan är dock en sprinterspecialist och därför ska han med på kupongen där alla favoriter nog tycker att distansen är i kortaste laget. Han gör inte många felfria lopp, men när han går felfritt, får löpa fritt utan att kusken tar i honom så gör han det bra. Om 10 Giant Player ska vinna så krävs det ett mycket uppskruvat tempo. I en intervju på Jorma Kontios hemsida så utvecklar Timo Nurmos sina tankar om honom. :”Har utvecklats fint under sommaren och numera sköter han sig fint i loppen. Han gick bra senast som tvåa. Nu möter han tuffare hästar än vad han gjort tidigare och jag tror att det blir svårt att runda samtliga. Jag är nöjd om han kan dyka upp bland de tre, fyra främsta Jag håller med, men vi har ju råd med en stor gardering i loppet. Därför plockar vi också med 7 Staro Voodoo, även om spåret inte blev vad Anders Stenman tänkt sig. Han kommer dock att satsa och sätta på honom ett helstängt huvudlag. Formen finns ju.

 V75-5  Sundsvall Open Trott

2140 auto 

Foto: KIHLMANS FOTO

Foto: KIHLMANS FOTO

Gidde Palema är ensam på banan. Vi analyserar inte mera utan gratulerar Gidde Palema till ytterligare en miljon på kontot.

 V75-6  Silver 400.001-1.200.000   

2140 auto 

8 Lascaux har överlägsen kapacitet i detta silverlopp. Spåret blev ju ett litet aber för kretsen bakom hästen. Jag tror dock att han löser detta. På sin hemsida så utvecklar Jorma sina tankar: ” Har svarat för bra insatser i de två starter som han gjort efter sin vila. Det är en häst med mycket bra kapacitet men tyvärr fick han ett tråkigt åttondespår. Härifrån är vi aningen utlämnade gentemot konkurrenterna. Jag kommer att prova framåt från start och vi får se hur det löser sig med positionerna. Häxar det inte alltför mycket tycker jag han ses med segerchans. Jag tror att detta bara betyder att vi ska spika!

 V75-7  Klass I 75.000-400.000   

2140 auto 

Här tycker alla att det är dax för 3 Colorado att vinna. Jag håller inte med, visst har han kapacitet för att vinna, men han saknar inte motstånd. Min vinnare är 5 Robis Ingo. Minns att vi satte bevakning på honom på V75 finalerna på Solvalla. Då visade han att formen är på gång igen. Var rappare i steget och kom ju susandes över upploppet och var nära att hinna upp Bellini. Han fick dock ett smörlopp så vi fortsätter att gardera. 11 Västerbo Montoya har gjort många fina lopp och om inte läget var lite besvärligt så hade jag rankat upp honom. Nu kan han ändå fortsätta att vinna, men han snabbt dragit på sig pengar. Lasse Lindbergs 4 Le Garcon Soliel har alltid varit mycket lovande och har vunnit hälften av sina starter. Dock så vinner han mest i enkla sällskap och verkar inte räcka till mot bättre motstånd. Nu har han dock läget på sin sida, är ganska snabb ut och en riktig hästkarl i sulkyn. 2 Nightshift är bortglömd. Detta är en bra häst som hoppade direkt senast i finalen. Roger Walmann uttrycker saken så här på sin hemsida: Bra läge det är bara att lugna ner sig lite och lägga sig mitt i fältet och försöka ta en pennigplacering. Han har ju gått upp ett par klasser den senaste tiden”. Låter som ett avslag från Roger. Nja, tycker att han är väl pessimistisk. Ett smyglopp, ett Örjan lopp och han är med. 9 Conchita Kemp väljer Bergh bort till förmån för Västerbo Montoya. Jag tycker dock att hon var så mycket bättre näst senast barfota första gången. Hon fortsatte visa samma form i lärlingsloppet senast. Räkna inte ut henne. 1 Talang Sund gör aldrig ett dåligt lopp. Från detta läge så blir han instängd. Men med lucka från vinnarhålet så kan han vinna, formen finns där. Kraftig skrällvarning för 8 Staro True Blue. Sanna Wermelin intervjuas i guiden ”Han var väldigt bra vid lätt seger senast och kändes jättefin i i intervalljobb i söndags. Tyvärr fick vi ett skitspår, men skulle han hitta ner någon stans och få spara speeden till 400 kvar kan han speeda enormt. Han trivs med Linda”

Gnägg

 

Lycka Till

 

 

 

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-08-25

Anmäl
2005-08-27 13:34 #1 av: hafor

I första loppet tycker jag du har missat en bra segerkandidat till fint odds: Peach Princess med Kaj Widell.

De har siktat på just det här loppet! Kom ihåg Salma Boko för några veckor sedan. Även då var Kaj positiv i förhandstipsen men glömdes helt bort och vann till drygt 20ggr.

Dessutom har jag nu tagit ställning och satsar på 3 Alex Broline i 6:e samt 9 Conchita Kemp i 7:e för en rak dubbel. Kommer inte att spela V75 denna helg.

Lycka till alla ni som spelar V75:an idag.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.