2006-03-22 23:35 #0 av: ThomasH

Han har vunnit lopp 26 tävlingsdagar i rad. Björn Goops segersvit är makalös. På onsdagen blev det två nya triumfer genom Rado och Hey Joe. Därmed har Goop redan tagit 100 seger för året.

Landets hetaste travkusk fortsätter att vinna lopp varje dag han kör.
Senaste datumet Björn Goop INTE vann travlopp var den 21 februari. Sedan dess har Björn tävlat alla dagar utom tre, och alltså vunnit lopp samtliga dagar han kört. Under onsdagskvällen tog Goop J:r seger nummer 100 för året, och han leder den allsvenska kuskligan i överlägsen stil.
Björn inledde omgången med Ulf Stenströmer-tränade Rado. Ledning direkt, och sedan fick Rado öppna första varvet på mycket långsamma 1.20..! Då var förstås loppet redan vunnet, och via 1.11,7 sista rundan höll Rado de övriga ifrån sig säkert till slut.
- Han vann väldigt bekvämt och gick undan på ett otroligt fint sätt över upploppet, berömde Björn Goop.

 

Jobbade in Hey Joe
Om Rado vann enkelt så var segern bakom Hej Joe en "arbetsseger" från kuskens sida. Hey Joe fick ett lopp i tredje par utvändigt, och Björn jobbade frenetiskt över upploppet vilket gjorde att Hey Joe satte nosen först kort före mål. Ledande Red Corner såg ut att gå mot segern, men hade alltså inget försvar den sista biten.
- Han gick riktigt bra idag. Jag var mycket nöjd med hästens inställning och han kämpade verkligen till sig segern, sa Goop.

Även dubbelt för Adielsson
Erik Adielsson var precis hemkommen från en semesterresa i Thailand och tog även han en dubbelseger. Vapnen var Stig H-hästarna Fergel och Alvena Liston, som båda avgjorde den tunga vägen från utvändigt om ledaren. Fergel tog sin femte seger i karriären och är fortfarande obesegrad.
- Det är en underbar individ som har rätt inställning. Han har gjort allting rätt och är en häst som man måste ha höga förväntningar på, sa Erik Adielsson.
Även Alvena Liston (andra starten och andra segern för Stig H Johansson) fick lovord av Jägersro-kusken.
- Det är en häst utöver det vanliga. Han hade krafter kvar idag men föll ur i travet den sista biten. Banan var stum, och det kan ha varit det som var orsaken, sa Adielsson. 


Från 658 kronor till 469.000...

Efter två gånger Adielsson och två gånger Goop var värdet 658 kronor på V64. Men sedan small det till. Jackpot-omgången avslutades med skrällarna First Tilly (odds 32,68) och Hush Money (21,15), och hux flux blev utdelningen 469.167 kronor på sex rätt.
Fyraårige First Tilly var läcker att skåda i sin årsdebut. Den Per Englund-tränade hästen vann mycket enkelt efter ett perfekt lopp i tredje par utvändigt för Per Lennartsson. Favoriten Jocose låg på litegrann i ledningen och gav sig enkelt till slut. Han blev bara fyra i mål.

I avslutningen så raketspurtade Hush Money för Jorma Kontio. Det sexåriga stoet, som tränas av Christer Nyström, slog av favoriten Global Glory (och Björn Goop) precis på mållinjen.

Michael Carlsson

Bilden publicrad t o m 2006-03-29.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-03-22