2006-02-08 23:39 #0 av: ThomasH

Jim Frick sänkte favoriterna i V64-upptakten. Han tog en dubbelseger genom Mäster Växus och Åkerö. I övrigt så imponerade Opec för Per Lennartsson som rundade konkurrenterna från ett dåligt utgångsläge.

Jim Frick var alltså mannen som satte sin prägel på onsdagens V64-tävlingar. Han inledde med Master Växus i den första avdelningen, trots en tung resa utvändigt om ledaren. Frick avancerade direkt efter första kurvan fram till den ledande favoriten Mccoy Hoss. Den sistnämnde travade sämre och sämre ju längre loppet led. Och drygt 100 meter kvar kom galoppen som ett brev på posten. Master Växus tog därmed över och kunde vinna tämligen överlägset. Hästen svarade för en rejäl insats och enligt Frick så var det klart redan i sista sväng.
- Det kändes så för jag tyckte att Jormas häst föll ihop mer och mer i aktionen. Min häst kändes jättefin hela vägen, sa Jim Frick.


Samma segerrecept

Solvalla-tränaren fortsatte segertakten redan i V64-2. Bakom Åkerö tog han även här positionen utvändigt om ledande favoriten Willie Marrone. Frick tryckte upp tempot lite varvet kvar och det hela utmynnade i en hård upploppsduell. Kort före mållinjen satte Åkerö nosen först före Willie Marrone. Det här är en häst som Jim Frick har gjort ett bra tränarjobb med.
Den allt annat än lättkörde herren ståtar nu med två raka segrar.
- Han far och ställer i aktionen, men nu går det i alla fall att köra på honom. Jag tyckte att Eriks häst såg plågad ut runt sista sväng, men så dök Jorma upp helt plötsligt och då fick man hjärtat i halsgropen. Min häst blir bättre och bättre, sa Jim Frick.

Opec bättre med Murphy

 

Femårige Opec fortsätter att göra rejäla insatser. Nu svepte den amatörtränade (Ulf del MonteLijon) hästen allt trots ett elftespår i starten. Opec följde med i rygg på avancerande Poppes Fighter över sista bortre långsidan. In på upploppet gav Per Lennartsson sin häst full anfallsorder, och då sprintade Opec förbi ledande Scarlets Aino enkelt den sista biten. Opec var den här gången utrustad med en Murphybländare (skygglapp bredvid ena ögat) och sprang därmed inte och bröt lika mycket som tidigare.
- Det gav bra effekt och Opec bröt inte lika mycket i svängarna. Nu gick det att flytta ut honom i sista kurvan och hästen spurtade mycket bra, sa Per Lennartsson.

 

37 i segerprocent för Redén
Lärlingen Daniel Redéns flyt håller i sig. Nu tog han en ny seger på Solvalla när han styrde in Estragone i V64-4. Efter ledning i första kurvan blev triumfen säker till slut. Det här var Daniels sjunde seger i år på 19 starter, vilket ger otroliga 37 i segerprocent!

Michael Carlsson

Bilder publicerade t o m 2006-02-15.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-02-08