2006-02-02 22:33 #0 av: ThomasH

Finaler på Solvalla och dubbel jackpott med 56 miljoner i potten och Trav ifokus har hittat spikarna till er. Vi bygger upp miljonsystemet kring formtoppade stall Lähdekorpi som plockar ut stallet stjärna Lukas Lupin igen och dessutom den blivande stjärnan Jewish Banker.

Kan trav bli roligare än de som bjuds på Solvalla på lördag, dubbel jackpott med 56 miljoner i potten och högklassiga finaler. Jo, roligare blir när ni hänger på Trav ifokus lösning till jackpotten. Att Lukas Lupin ska förlora det lite ihåligs guldlopp är det ingen som tror och det tror inte jag heller, han blir veckans bank. Dessutom tar stall Lähdekorpi ut stallet nästa stora stjärna det danska dynamitpaketet Jewish Banker, givetvis så spikar vi även honom trott hård konkurrens från Gift To Europe. Men, vi tar det från början.

 V75-1  Klass Final                                           2140 auto

3 Loverboy Pellini generalrepeterade senast på Jägersro och vann mycket enkelt. Nu har den femåriga vallacken efter Alf Palema fått ett bra spår och det är mycket troligt att han sitter omgående spets och loppet är över. Men, klassiga sexåriga Smasher sonen 7 Stanely Bar imponerade stort senast när Åke sände honom till spets till varvet kvar och Stanely Bar drog sedan i ett hårt tempo och vann överlägset. Dessa två borde täcka loppet, men 1 Pleasant Gallant plockade ner Loverboy Pellini senast de möttes via en repa i spåren från 4:e utvändigt. - Peasant Gallant är en bra häst som spurtade till seger senast. Efter det har han haft lite problem med sina ben, men hästen kändes så bra i sista jobbet att det inte ska besvära honom nu. Han kommer inte att ta ledningen här utan kommer att hamna invändigt en bit ner i fältet. Det är för bra hästar emot och han kan inte slå Loverboy Pellini eller Stanely Bar, säger Kari Lähdekorpi till Kanal 75.
6 Lobster var ovanligt bra senast på Bergsåker, men det är ju troligt att den 7 åriga vallacken trivdes på den hårda banan, eller så var det bara en Björn Goop effekt och då ska han räknas när guldhjälmen igen sitter upp bakom Petri Salmelas Lobster.

 V75-2  Klass II Final                                         2140 auto

7 Super Qui har genomgått en enastående utveckling.Tomas Francks femåriga hingst är nu obesegrad i de fem senaste starterna. Senast på Solvalla så gick han en repa i spåren de sista 1200 efter en resa i 4:e utvändigt. Han var överlägsen i mål och slog McCoy Hoss som visserligen galopperade med återkom skarp. Det är en skalp som medför att han nu ska ses som favorit och sköter han sig så blir han mycket svårslagen.
- Vi har medvetet valt att matcha Super Qui lugnt och ofta startat honom på landsortsbanor. På så sätt har han skaffat sig ett bra psyke, säger Tomas Franck till Kanal 75 och fortsätter:
- Vi måste framåt eftersom han är rätt kvick iväg. Drömscenariot är att "Hockeys" häst (Totti T.Dream) tar spets och sedan släpper till oss. Kommer Super Qui till ledningen så blir han svårslagen, säger Thomas Franck, vars största framgång hittills som travtränare är segern med Super Qui i försöket på Solvalla.
5 Kasparitis visade senast att den fyraåriga hingsten brås på Lindy's Crown då han via ett lopp i dödens hela loppet enkelt avväpnade ledaren och sprintade undan till en synnerligen enkel seger. 8 Sean Trott vann ju sitt försök på nyårsafton via ett lopp i dödens och den femåriga vallacken stred tappert på upploppet och kopplade greppet den sista stegen på "hockeys" Totti T. Dream. 2 We Two har äntligen fått ett bra startspår på V75. Håkan K Perssons femåriga vallack stred ju mycket bra bakom suveräna enögda Viggo Doran senast på V75 när han attackera de sista 700 och var stor i nederlaget när han tröttnade på mållinjen. 12 Chip Toro är en mycket bra häst som Bo Eklöf fick visa upp på hemmabanan senast. Nu är läget ett annat, men den sjuåriga vallacken har en formtopp och är inte borta här.
- Jag tror att Chip Toro kan vinna V75 igen. Trotts att han fick ett dåligt läge med spår tolv. Jag tyckte att han kändes så fin förra gången att det ska till en riktigt bra häst för att slå oss, säger 50-års jubilaren till Kanal 75.

 V75-3  Guld (försök 2 meeting 2) 400.001-        2140 auto

Lukas Lupin
har verkligen vuxit in som en etablerad guldhäst och när de bästa vilar eller är i Frankrike så saknar den sjuåriga vallacken efter Copiad motstånd. Nu vinner stall Lähdekorpis stjärna genom ledning från start till mål, spika.
- Lukas Lupin tycker jag gjorde ett jättebra lopp senast på Bergsåker. Han sprang 12,3 sista varet i tredjespår och gick med hakar i skorna. Jag tycker att hästen käns ännu piggare efter loppet och han är i fin ordning just nu. Innerspåret är bra jag kan inte tänka mig att någon tar en längd på honom ifrån start. General Lupin är en tuff häst och den kan bli svår att slå, men vist tycker jag att Lukas Lupin ska ha en bra vinstchans, säger Kari Lähdekorpi till Kanal 75.

 V75-4  Styerlopp  150.000-                             3140 volt

10 Ligne Droite är bättre ju längre lopp som bjuds. Timo Nurmo som visade i vilken enastående form stallet befinner sig i senast på valla när Stall Nurmo vann 5 lopp. Den sjuåriga vallacken är ju stark som få och har svårt att hänga med på kortare distanser. Senast så pep han till spets och loppet var över. Nu har han ett lite större fält att runda.
På en fråga från Kanal 75 om Ligne Droite är en Jackpottspik? svarar Timo Nurmpos:
- Det får spelarna avgöra. Men jag tycker att loppet nu ser lite lättare ut än det gjorde senast. Det ser bra ut på förhand i alla fall.
Nu garderar vi honom då han ibland inte är att lita på och för att 8 President Amok är en mycket stark sjuårig hingst som nu står perfekt inne för att slippa dubbla tillägg, det fattas 500 kronor. Håkan K Persson har åter fått honom på rätt väg och när han är i form så kan inte Ligne Droite plocka ner honom från sitt extra tillägg.

 V75-5  Klass III Final                              2140 auto

Ridhästen som blev en travare av hög klass, 11 Jeanette Zodiac gjorde sin V75 debut med mersmak. Den välstammade damen efter Zoogin var ju klar för slakt då Magnus Östman köpte henne för 7500 som ridhäst åt sin fru. Bara på skoj ville han träna lite trav och vips så visar hon upp att hopn är en välstammad märr. Då vid V75 debuten satt hon i 6:e utvändigt och attackerade 800 kvar och skaffade greppet på upploppet, men blev snöpligt avhuggen av Showmethemoney. 6 Nisse håller mycket bra form och är den som jag håller som de bästa av Stig H Johanssons två hästar i finalen. Den femåriga fuxen kunde inte senast utmana en mycket duktigt Maximus Satounne.
- Var lite neråt ett par starter tycker jag inte riktig det rätta blixtrande toppformen men känns fin i jobbet i veckan och kan möjligen vara lite bättre den här gången, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
2 Ymers Diamant var mycket duktig senast på V75 när hon gick själv i tredjespår utan rygg och kopplade ganska enkelt greppet
- Även om det var billig senst så var hon bra, men gången innan på V75 så gick hon själv i tredje spår och hon håller samma form som då och läget blev ju bra och på läget så har hon kanske bättre möjligheter än Nisse, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
Jag håller inte med, då förstekusken sitter bakom Nisse så räknar jag med att stallet tror att formen är klart uppåt. 7 Showmethemoney är underskattad. Visserligen hade han tur som kryssade mellan hästar då den fyraåriga vallacken slog av Jeanette Zodiac. 5 Special Cat har visat upp en enastående styrka och speed på slutet. Mikael Selin har bara haft detta lopp i sikte sedan försökssegern och nu kommer den fyraåriga vallacken efter Gigant Cat att bli mycket farlig, varning för att han är underskattad. 1 Play On Me kommer att köras på innerspåret och hoppas på lucka. Nu kommer den femåriga vallacken efter Copiad att springa med lite ny utrustning då han inte riktigt fungerade senast. 4 Foreign Trade var flygande i spåren bakom Showmethemonney och Jeanette Zodiac senast. Den femåriga vallacken blir bara bättre och bättre för varje start och hn är mycket snabb ut. Nu sattsar man för spets och från den positionen biter han ifrån sig mycket bra.

 V75-6  Bronsfinal                                            2140 auto

2 Jewish Banker är kanske Stall Lähdekorpis nya stjärna, bättre än Lukas Lupin, bättre än Hot Shot Knick, om man ska tror kusken Thomas Uhrberg som menar att han redan känns lika bra som de andra två.
- Jewish Banker är en riktigt kapabel häst och det kände jag direkt när jag köpte honom för drygt ett år sedan. Men jag hade bara haft hästen i tio dagar innan han snubblade till och fick en reaktion i ett gaffelband. Det var innan vi ens hade börjat träna hästen, och han gick då bara lite långsamkörning. Skötaren sa att han trampade snett.
- Så det var ingen bra början hos mig, och därför känns det skönt att han nu har kommit tillbaka och visat vilken bra häst det är. Han är helt klart av värsta sorten. I lopp så "pullar" han aldrig och är jättespeedig. Han kan springa 1.10 och hålla den farten uppe en längre sträcka, säger Kari Lähdekorpi till Kanal 75 och fortsätter:
- Det är i alla fall min bästa chans på V75. Helst skulle jag vilja se honom i tredje par utvändigt, eftersom han är bäst bakifrån. Men nu är läget så pass bra att det förmodligen blir ledningen. Hästen är snabb från början också, säger Kari Lähdekorpi.
Ja, och det vet vi att Lukas Lupin är veckas bank och Kari håller Jewish Banker som sin bästa chans i omgången. Givetvis så spikar vi.

 V75-7  Silverfinal                                            2140 auto

En enastående bra silverfinal där vi behöver strecka på så lång plånboken räcker. Spåren får avgöra vilka vi tror mera på. 7 Ebel har ju gjort sin gulddebut och ska således vara med i den främre träffen när prispengarna ska fördelas. Timo Numos körde dock inte för fullt mot Lukas Lupin i den starten då han siktat på denna final länge.
- Han gjorde ett mycket bra lopp senast och har varit fin länge nu. Trots att hästen är så stor som 1.74 över manken har han ett lätt och fint trav. Han orkar med sig själv och kämpar till sista blodsdroppen, säger Timo Nurmpos till Kanal 75. 
Nu är inte läget helt roligt, men den sexåriga vallacken är stark och räds nog inte att göra loppet i dödens. 6 Acclaim visade ju senast upp en strålande form när "hockeys" sexåriga vallack spurtade hem en fin seger från bakspår över 1640 meter. Nu har han för första gången på länge fått ett bra läge. Blir det lite tempo på loppet, som det ser ut att bli så kan han avgöra på speed igen, även om "hockeys" hästar verkar vara som bäst på hemmaplan. 12 Hot Tub har om möjligt utvecklats ännu mera på slutet. Senast så såg han rappare och starkare ut än någonsin. Nu är läget inte roligt men Marcus Öhmans sexåriga Sugercan Hanover avkomman är klar för guld och jag är övertygad om att Ulf Ohlsson snabbt kommer att placera honom i slagläge i 3:e till 4:e utvändigt. Med den löpskalle som han visade upp senast så blir han svår att tas med på upploppet. 3 Open Mind har varit underskattad i de två senast loppen hemma i Sverige, bägge loppen har den sjuårga Alf Palema dottern spurtat hem enkla segrar. Det är tydligt att hon har utvecklats nere i Danmark och ska räknas tidigt i detta lopp då de bättre hästarna har fått spår som kan innebära vingel. Nu är Open Mind snabb ut men Flemming Jensen är inte intresserad av spets då damen behöver ryggar för att få spela ut sin enorma speed. Spets tar då istället Ludde med 5 Vamos och fungerar han så har han vunnit över de flesta i detta lopp. Ludde kommer att köra i spets så länge lampan lyser, men klara han av Ebel utanför sig? 10 Taylor Boko blir bortglömd nu. Den femåriga Express Ride hingsten har ju visat gryende form i ett par starter nu.
- Han visade att formen är bibehållen senst, nu får han ett lite lugnare upplägg den här gången, ja jag tror att han tar många på slutet med lite tempo som det ser ut att bli, säger Stig H Johansson på sin hemsida.
9 Regent Royal har en form just nu som han sällan haft förr. Den sexåriga vallacken efter Super Tilly satt långt bak i kön senast men avslutade visslandes och Hot Tub fick använda hela sin vinnarskalle för att hålla honom stången. Nu ska dessutom Lage Berglund prova barfota för första gången på länge, stormvarning utfärdas. 4 Ålarökaren var bra senst efter ett snällt lopp. Han är tillbska i form och ska tydligen han kännas dunderfin i träning. Den sexåriga vallacken har den senaste tiden sprungit med järnskor och brodd på slutet men nu blir det barfota bak och lättare skor fram.

 

gnägg

 

Lycka Till

 

 

 

Bilder publicerade t o m 2006-02-06.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2006-02-02