2006-01-26 00:29 #0 av: ThomasH

Chefen är i Frankrike för att vinna Prix d'Amerique. Ändå radar stallet upp segrar på hemmaplan - tack vare lärlingen Daniel Redén. - "Tarzan" ringer efter varje lopp och det händer väl att jag får beröm ibland, säger den glödhete 26-åringen.

Efter fyra segrar på årets tio första styrningar var det dags igen. Dags för Daniel Redén. Segerhästen den här gången hette Maximus Sautonne, en sexårig fransman som imponerade stort i snöyran på Solvalla. Efter ett sista varv i tredjespår kämpade Maximus Sautonne ner ledande Haark över upploppet.
- Vilken kämpe! Det är inte många hästar som klarar av att springa ute i spåren på den här banan. Han är fantastisk, säger Daniel Redén.
Maximus Sautonne har tänt till rejält den senaste månaden och tog nu sin tredje raka seger.
- Det har tagit lite tid för honom att hitta rätt, men den här hästen kommer att bli riktigt bra. Han är stark och har en enorm kämpaglöd.
 Var det nära galopp från start?
- Det gick som på nålar och han tog ett galoppsteg i starten. Sedan låg han på han lite under vägen vilket var oroväckande, men jag tror det var för att det inte stämde aktionsmässigt i dag, säger Daniel Redén.
I elva år har han jobbat hos Stefan "Tarzan" Melander och Catarina Lundström. Och medan "Tarzan" jagar storloppssegrar med Scarlet Knight och Gigant Neo på Vincennes, får lärlingen Redén ta ett stort ansvar på hemmaplan.
- Det verkar roligt där nere i Frankrike, men jag trivs som fisken i vattnet här hemma i snö och blåst.
 Är det inte lika bra att stallchefen stannar kvar nere i Frankrike och låter dig ta över för gott här hemma?
- Nej, haha. Jag har lärt mig det mesta av "Tarzan", och pratar med honom efter varje lopp. Det är bara att tacka och ta emot de gånger jag får chansen att köra bra hästar, säger Daniel Redén.

 

 "Jag fattar ingenting"
Gladaste vinnaren på Solvalla var utan tvekan Monica Sahlgren-Fromell. Hon skrällvann V64-5 med Tecos Wareco efter ett tungt lopp utvändigt om ledande favoriten Opec.
- Jag fattar ingenting. Hästen var helt otrolig och Solvalla verkar vara min turbana, sa den 55-åriga amatörtränaren.
En minst lika imponerande insats svarade Non Stop Silas för i V64-avslutningen. Börje Bs Johansson vred ut sin häst till attack på sista bortre långsidan och krossade ledande McCoy Hoss. Segern blev till slut överlägsen.
- Det var en ruggig långsida som han fick på. Jag har väntat länge på att den här hästen ska blomma ut och vet att han har hög kapacitet. Nu matchar vi honom för V75, sa Börje Bs.
Övriga vinnarhästar var Maximilian O.C., Escudo By Pass och What A Sign, vilket gjorde att utdelningen på sex rätt blev 61 012 kronor.

Pär Andersson

Bilder publicerade t o m 2006-02-01.

Av: Pär Andersson, Kanal75

Datum för publicering

  • 2006-01-25