2005-12-29 23:11 #0 av: ThomasH

Han skenade sju varv runt Solvalla så sent som i november, men det verkade som om min bank denna vecka bara ha tagit det som en motionsrunda. Royal Will förlorar inte inledande Klass I försöket över passande distans. Den gamla unghäststjärnan Spray har tänt till igen sedan han kastrerades och Goops femåring blir min andra spik på Örebrotravet.

När de stora drakarna är nere Frankrike och provar lyckan så får nya och intressante gulddebutanter chansen. Vi såg ju nästa senast hur Lukas Lupin i sin gulddebut slog av ett meriterat gäng, formen är dunderbra, eller så har Lähdekorpis Copiad-avkomma utvecklats till en blivande stjärna. Nu kan även den grå faran Born At Last få visa att han tillhör "påläggskalvarna". Men, gammal kan visas sig vara äldst, de 11-åriga franska fuxen General Du Lupin blir nog motiverad favorit. Vi spikar dock inte honom utan hittar omgångens bästa spik Håkan Petterssons hemmahäst Royal Will som har visat en enorm kapacitet enda sedan han skenade de sju varven på Solvalla den 12/11. Spray tillhörde den yttersta årgångseliten som 3 och 4-åring. Nu har Olle Goops femåring tänt till igen efter kastrering, för som med de flesta Viking Kronos-avkommor så har det krånglad lite för honom. Nu är han tillbaka och jag tvekar inte att spika trotts bra motstånd. Men, vi tar det från början.

V75-1  Klass I Försök 2  75.000-400.000      2640v

Att 2 Royal Will har hittat en dunderform är uppenbart men är det möjligt att den välstammade 4-åriga vallacken efter Lindy's Crown är så bra? Efter det att han skenade 7 varav på Solvalla den 12/11 så trodde jag att det var det sista vi sett av honom detta år. Men, det verkade som om motionsrundan bara stärkte honom och han är nu bättre än någonsin. Även om distansen är i kortaste laget för honom så är fet ingen i fältet har en chans, detta blir veckans bank.

V75-2 Klass III Försök 2  75.000-125.000           2140v

Så gör han då debut som officiell förstekusk åt Stig H Johansson, Erik Adielsson. 4 Idholmens Kenzo är ny hos Stall Stig H, men det verkar som Visbyhästen tände till direkt och "Mäster". Erik körde femåriga vallacken direkt till seger mot ett något klent motstånd, men detta motstånd är inte heller något man höjer ögonbrynen för.
- Idholmens Kenzo (V75-2) har varit bra i två raka segrar och är en ganska trevlig häst. Jag är inte helt säker på hur han hanterar ett fjärdespår på Örebros lite snäva bana. Men går hästen iväg felfritt är det min bästa chans i omgången, säger Erik Adielsson till Kanal 75.
Spåret kanske inte är det bästa och även om jag tror mycket på honom och att Erik löser spåret så är loppet vidöppet och vi garderar. 1 Blue Moon Stallion blir mycket betrodd, jag tycker inte att den välstammande 4-åriga vallacken efter Lindy's Crown har visat att han ska vara så hårt betrodd. Nu har han dock läge för spets då han är snabb ut, men spår 1 är inte alltid en fördel på Örebrotravet. Jag tror då mera på 3 Fodo som började tävla sent och utvecklas för varje start, Fredrik Plam sätter dessutom upp Örjan i sulkyn och vips där har vi kanske en vinnare. Men, 12 Simb Chester har varit i Finland den senaste tiden för att samla poäng. Nu tar Timo Nuroms hem honom.
- Hade dåligt med startpoäng och han fick åka till Finland och tävla under några månader. Det gjorde han framgångsrikt med fem segrar på sex starter vilket gav nyttiga startpoäng. Nu fick han ett "Nurmos-spår" då det handlar om V75. Simb Chester känns fin i jobben men från ett tolftespår krävs det flyt på vägen om det ska bli en framskjuten placering, skriver Timo Nurmos på sin hemsida.
2 Jumbo Mumbo är en välstammad 3-åring efter Mack Lobell och Åke Lindbloms hingst hållen en klass som är strax under årgångstoppen.

 

V75-3 Express Gaxes Lopp 400.001- +20 700.000   2140v

8 General De Lupin spurtade mycket snabb bakom Tunk

Nafets senast och ska vara motiverad favorit. Men, den elvaåriga fuxen är inte helt stabil, han blandar sina insatser lite för mycket för att helt lita på, dessutom så har han nog ganska ovan med voltstart. 10 Born At Last har svarat för några mycket bra lopp i tuff konkurrens och nu är det inte omöjligt att Tomas Johanssons gråa klassklättrare också få vinna i högsta divisionen. 9 Lukas Lupin är ju redan klar för finalen, liksom General De Lupin, men nu tror jag ändå att Kari kör för seger, även om han nu kommer att springa med skor bak.

 

V75-4 Stolopp  75.000-125-000                 2140v

Ett stolopp i den lägsta klassen och den som har råd strecka alla ston och går vidare till nästa lopp. Jag har inte råd och måste försöka sålla agnarna från vetet. 1 Meroxina är snabb ut och tog spetsen från just detta spår senast på Solvalla. Hon håll undan hela loppet, även om hon inte imponerade. Nu har även startspecialiste Erik Adielsson en snabb häst från springspår och även om jag inte vet så mycket om 6 Athina O, så är kusken och läget så intressant att hon ska streckas tidigt.
- Athina O. har jag aldrig kört och vet inte så mycket om. Nu har vi springspår och i ett öppet stolopp kan det vara intressant ändå. Tar man med flera hästar på kupongen tycker jag att man kan plocka med henne, säger Erik Adielsson till Kanal 75.
3 Utopia Sund är en 3-åring som håller strålande form och var trots den tredje platsen senast mycket imponerade när hon gick en repa i spåren de sista 600 hundra från sitt trista utgångsläge. Nu är läget bättre och duktiga Sören Eriksson trivs bra med hästen, eller är det tvärtom?  Peter Untersteiner har en 3-åring efter Pin Chip (samma far som till Scarlett Knight) 12 Rydens Champoness  som jag vet att han håller mycket högt. Det finns nog mycket utveckling kvar hos henne. Så trotts läget så ska vi inte räkna bort henne. 7 Bonnie Chill håller bra form även om galoppen senast känns lite oroväckande. Hon är snabb ut så spåret blev helt perfekt. 10 Smashing Speed håller dunderform och det 7-åriga stoet efter Smasher (samma far som till Bellman Töll) avslutade visslandes senast på Eskilstuna så jag tror att hon ska räcka långt i denna klass.

V75-5 Lärlingsfinalen 2005                         2140a

Här kan ni för ovanlighetens skull spika en lärling, ja Johan Untersteiner kan knappast räknas som lärling längre han har ju fått fullt förtroende från sin arbetsgivare Roger Walmann. Men. Nu kör han åt sin pappa och ha kör den mycket duktiga 4-åriga vallacken efter Lindy's Crown, 6 Harmonic Silvio. Han brukar ha otur i spårlottningarna, men nu har han fått ett framspår. Nu tänker inte jag spika, för lärlingar är lärlingar och det kommer att gå undan som vanligt, som om dom hade stulit hästarna. Då tror jag som vanligt att vi hittar segraren från bakspår. 11 Thuram är ju van betydligt tuffare hästar, Han var ju med som 3-åring mot de allra bästa och slog ju både Intoxicated och Order By Fax. I år var han med i uttagningen till Europaderbyt men galopperade. Som många av Stig H Johanssons hästar så verkar även han ha funnit formen lite väl sent framåt hösten. Att 10 Sanna Fame vann senast var inte förvånade när hon var med ock utmanade undantagshästen Nouveau Riche näst senast på valla, några sådana odjur finns inte i denna lärlingsfinal. Nu vet ni att jag håller 9 Chogo som en klasshäst som alltid har otur med spårlottningen. Denna gång kan det vara en vinstlott, det kommer att gå undan i täten. 2 Adamas har nu gjort två bra lopp, men båda har varit amatör lopp. Kari tror dock att han ska kunna vara med där framme. Sofi Svedin är en mycket duktig lärling och hon kör en formtoppad 3 Sea Striker och att inte han är mera betrodd förstår jag inte. Den 4-åriga vallacken är snabb ut och kommer att ladda för spets. 7 Ranukel fick inte till det senast som hårt betrodd, men spåret var trist och motståndet hårt. Nu möter den 5-åriga vallacken mera lämpligt motstånd.

V75-6   Silver försök 2 400.001-1.200.000          2140a

5 Spray tillhörde toppen av 3-åringar och började också 4-årssesången bra åven om de stora segrarna uteblev. Men som med många Viking Kronos avkommor så krånglar det till och från. Nu är han kastrerad och verkar ha tänt till på nytt med två fina segrar på Färjestad. Nu är det dags för V75 igen och jag spikar, visar han bara lite av sin gamla kapacitet så är de övriga statister.

V75-7 Klass II Försök 3  75.000-250.000          1640a

6 Sean Trott är en duktig sprinter som är snabb ut och även om han fastande i ryggen på ledaren. Formen är god, även om rader antyder annat. Den 4-åriga vallacken har mött tufft motstånd och har inte haft den rätta turen. 5 Tott.T.Dream har också mycket bra form och vi vet att Håkan "hockey" Eriksson brukar komma väl förberedd när det tävlas runt sin hemmabana. Tott.T.Dream är också mycket snabb bakom bilen och "hockey" brukar sällan missa spets med en starsnabb häst. Nu vet vi att 7 Marielle Ås år som en blixt bakom bilen, hon sog ju nästan spets från 8:e spåret senast. Roger Walmanns 3-åriga sto tillhör ju snäppet under årgångseliten och senast var det Örjan som lotsade fram henne, nu är det Johan Untersteiner och jag vet inte om han är lika vass att starta. Nu har Roger satt Örjan bakom 8 Tellus Håleryd som också är en blixt från start, men tanken med Örjan bakom den välstammade vallacken är nog att hitta ett bra smyglopp. Han håller dock mycket bra form och har mött värre odjur än dessa på slutet och gjort det bra. 
- Han har gått skapligt i sina senaste starter. Bra form men tufft läge säger Örjan till Kanal 75
Zoogin-avkomman 12 Mr Meatball har mycket bra form men synnerligen trist läge, men det behöver inte vara fel då det verkar kunna gå undan där framme med så många startraketer som testar för spets.

Gnägg

 

 Lycka Till Och Gott Nytt År

 

 

Bider publicerade t o m 2006-01-03

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-12-29