2005-12-14 14:11 #0 av: ThomasH

Omgången ser spelvänlig ut och vi hänger upp systemet på att en startraket leder från start till mål och att Åke Lindbloms stayer vinner hästägarkannan tros tuffa hästar från dubbla tillägg.

V64-1  Travrondens Stolopp  1640 a

3 Lady Cheyenne är mycket snabb ut bakom bilen och hon har tidigare visat mycket bra form. Nu tar Jorma spets och från den positionen så gör hon sina bästa lopp. Senast så fick hon loppet serverat i ryggen på ledaren men näst senast så ledde hon från start till mål i ett tufft tempo. Vi inleder med en spik.

V64-2  Travrondens Guldklocka  2140a
Johan Untersteiner är knappast att betrakta som en lärling längre och bakom 1 Victory D'Or så kan han få sin åtråvärda guldklocka. Men, jag tycker inte detta är en hjälte även om Johan kommer att köra i spets så länge lampan lyser. Min förstahäst i loppet är 6 Red Corner som tränas av Lähdekorpi och körs av Anton Eriksson från Halmstad. Red Corner är en finne som nu inte gjort så många starter de senaste åren, men han har visat en enorm kapacitet när han vann V65 loppen få Valla förra vintern. Han har nu fått två lopp i kroppen sedan den mycket långa vilan och visat bra form igen. Poppes Fighter är lite av en spelares mardröm. Han var dock mycket bra senast på Gävle och detta är en stark 4-åring som nog kan dra nytta av det ofta uppskruvade tempot som lärlingslopp bjuder på. 11 Kentucky Dream har en mycket bra form. Senast så gick han ut till attack i 3:e spår men fick se sig slagen av Lobster som liftade med i ryggen. Timo Nuroms har ja bra fart på sitt stall.
- Är i riktigt bra form och han har svarat för överraskande starka insatser på slutet. Allt känns som det ska i jobben men han fick ett tråkigt utgångsläge. Vi hoppas på ett hårt utgångstempo i loppet för då kan han spurta bra till slut, skriver Timo på sin hemsida.
12 Yamasee har en mycket bra form, han vann senast smått överlägset och kan vara en stor skräll om det blir lite tempo, som det brukar bli i lärlingsloppen.


V64-3  Stolopp   2140v

Ett mycket öppet lopp där jag skulle vilja ha råd med flera streck än vad nu är fallet. 1 Meroxina kan kanske leda hela vägen och ska därför streckas på läget. 12 Västerbo Zoofine är mycket snabb över upploppet som hon visade näst senast. Senast såg han bra ut mellan galopperna och sköter hon sig från 3:e spåret från tillägg så har hon visat att kapaciteten finns. 15 Iffy var bra senast utan att imponera, hon fick ledningen gratis och fick fuska bort loppet, det kändes lite billigt, men detta ser också ut som ett billigt lopp. 3 Madame Swing har bra form och om hon kan sköta sig utan galopper så har det 4-åriga stoet efter Zoogin visat bar fartresurser. 10 Need To Hide gjorde ett mycket bra lopp senast på Halmstad, men är ju ursäktad då hon fick kanonen No Lane No Gain över sig. Nu är motståndet mera i hennes smak.

V64-4 Travrondens guldklocka   1640a

Ett mycket bra amatörlopp där 2 Västerbo Montoya är den bästa hästen och ska kunna vinna här. Han har ju mött betydligt tuffar djur än dessa. Men, i den form som 8 James Bond har visat på slutet så kan vi inte räkna bort honom trotts läget. 12 Copi Crown har ju visat att han duger mycket bra i denna omgivning. Han är redan klar för finalerna på annandagen, men det kommer inte Daniel Redén att bry sig om. Den just nu bästa avkomman efter Copiad behöver inte vara så bekymrad överläget, det kommer att gå undan där framme, det är ju lärlingar och då kan Lähdekorpis häst bli svår att så emot över upploppet.

V64-5   Klass I försök  2140v

Detta är ett vidöppet lopp där jag förordar helgardering, men det har vi ju inte råd med. 3 Giant Causeway var bra senast bakom omöjliga James Bond. Nu står han helt perfekt inne i loppet och kan gott och väl sitta i spets efter 500 meter och loppet kan vara över. 11 Lobster var duktig senast även om han serverades ett perfekt lopp. 4 Starly D'Aunou blev perfekt framdragen senast med svarade trotts det för en mycket bra insatts. 1 Sun Power G.C tog spets senast men släppte den och blev instängd, nu kan han sitta i spets igen och tror inte att Björn Goop gör om samma misstag som Pöllänen gjorde senast. 6 Capricon Label var oförklarligt svag senast. Men detta är en bra travare som om han är som vanligt kommer att vinna. Nu har han fått springspår och kommer att få en bra position. 5 Earth Bound har svarat för starka prestationen mot mycket tufft V75 motstånd ett par gånger. Nu fick han en enkel seger senast på Solvalla och fick visa att formen är på topp. 7 Staro Whist har bra form, men har inte haft den rätta turen på slutet. Nu kommer Örjan att ge honom ett bra läge från springspåret. 2 Free To Run avslutade mycket vasst när han vann på Solvalla över Herkules Laser och favoriten Hush Money, nu sitter Erik upp i sulkyn och han ska räknas, det kan bli en bra smällkaramell.

V64-6    Hästkannan  3140v

Även om 3 Lugdunum inte är helt säker i volten så tror jag att han bara defilerar hem hästkannan till Åke Lindblom. Detta är en kanonhäst som har alldeles för lite pengar på sig och även om Ligne Droite är en mycket stark och bra häst så tar han inte in dubbla tillägg på Lugdunum. Vi avslutar omgången med en spik.

 

Hästar i fet stil blir ett system på 600 rader, jag kommer att reducera det till 200 rader som jag redovisar senare i formumet

Gnägg

 

Lycka till

 

Bilden publicerad tom 2005-12-19

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-12-14