2005-12-01 22:53 #0 av: ThomasH

Nu så tar grön kusk revansch. Åke Svanstedt blir dessutom veckans nyckelkusk när han tar ut fyra egentränade hästar och alla ska ses med stor chans. Revansch blir det för Alltid V.G i E3-revanschen. Men Åke har en stark trio i avslutningen med Indian Trail och Foreign E.A. Alltid V.G spikar vi och så spikar vi givetvis den enda världsstjärnan i guldloppet, Malabar Circle Ås.

Nu börjar loppen bli lite ihåliga, det märks att de bästa hästarna har gått i vintervila eller har sökt sig söderut för att leta efter lyckan nere i Frankige. Åke Svanstedt kommer dock välladdad till Gävle. Det kan bli en trippel för Åke i de tre avslutande loppen. Alltid V.G var ju mäktig att skåda i Breeders' Crown-semifinalen när han rundade hela gänget från ett tolftespår och vann väl enkelt. Hon, som många andra fastnade dock bakom Joy Ås i finalen.  Indian Trail är en vinterhäst, han hänger inte med på de snabba sommarbanorna, nu tror jag att han kommer att vara i närheten av den form som han visade förra hösten och det kan räcka långt. Foreign E.A var strålande senast på Åby när han enkelt avgjorde på den tunga banan. Han lever på sin styrka och vinner mest över den aktuella distansen. Spikar gör vi dock bara med Alltid V.G. Min andra spik hittar jag i guldloppet. Malabar Circle Ås är den enda världsstjärnan som kommer till Gävle och det finns ingen i detta gäng som kommer att kunna plocka ner honom över upploppet. En alternativ spik är ju Åkre Lurifaks som nu slipper möta sin far. Men, vi tar det från början
.
 V75-1  Brons 400.001-700.000            2640 auto

3 Ågårs Nisse har ju verkligen visat en enorm form den senaste tiden. Vinsten på Bergsåker senast kom trotts ett kortare uppehåll med låg träningsinsats. Nu bör han gå framåt ytterlige. Men, förlusten rycker nu närmare och den kan komma nu. Han har ju blivit som en ny häst sedan Robert Bergh tog av honom skorna. Nu är det mycket tveksamt om det gåt att springa barfota på Gävletravet till helgen. 6 Royal Qui gillar distansen, men verkar ha lite svårt att sticka nosen först.
- Royal Qui går bra varje gång men är lite vek i psyket och kan inte göra så mycket själv i loppen. Men fysiskt är han stark och skulle han få ett bra lopp kan han blanda sig i segerstriden. Den långa distansen passar bra och jag tycker att hästen är i fin form, säger Åke till Kanal 75.
12 Jaques Brodde vann Klass II finalen senast på Solvalla genom att plocka ner Nyby Bengan från ryggen. Han har således gått upp två klasser, men han kommer att fortsätta att vandra uppåt. Senast behövde Micael Melander aldrig använda den norska gasen, den kan komma till nytta nu. 9 Pampino var med i derbyt med lyckades inte kvala in i Breeders' Crown finalen. Han fungerar bäst barfota, vilket kanske inte blir möjligt. Senast var han bra efter en kortare vila. 5 Larozz Index är Per Lideroths stora stjärna och han gör ibland mycket bra lopp. Östersundshästen är van med hårda banor och springer alltid med skor. 11 Bejing Ride är en stark sjuåring som brukar han en bra pollett kvar till upploppet. Jag tycker också att han trivs bäst på vintern, brodd är bara en fördel för honom.

 V75-2  Klass I  75.000-400.000              2140 volt

Ett fullkomlig vidöppet lopp och jag förordar helgardering. Men, jag ska ge mig in och ranka dessa hästar för er, som liksom jag spelar med Jokersystemet. 1 Staro Unplugged är snabb ut och kommer att ta spets, det är inte helt säkert att han gör sina bästa lopp där, men det borgar för en bra placering. 9 Staro True Blue har nu spurtat riktig bra i de två senaste V75 framträdanden. Han kommer att hinna fram förr eller senare och denna gång så är inte motståndet det bästa. 10 Gangster Ambiouse var väl inte till sin fördel senast, men han behöver sina rygglopp i högt tempo för att räknas. 3 Foxtrott håller en bra form och hon var godkänd senast på Eskilstuna. Hon kan öppna bra och kommer att få en fin resa.
- Det var lite dålig tempo på mellanvarvet, hon höll tempo men kunde inte förbättra sig något, säger Stig H på sin hemsida.
7 Cat's Victory lyckade inte ta sin åtråvärda spets senast, men det var autostart och ett 7:e spår. När han når spets så är han en annan häst. Som på Åby då han vann med bred marginal. Nu kommer Björn Goop att ladda för spets och chansar också med att springa barfota igen. 4 Sun Power G.C var riktigt duktig senast i ett amatörlopp, men han har var heller inte borta bakom Copie Crown på Bergsåkers V75. Formen är god och han springer som alltid med skor. 2 Coinbox fick ju en seger senast, han har tidigare varit en typisk spetshäst men går numera även bra bakifrån. Jag tycker också att han gör sina bästa lopp under den mörka årstiden, men nu tänker man prova barfota om banan tillåter, jag är tveksam om den gör det. Han är dock på sin hemmabana och där gör han sina bästa lopp. 8 Staro Whist var mycket bra vid segern på Solvalla i oktober, han var också klart godkänd bakom Nyby Bengan på Åby strax efter. Nu har han fått det "Örjan läge" som han behöver och Roger Walmanns 4-åring har mött tuffare djur än dessa.
- Jag tycker att har ryckt upp sig mycket på sistone. Han har nu fått ett smygläge och skulle Örjan hitta luckan så kommer han vara bland de tre, säger Roger Walmann på sin hemsida.
5 Slowstarter G är en stark herre som behöver lite fäste för att fungera. Blir det lite tempo på tillställning så kommer Göran Janssons fux in i matchen. 6 Squeeze Box håller en mycket bra form och är snabb ut, men klarar nog inte att nå spets. Visst är motståndet lite hårdare än vad han är van vid, men det är ju inga odjur han möter. 12 Jojo Orly är en mycket stark häst som tål att gå i spåren, men han var struken senat så formen kan vara ett frågetecken. Jan-Åke Hoas är ju lite av en hästdoktor som får fart på hästar som andra överväger att skicka till slakt, han brukar ha det väl förspänt när han startar på V75.

 V75-3  Guld  400.001-                   2140 auto

2 Malabar Circel Ås är ju den enda i detta lopp som kan räknas som en världsstjärna. I senaste starten blev Malabar Circle Ås tvåa i Nationernas Pris i Milano och det var en prestation som fått italienska intressenter att lägga bud på travstjärnan. Här så är motståndet av en helt annan kaliber och ingen kommer att kunna rubba honom när Erik kommer på upploppet. Läget blev nämligen helt perfekt. Han kommer att kunna sitta i ryggar och inte riskera att hamna för långt bak i ett lustempo.
- Gör topplopp varje gång numera och så bra som han är för dagen har han nog aldrig varit tidigare. Det finns ingenting i jobben som tyder på att formen skulle vara på väg ner och jag tror på en bra insats den här gången också. På pappret ser uppgiften skräddarsydd ut och både läge, distans och motstånd passar bra. Visserligen är min lite beroende av att få gå i ryggar en bit och skulle det strula på vägen så kan vi mycket väl få stryk av några här. Erik brukar dock lösa det mesta och helt klart tror jag på en mycket bra segerchans. Han har gått omväxlande med skor och utan men jag tycker inte det gör så stor skillnad. Den här gången blir det skor, skriver Svante Båth på sin hemsida.
Jag spikar givetvis, detta är veckan bank.

 V75-4  Kallblodslopp  400.001-            2140 volt

13 Åkre Lurifax slipper sin omöjlige far och kan därför betraktas som en spik. Han har utvecklats mycket som femåring och har i den två senaste loppen gått utvändigt om sin far, Järvsöfaks, och gjort det mycket bra. Han har verkligen växt in i den högsta klassen. Nu spikar jag ändå inte honom. Jag garderar med 2 Haffel Kongen, även om han inte har imponerat i de två senaste starterna lika mycket som innan. Senast så la han av litet för enkelt på upploppet och formen kan vara på retur. Men Tommy Eriksson förklarar det med att han inte trivs på Romme, vet inte om jag köper den förklaringen. Löper han upp det som han har visat upp tidigare så kan det Åkre Lurifaks få svårt att at ett tillägg på honom.

 V75-5  Klass II  75.000-250.000             2640 volt

2 Foreign E.A har gjort två synnerligen starka prestationer på slutet och den fyraåriga hingsten stormtrivs på distansen.
- Foreign E.A. har gjort fyra starter hos mig och tagit tre segrar. Hästen var i fint skick när han kom och verkar trivas bra med sandbaneträningen. Han är bäst om han får gå i sitt eget tempo och det är ingen häst som blir bättre bara för att han springer i ryggar. Men han möter tuffare motstånd nu och jag är osäker på hur långt det räcker. Tycker väl ändå att han ska streckas på V75, säger Åke till Kanal 75.
10 Copelia gjorde verkligen sin far, Copiad, stolt senast när Jim Frick styrde ut till anfall 900 kvar och gick utan rygg sista 350, men avgjorde synnerligen enkelt, han har toppform. 11 Hark har verkligen varit bra på slutet. Skadade Claes Svensson har siktat på detta lopp en längre tid. Han är visserligen bäst i spets, men motståndet denna gång ser inte knivskarp ut så Claes räknar med stor chans. 4 Khabibulin har nu fått två lopp i kroppen och han visar att formen är klart på gång. Möter visserligen lite bättre motstånd än tidigare men med loppet senast när fyraåringen vann plättlätt genom en attack 700 kvar och brisade sedan enkelt undan, gör att han ska räknas. 6 Figure Of Eight gör debut över lång distans, men har är snabb ut så Ulf Ohlsson kan styra honom till spets och väl där så kanske han får fuska bort ett varav.

 V75-6  Silver  400.001-1.200.000            2140 auto

9 Maximilian O.C är en mycket bra 5-åring som jag tror snart får sitt stora genombrott. Han har nu fått två lopp kroppen efter vilan och senast på valla så skulle han ha vunnit. Björn Goop styrde ut honom i 4:e spår inför sista kurva och han såg mycket stark ut, tyvärr så ryckte Björn tussarna i det läget och Maximilian O.C galopperade av pur pigghet. Björn tog på sig förlusten och kommer inte att göra om samma misstag.
- Svarade för en bra insats senast även om det blev galopp vid ingången till upploppet. Björn Goop tog på sig galoppen och han menade att det var segern som rök med den incidenten. Nu har han fått några lopp i kroppen och han börjat närma sig den rätta formen. Stämmer det med positionerna från bakspåret tror jag på en framskjuten placering.
Balans: Barfota fram, Utrustning: Norskt huvudlag, skriver Timo Nurmos på sin hemsida.
Nu finns det bra motstånd. 2 Indian Trail har väl inte visat den rätta gnistan den senast tiden, men Åkes 9-åriga fux är en årstidare. Han hänger inte med på snabba sommarbanor och gör alltid sina bästa lopp under vintern.
- Indian Trail har varit ojämn i sina prestationer på slutet. Han har bland annat haft en infektion, varit ofräsch och galopperat bort sig. Senast var det ett klart fall framåt för då skötte han sig bra och kändes fin. Det gick bara 1.18 första varvet och därför kunde han inte ta så mycket i den snabba avslutningen. Det är visserligen hans årstid nu och jag tycker att han är lite svårbedömd. En outsider på sin höjd, säger Åke till Kanal 75.
5 Roger Hornline blir återigen stor favorit, det verkar som alla stirrar sig blind på hans mycket fina seger i brons finalen på Solvalla. Men, då hade han det för honom så viktiga bakspåret.
- Kommer att tappa lite från start och är helt ny i silverdivisionen och jag kan inte hålla med om att han ska vara favorit hela tiden, säger Roger Walmann på sin hemsida.
8 Empire Dust är nog en bättre häst än Roger Hornline men har fått ett dåligt läge, men Roger väljer att sätta upp Örjan bakom honom.
- Dåligaste läget, men tycker att han har varit med längst och har bättre form än Roger Hornline, säger Roger Walmann på sin hemsida.
4 Monsieur Gagnant var strålande bra senast på Solvalla och har uppenbarligen dunderform.
- I sin förra start spurtade Monsieur Gagnant strålande till en andraplats bakom topphästen Ligne Droite. Den här gången mötte nioåringen enklare motstånd, och när Jim Frick kastade loss i sista kurvan avväpnade Monsieur Gagnant utan problem ledande favoriten Present. Amatörtränaren Kjell Almgren var en av kvällens gladaste vinnare, skrev kanal 75 efter den starten
- Jättekul. Det är mycket jobb, mycket smörj, och mycket träning som ligger bakom den här segern, sa Jim Frick till Kanal 75.
Nu har han ett passande läge då Monsieur Gagnant är mycket startsnabb och Kjell Almgren kommer ge Erik Adielsson som nu förstärker i sulkyn order att köra där om de når spets.

 V75-7  E3-Revanschen för ston                2140 auto

Alltid V.G var ju en fröjd att skåda i Breeders' Crown-semifinalen när hon gick från sista platsen som hon parkerade på från sitt 12:e spår. Åke tog satts och blåste hela det namnkunniga fältet och vann på ett strålande enkelt sätt. Hon hade samma form till finalen, men fick aldrig chansen.
- Alltid V.G. kändes jättebra senast, bättre än på hela säsongen. Tyvärr fick hon inte chansen utan blev fast med gott om krafter kvar. Jag var arg på mig själv efter loppet och jag borde ha attackerat 700 meter kvar. Nu satt jag kvar i rygg på en som jag trodde skulle vara en bra häst, och det blev alltså fel.
- Så jag hoppas att vi kan få revansch nu istället. Spåret är bra men ibland kan hon vara hetsig och då går det inte att ladda för ledningen. Då får jag ta en lugn start för att köra felfritt och sedan ta dom till slut. Men skulle hästen vara lugn i värmningen kanske jag laddar. Jag tycker i alla fall att Alltid V.G. ska ha en bra segerchans, säger Åke Svanstedt till Kanal 75.
Nu får Åke revansch, jag spikar då motståndet inte ska vålla Åkes 3-åring något större problem.

 

gnägg

 

Lycka Till

 

Bilderna finns publicerade tom 205-12-05

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-12-01