2005-10-03 23:30 #0 av: ThomasH

Dumle Loss, Hot Tub och Regant Royal spelade spelarna ett spratt. Utdelningen sköt i höjden, men ni som tog rygg på våra drag, Dumle Loss och Hot Tub och noterade varningen för Regent Royal i forumet hade alla chanser att vara med och dela på miljonerna.

 

Dumle Loss varnade vi för redan efter prestationen på Solänget. Nu var Joakim Wallins femåring otroligt bra och fullkomligt mosade . Ulf Olsson och Bellman Töll var överstreckade, han är ju bäst över 1640 meter och brukar inte orka över full distans. Dumle Loss som vi hade som förstarankad var enorm. Utvändigt om Bellman Töll hela loppet och vann genom en prestation som lovar mycket mera.

varnade vi för redan efter prestationen på Solänget. Nu var Joakim Wallins femåring otroligt bra och fullkomligt mosade . Ulf Olsson och Bellman Töll var överstreckade, han är ju bäst över 1640 meter och brukar inte orka över full distans. Dumle Loss som vi hade som förstarankad var enorm. Utvändigt om Bellman Töll hela loppet och vann genom en prestation som lovar mycket mera.

Arras prestation senast var inte en tillfällighet. Stefan Söderkvist hade ju menat att han då kvävde sig och böt bett för att han skulle lugna sig. Nu vet vi facit, Arras kan inte vara frisk, så dålig sam han var så måste det vara något fel på hästen. Nu fick Robert Bergh och Åsgårds Nisse enkelt spets och loppet var slut. Han var mycket imponerande och det är inte säkert att en frisk Arras skulle ha kunnat stoppa honom. Vi ska dock passa Chogo nästa gång, han kom mycket vasst på upploppet.

Mysteriet Prince Valliant blir ett större och större

utropstecken. Vi förstahandsrankade Hans Adielssons förvandlingsnummer och en spik hade inte varit fel. Erik tog mycket enkelt spets och loppet var över även om Roger Hornline blev närgången i dödens så var segern aldrig hotat. Vi bevakar dock Roger Hornline nästa gång, han gjorde ett tappert lopp i dödens.

Dumle Loss har vi redan hurrat för. Vi skrev i Trav i fokus V75 tips:
– Så som femåriga Dumle Loss genomförde loppet senast tuggade utvändigt om Generalen hela loppet så blir han mycket farlig denna gång. Jag tror vi har vinnaren i Joakim Walins ögonsten. 
Jag är bara lite konfunderar över att han bara var tredjehands favorit spelad på bara 19 % av kupongerna. Jag tycket att Malabar Circle Ås såg rappar ut igen och avslutade som vanligt med en sylvass spurt. Honom bevakar vi nästa gång.

All American Boy galopperade tyvärr omgående. Vi fick aldrig svaret om Walmanns treåring skulle ha kunnat ge Untersteiners fina treåring Don Silvo en match. Nu blev det spel mot ett mål sedan Untersteiner placerat Don Silvo i spets.

Stayerloppet blev inte som många hade gissat, en uppgörelse mellan Tunk Nafets och Super Light. Tunk Nafets var inte i samma form som tidigare i år och svek mig som spik. Lennart forsgren hade uttalat sig för media om chanserna för Regent Royal. Han tyckte inte att han är helt oäven. Med ett rygglopp så kan vad som helst hända. Han siktade på att ta rygg på Breeze Brodde. Taktiken följde Lennart Forsgren till punk och pricka. Regent Royal travade i vinnarhålet hela loppet för att få en lucka på upploppet och skrällen var ett faktum. På forumet kunde vi dock läsa:
– I startfållan hittar vi Regent Royal som med Lennart Forsgren i sulkyn är ett bättre ekipage än raden, vilken ändå uppvisar två segrar på de senaste fem starterna.
Nu ska vi bevaka Super Light nästa gång, han kom mycket raskt över upploppet efter att Jörgen Westholm placerat honom sist och började inte röra på sig fören på sista långsidan.

Det blev en dramatisk inledning på V75-finalerna på Solvalla i lördags. Under värmningen sparkade storfavoriten i silverdivisionen, Red Chili Pirat, av sin skötare, Ninni Gardelin, och skenade flera varv runt banan. Till slut föll han utmattad ihop på innerplan. Att Red Chili Pirat ströks från loppet var självklart, mer överraskande är att hästen klarade sig undan utan några skador. Kanal 75 har varit i kontakt med Patrik Södervall:
– Hästen känns jättebra, och jag hoppas kunna starta honom igen så snabbt som möjligt.
Han har inga sviter från det som inträffade. Nu får vi se hur fort han kan återhämta sig, men jag hoppas kunna starta honom snart igen, säger Patrik Södervall.
 Hur mår hans skötare, Ninni Gardelin?
– Hon kommer att vara sjukskriven i en vecka, sedan hoppas vi att hon kan vara tillbaka igen. Förutsättningarna blev lite annorlunda när loppets stora favorit ströks. Som väntat tog Majesty Of Rock Spets. Grållen var dock inte lika bra som senast och var slagen inför sista kurvan. Tre hästar i bredd gjorde upp om segern och snabbast och bäst var Hot Tub. Det var ingen överraskning för trav.ifokus. Vi skrev inför loppet: 

- 9 Hot Tub har inte gått lika bra på slutet som när han härjade som bäst på V75 tidigare i år. Nu har dock Marcus Öhman ökat träningen och kört honom lite hårdare igen och jag tror att ständigt underskattade Hot Tub svarar bra på träningen och ska räknas om inte banan är för hård. Hovarna är ju hans akilleshäl, men Solvalla nylagda oval är blir nog inte hård.
Vi ska dock bevaka Born At Last nästa gång. Han fick ett mycket tungt lopp, provade att avancera i tredjespår, ångrade sig och backade sist, attackerade igen på sista långsidan och var med på målfotot.

Jorma Kontio sände som väntat fram Leffe Blanche till spets. Både Ebel och Finders Keepers försöket attackera på upploppet men Leffe Blanche visade fint löphuvud och försvarade sig bra. Ebel var tapper utvändigt men Erik som körde trycket för dåligt och det blev nog tempotork för Ebel. Finders Keepers gick ut i tredjespår utanpå Ebel men orkade inte. Dock så var nog Leffe Blanche bara bäst idag. Jorma hade problem med att rycka både tussarna och norsken, det fanns nog mycket mera att ta ut från Leffe Blanche.

ÖgatSå summerar vi vilka vi ska bevaka nästa gång: Chogo avslutade mycket snabbt bakom Åsgård Nisse. Får han ett bättre spår någon gång vinner han igen. Roger Hornline var tapper utanpå fenomenet Prince Valliant. Malabar Circle Ås var rappare i steget igen och avslutade mycket vasst bakom suveräne Dumle Loss. Jörgen Westholm avancerade från sista plats till en mycket rapp avslutning på sista långsidan med Super Light. Born At last fick ett mycket tungt lopp när han provade en repa i tredjespår för att ångra sig och backa sist. Trotts detta så var han sedan med på målfotot med vinnande Hot Tub. Ebel hade nog gett Leffe Blanche en match om Erik hade tryckt upp tempot utvändigt om Jorma. I samma lopp så visade Finders Keepers att formen fortfarande är god.

Så tjuvkikar vi på startlistan till V75 på Bollnästravet och vad finner vi där? Omgången öppnas med ett bronsförsök som ser olösligt ut. Här måste jag läsa på mycket, känner inte till alla hästarna. På förhand ser det ut som Tomasina ska vinna enkelt, hon var ju med i finalen i stoderbyt och var bra bakom suveräna Fama Currit. Detta motstånd är ju ner en klass för henne. Nästa lopp behöver jag inte läsa på. Här ska pappa visa sonen hur man gör när man vinner överlägset. Ja, Järvsöfaks vinner och Åkre Lurifaks lär sig hur man gör. Victory Till gör nu comeback på V75 och jag

spikar. Han såg mycket bra ut senast på Eskilstuna och detta motstånd ska han vinna mot om Stig H har seriösa planer på en comeback i eliten. Stolopp och Robert Berghs Orchidee D’Aunou möter lite sämre motstånd, men ston är ston och jag ska nog läsa på och se om någon kan utmana. Klass II försök över lång distans och Micael Melander har en mycket fin fyraåring i Jaques Brodde men klarar han Skogsbackens Einar som gillar distansen och var mycket bra senast på Eskilstunatravet? Det finns dock flera som är intresserad om att utmana, Rapkin, Sixten Palema och varför inte underskattade The Bad Bride? Silverförsök över kort distans och kan någon ta spets från Titan W.F? Jo kanske Galaxy Chip Om som Frick har mycket höga tankar om. Eller varför inte Ulf Olsson som vinner med allt just nu och Kyoto Bellemois. Vi avslutar omgången med ett Klass I försök och Nightshift imponerade och infriade favoritskapet i ett lopp utanför V75 senast. Nu möter han dock Flying Ås och Echo Tilly som är ute mot enklare motstånd.

Ja det var en snabbanalys och jag återkommer på torsdagskvällen när jag har studerat och analyserat loppen lite bättre.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-10-03