2005-09-03 00:27 #0 av: ThomasH

Caramba Hall och Prince Valliant är storfavoriter på V75. Båda tränas av Hans Adielsson som har fina framgångar. - Jag kan säga så mycket som att hästarna är bra i ordning. Sedan får vi hoppas att vi har lite flyt i loppen, säger hemmatränaren.

 

Från Kanal 75

Hans Adielsson är känd för sin fina segerprocent på stallets hästar. De senaste fem åren har den pendlat mellan 23 till 31 procent, vilket är imponerande siffror.
Framgångarna har också givit ringar på vattnet. Hästägarna står nästan i kö för att lämna in nya hästar i träning.
- Vi har fått in otroligt mycket nya hästar på slutet. Det ringer nya hästägare nästan varje dag och det formligen väller in hästar. Jag tycker det är kul att folk uppskattar det arbete som vi lägger ner, säger Hans Adielsson.

Human Behaviour har slutat
För dagen finns drygt 60 hästar i träning. Den stora stjärnan är Caramba Hall som redan har vunnit på V75 i Adielssons regi. Däremot har en annan av stallets topphästar tackat för sig. Den fyrfaldige miljonären Human Behaviour har nämligen avslutat sin tävlingskarriär.
- Han kvalade för en tid sedan men har inte känts fräsch efter det. Hästen har haft problem med sina knän och vi bestämde oss för att han skulle få sluta tävla, säger Hans.
Till helgens V75-tävlingar på Jägersro ser det extra intressant ut för stall Adielsson. I alla fall på förhand. Fyra hästar selas ut inom rikstoton, varav två är klara favoriter. Hans Adielsson sammanfattar läget så här:
- Man kan inte göra mer än att ställa i ordning hästarna. Tre av mina hästar känns väldigt fina, det är bara Pulpa som kanske har lite dunkel form. Det är tuff konkurrens

och det är bara att hoppas att vi har lite flyt i loppen.

Prince Valliant obesegrad hos Adielsson
Förutom Caramba Hall är förhoppningarna stora på Prince Valliant i V75-avslutningen. Hästen är obesegrad efter fem starter hos Hans Adielsson och det kan mycket väl bli en ny viktoria under lördagen.


Så här kommenterar Hans sina fyra V75-hästar:
- Pulpa (V75-2) är jag lite osäker på formen hos. Hon har varit lite tveksam i träningen efter senaste starten i Tingsryd. Läget är tråkigt och det är ingen riktig vinnaraspirant i loppet tycker jag.
- Caramba Hall (V75-3) har gjort bra lopp i sina starter hos oss och senast vann han på ett bra sätt. Hästen känns fin i träningen och har fått ett bra läge med spår ett. Han är snabb ut och jag hoppas såklart att han tar ledningen. Jag tycker att Caramba Hall är bästa chansen av våra i omgången.

"Inte helt borta"
- Breeze Brodde (V75-6) har gjort starka lopp i flera månader nu och haft bra form en längre tid. Bland annat har hästen gått 1.14-tider och sedan satt han fast två gånger, först i ett lopp under Hugo Åbergs-dagen och sedan under Jubileumspokals-dagen. Senast fick han äntligen vinna och jag tycker att han är gynnad av den långa distansen här. Breeze Brodde är inte helt borta om det klaffar på vägen.
- Prince Valliant (V75-7) har tagit fem raka segrar hos mig och det tycker jag är skojigt. De två senaste starterna har varit i Danmark och de har varit rätt så vassa. Han gick exempelvis 1.17,0 på Nyköping-Falster senast och den banan är två sekunder långsam. Min häst känns fin i jobben och är rätt så kvick från start, säger Hans Adielsson.

 

Michael Carlsson

Relaterade länkar

Av: Michael Carlsson Kanal 75

Datum för publicering

  • 2005-09-02