2005-08-19 01:39 #0 av: ThomasH

V75 försök 3 på Örebrotravet har en celeber gäst, Max Fluxt. Han har dragit fram i sommar i ett segertåg med stående ovationer. Jag sticker ut hakan och garderar honom. Jag tycker dessutom att spelarna har gjort Gazza Degato till för stor favorit. Han är inte min första häst i guldloppet.

Örebrotravet

Örebrotravet har ett mycket kort upplopp. Normalt så ska bakspårshästarna har svårt att hinna fram. Spets är mycket, mycket värt, mer än vanligt. Några av de mest streckade hästarna i omgången blir Max Flukt och Gazza Degato. Är det motiverat? Ja, kanske för Max Fukt som har visat att han är en stjärna och att alltid vinner i längden. Visst minns vi hans enorma prestation i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen. Spets och drog i ett idiottempo, brisade ändå enkelt undan till en överlägsen seger. Men, Max Flukt startade då 40 meter framför Tunk Nafets. Nu har han dragit på sig pengar så min vinnare Tunk Nafets och Max Flukt startar i samma volt denna gång. I Guld, varför spikar vi inte Gazza Degato? Nja, han var bra senast i Oslo, men han möter lite bättre motstånd nu. Digger Crown har visat upp bra form och kanske ännu bättre form har Solero Briljant, även om han fick stryk av Digger Crown senast. Spikarna hittar vi istället bland de hästar som har bra spår och är snabba ut. Arras gör sina bästa lopp i front och från den positionen förlorar han nästan aldrig när han står på 4 friska ben. Wealthy har nu ett framspår. Han är rask ut och har visat upp en mycket fin form, som stall Walmann gör just nu. För vi nöjer oss med två spikar, det känns inte rätt att spika en häst från 12:e spår, Octavius, även om jag tror att detta är en blivande kanon som ännu inte har förlorat, så vi garderar honom med jättelöftet Extreme Smile som inte heller är van att förlora och Swift Hornline som visade riktigt god tåga senast.

 

 V75-1  Klass II 75.000-250.000

1640 auto 

1 Arras ses som motiverad favorit. Detta är en typisk “frontrunner”, har vunnit minst hälften av sina starter och det från spets. När han står på friska ben så är detta en mycket bra häst. Från just detta läge har jag svårt att se någon som kan utmana honom. Det är ett bra spikförslag. Om ni vill gardera, så titta på 9 Focal Image. Han har mött tuffare hästar en de övriga av dessa havremoppar. Var senast tvåa bakom Melanders fina Twisterella och slog ju Robis Ingo, som vi satt en bevakningslapp på senast.

 V75-2  Klass III 75.000-125.000

2640 volt 

12 Ocatvius är obesegrad, det medför alltid respekt. Men, han inte bara vinner, han vinner okörd och det överlägset. Spåret är inte roligt, men han har visat att han tål tuffa lopp och distansen är nog bara en fördel. Vi garderar dock honom med ett annat jättelöfte, 9 Extreme Smile. Han är van mycket tufft motstånd. Var senast okörd bakom Turbo Sund efter en resa invändigt. Nu kan man undra varför? Jag köper inte riktigt Tomas Johanssons förklaring ”Jag ville inte plåga honom med tanke på detta” Nå, det är en mycket bra häst som är distansgynnad och är nog ganska jämn med min tipsetta. Nu var jag lite imponerad av 10 Swift Hornline senast. Han gick då i 3:e spår de sista 1200 och utmanande vinnande kanonen All American Boy. Den insatsen smakade det mycket mera om. Honom betalar vi för. Walmann tycker mycket bra om sin fina 3-åring, 2 Mr Hillspot. På Walmans hemsida så hör vi intervjun med honom om just Mr Hillspot ”Det här en är mycket bra häst som kanske kan rycka åt sig ledningen” Han avgjorde mycket snyggt via 3:e spår sista 700 senast. Det är en orutinerad herre, men jag har påpekat det för, Walmann har ett härligt snurr på sitt stall just nu.

 V75-3  Gulddivisionen 400.001-      

2140 auto 

Guldloppet är lite ihåligt. Jag köper inte att 3 Gazza Degato ska vinna så enkelt. Han är överstreckad. Det är dock troligt att ha tar spets och från den positionen är han bäst. Men, tuffare och mera rutinerad är 9 Digger Crown, som var nära att få en inbjudan till elitloppet. Han har visat sedan dess att han inte skulle ha gjort bort sig. Nu tycker jag dock att är bäst över full distans, så han blir min givna tipsetta. Jag betalar också för 1 Solero Briljant som visserligen fick stryk av Digger Crown senast. Men det här är en mycket bra häst som varit med och utmanat Opal Viking ett flertal gånger. Nu lutar det åt att han tar rygg på Gazza Degato. En lucka på upploppet och han har en sylvass spurt.

 V75-4  Stolopp – Lärlingslopp  75.000-400.000                  

2140 auto 

Ston och lärlingar, det kan sluta hur som helts. Nu ska den breda pennan fram, den tjocka plånboken. 1 Riva Del Sole blir favorit, mest för att det kanske är den bästa hästen. Men, spåret kanske är en fälla. Horpestad kommer att ladda för spets. Dock så tycket jag att 2 Conchita var märkbart förbättrad senast när hon sprang barfota. Förklaringen från Robert Bergh är dock att hon återhämtad sig bra efter vilan. Då tog hon spets från ett 5:e spår i volten, nog bör hon vara spetsfavorit denna gång, men Bergh bäsar, ”Hon är inte så startsnabb som det verkade senast, så någon spetsgaranti är det inte” 8 Euro Staro Grace har nu gjort 4 starter hos stall Unterseiner och skött sig utmärkt, utom när hon galopperade. Spåret är dock inte roligt och Peters son Johan får lita till turen. 2 Bolets Fransesca var mycket bra mot tufft motstånd senast. Hon har fått en perfekt läge då hon är startsnabb och trivs i spets. Hon har också, enligt mitt tycke, den bästa lärlingen i sulkyn, Sofie Svedin. Men även 6 Hammras Gavotte kommer att laddas för spets. Hon är dock tillräckligt starsnabb och springspåret hjälper henne dit. 4 Step In var mycket bra senast, nytt personligt rekord och nytt banrekord. Även hon är mycket startsnabb och kommer att laddas för spets. Men, som ni ser, det kommer vara många som slåss om spets. Och, då lärlingar ofta kör som om hade stulit hästarna så tycker jag att detta bäddar för en bakspårshäst. Nå, viken av dem ska vi tro mest på? 9 Hermit Lady är en spetshäst och är lite stänkrädd, nej ska nog plocka med 12 Anna Rols som har erfarenhet av V75 och är en ärlig märr som alltid gör bra lopp.

 V75-5  Örebro Intn’l 350.000 20 m 850.000 40 m 1.700.000

3140 volt 

Superlativen tar aldrig slut. Det finns ingen som inte hyllar 12 Max Flukt som travets blivande fixstjärna. ”Max Flukt ensam på plan” ”Ny styrkeuppvisning kommer från Max Flukt” ”Max laddar för nya stordåd” ”Max Flukt vinner i längden” Och, med den Max Fluktuppvisning han hade i Harper Hanovers lopp så är det lätt att stämma in i hyllningskören. Men, jag garderar honom, med risk att bli idiotförklarad. Låt mig förklara. Max Flukt har snabbt dragit på sig pengar. De långlopp som han har vunnit har varit från den första volten. Mitt garderingsbud har alltid gett honom minst 20 meter. Nu startar dom från samma volt. Jag garderar nämligen Max med 13 Tunk Nafets. Det här är en unghäststjärna som var med i alla årgångslopp. Var t.ex. 3:a bakom Makhtoub Jet och Spring Ray i Breeder’s Crown för 4-åringar. Jag har alltid gillat honom, genomärlig, gör aldrig ett dåligt lopp.

 V75-6  Silverdivisionen 400.001-1.200.000

1640 auto 

4 Wealthy visade upp en strålande form senast. Visserligen efter ett perfekt lopp i ryggar, så typiskt för Örjan. Men, detta är en bra häst som har ett bra läge. På Walmanns hemsida så kan man höra ” Han står ju väldigt bra inne här, spår 4 på Örebro är ju mycket bra”.” Jag skulle tro att Örjan laddar här och Wealthy ska räknas” Jag håller med. Spår 4 på Örebro är ett bra startspår och över 1640 meter så blir Wealthy mycket svårslagen. Han tar spets och sedan är loppet över. Spika! 

 V75-7  Bronsdivisionen 400.001-700.000

2140 volt 

Ett mycket öppet bronslopp, hoppas att ni inte plockat undan den breda pennan. För här ska vi strecka på. För vi är ju med fram till detta lopp och inte ska vi tappa miljonerna nu. Jag brukar aldrig övervärdera hästar som sitter fast och slutar att köra för att inte pressa hästen. Ingen regel utan undantag, 1 Crossbar satt invändigt senast och Tommy Hanné är inte en genomärlig kusk, just han brukar spara sina hästar till senare uppgifter. Motståndet senast var ju sylvasst, Kahili, Born At Last och Order By fax, så Hanné satt invändigt och sparade karfterna. Crossbar har en enklare uppgift nu, men jag litar inte på Hanné, därför den stora garderingen. 5 Arn blandar sina insatser, Vann över Hot Tub helt ärligt på valla under elitloppshelgen. Har väl inte riktigt uppvisat samma form sedan dess. Men, nu är motståndet av annan kaliber och Arn ska räknas tidigt. 8 Ebel var tillbaka efter vila senast och vann direkt. Detta är en bra häst som har ett mycket tungt slutvarv, kan vara tungt att stå emot om det blir lite tempo på loppet. Clas Svensson har två hästar med och bägge ska ses med chans. Han tycker själv att 9 Eclair D’Inverne är den bättre av de två. Är nu tillbaka efter vila med ett lopp i kroppen. Han sätter Erik Adielsson i sulkyn bakom 6 Mac Mac. Detta var en bra häst som Stig H aldrig fick ordning på. Hos Clas Svensson har han visat bättring, men har ju också tävlat mot lite enklare motstånd. Vi betalar också för 3 Secretary. Han har äntligen fått ett vettigt spår, han är ju bäst i spets och Hans-Åke kommer att ladda.

Relaterade länkar

Av: ThomasH

Datum för publicering

  • 2005-08-18