2011-06-21 21:11 #0 av: ThomasH

Han har tidigare vunnit fyra V75-lopp samma dag med egentränade hästar. Inför Kalmars midsommartävlingar har Lutfi Kolgjini det väl förspänt. - Jag har fyra bra chanser. Alla kan vinna men alla kan förlora också, säger han

V75 körs den här veckan på söndag. Den traditionstyngda dagen i Kalmar brukar locka runt 10 000 besökare. Lutfi Kolgjini hoppas avsluta midsommarhelgen i banans vinnarcirkel. Men innan dess väntar lugnt midsommarfirande hemma på gården i Vomb.- Jag samlar alltid familjen, både min och Annas familj, samt goda vänner under midsommar. Vi umgås och spelar brännboll, äter sill och jordgubbar och har det trevligt. Det är väldigt avslappnande, säger Lutfi Kolgjini.
"Är nära toppformen"På söndag är han i hetluften när Kalmartravet kör sin största dag för året. Jägersrotränaren har fyra riktigt intressanta hästar med inom V75. Den kanske mest spännande är stjärnhästen Lavec Kronos som startar i Kalmarsundspokalen. Han kommer från seger just i Kalmar då han vann med Luddes son Adrian i sulkyn. Nu hade han tur i spårlottningen och fick bricka ett.- Det ser bra ut på papperet. Men teori och praktik är sällan samma sak, menar Ludde.
"Ingen tar en längd på honom"- Lavec Kronos (V75-3) är på väg mot toppformen och är ganska nära den nu. Det visade han senast vid segern. Gången innan i elitloppsförsöket fick han punktering på ena sulkyhjulet. Jag kände i ett jobb häromveckan att han är riktigt på gång. Då beslutade jag mig för att Adrian skulle få köra hästen, annars hade jag aldrig satt upp honom om han inte varit i ordning.- Innerspåret bakom bilen är bra, men inte extremt bra. Han är snabb ut och jag tror inte att någon tar en längd på honom. Han har frontat från spår ett på Solvalla en gång. Det ser ut som en mycket bra chans och det blir barfota runt om. Enda hotet tror jag är Neo Holmsminde som var grym senast. Men den hästen har ju bakspår.- Efter Kalmar siktar vi på Årjängs Stora Sprinterlopp och Hugo Åbergs. Han är titelförsvarare i båda loppen och då ska han vara helt på topp, säger Ludde.
Kan bli ny succéDen färgstarke profilen har tidigare vunnit fyra V75-lopp under en och samma dag. Det var i början av januari 2009.- Och med egentränade hästar, påpekar Kolgjini snabbt.Förutom Lavec Kronos har han ytterligare tre bra chanser inom V75. Möjligheten finns alltså att succén kan upprepas.- Jag har fyra bra chanser. Alla kan vinna men alla kan också förlora, säger han.
"Släpper inte till Sanity"Så här lyder kommentarerna om de heta hästarna på förhand.- Yukon Boko (V75-1) gick mycket bra senast. Han hade ett dåligt läge och harvade i tredjespår runt första sväng och sedan i dödens. Han var knappt slagen om andrapriset och hästen har varit fin länge nu. Det känns i jobben som att toppformen håller i sig. Han öppnade anständigt senast men var ingen blixt från början. Jag tror att han kommer att öppna lite bättre från det här spåret. Får vi ledningen så kör jag där och kommer inte att släppa till Sanity. Man ska inte räkna bort honom för han duger bra i sin klass. Det blir barfota runt om som senast. - En annan intressant information är att han har bytt miljö efter senaste starten. Han är numera vid min filial nere vid havet och det kan ge hästarna en jäkla kick.
"Vill varna kraftigt för honom"- Kaffir Face (V75-6) levererade senast, det kan man lugnt säga. Han gjorde ett fantastiskt lopp även om det inte höll hela vägen. Hästen hade tränat strålande inför den starten och känns minst lika fin efteråt. Jag är ganska säker på att han kommer att göra ett lika bra lopp den här gången. Det blir lätta skor runt om, men de väger bara 20 gram. Vi ska spara fötterna till Sprintermästaren. Läget är bra och han är snabb ut.- Nash As (V75-7) är klart bättre än resultatraden och han är inte så osäker som det ser ut. Förra gången var det första barfota och det kan bli galopp av det. Jag vill varna kraftigt för honom här. Hästen tränar mycket bra och är väldigt stark så distansen är bra åt honom. Han kommer att gå med rycktussar för första gången och det blir förhoppningsvis en extra växel. Felfri ska han räknas tidigt, säger Lutfi Kolgjini.

Michael Carlsson, Kanal 75

Bilder för fri publicering t o m 2011-06-27.