2011-06-30 21:07 #0 av: ThomasH

"Inte överraskad om han vinner" Han kommer med fyra formstarka hästar. Tre av dem har bra lägen. Med Perfectly Enough hoppas Stefan Hultman ge storfavoriten Brad de Veluwe en match i E3-finalen. - Jag blir inte överraskad om han vinner. Det lyser form om min häst, säger han.

Det är dags för E3-finaler och V75-finaler på Bergsåker. Omgången kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 45 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Stefan Hultman är tränaren som varje år plockar fram nya årgångstoppar bland unghästarna.Det här året är inget undantag.I Perfectly Enough har han ett starkt vapen i E3-finalen. Treåringen imponerade i kvalet och utmanar Brad de Veluwe om förstapriset på 800 000 kronor.- Perfectly Enough (V75-6) är en riktigt fin häst som jag har stora förväntningar på. Det är en allround häst som har alla kvaliteter. Han är framförallt väldigt stark och visar fin löpskalle. Han går från alla positioner och har egentligen inga svagheter, säger Stefan Hultman.
Specialintervaller i veckan Solvalla-tränaren var imponerad av sin nya stjärna när denne vann E3-försöket förra veckan.- Han var jättebra då och vann med krafter kvar. Det känns som att han har tagit försöket på ett bra sätt. I veckan har han gått lite specialintervaller för att flytta fram formen ytterligare några procent. Jag måste säga att hästen ser riktigt fin ut i jobben. Det lyser form om honom, säger Hultman. Hur tror du att loppet blir kört? Kan han vara med och köra om ledningen?- Han är snabb ut men jag vet inte hur snabb ut den finska hästen är. Som jag har läst mig till ska han ju vara väldigt snabb ut. Jag har inte pratat någon taktik med Örjan. Han har aldrig tryckt av hästen någon gång ifrån start och vi får se vad som händer på lördag. Det är ju några till med i loppet som kan öppna, bland annat David Sisu.- Men jag har en bra kusk och litar alltid på Örjan i de här stora loppen. Han är påläst, han är kall och han har säkert funderat ut var gränsen går på hästen. Jag går aldrig in i någon diskussion om taktik med Örjan. Det är lite det som är tanken att han ska köra mina hästar som om de är hans egna. Han lägger upp taktiken lite efter hur det känns .Hur stor chans har han att rubba jättefavoriten Brad de Veluwe?- Korvenojas häst ska vara favorit efter den imponerande insatsen i försöket. Men jag har en häst som har visat att han tillhör de bättre i kullen. Han kommer att vara ytterligare förbättrad efter försöket och klarar av att gå den tunga vägen. Har han en bra dag och det stämmer på vägen är han med där framme och hugger. Det blir återigen samma racerbalans som senast, fyra aluminiumskor med grepp i. Det fungerade perfekt och faktiskt bättre än barfota runt om som han gick näst senast.- Jag blir inte överraskad om hästen vinner. Jag åker upp med stora förväntningar och förhoppningar, säger Stefan Hultman.
Du har ytterligare tre hästar med inom V75. Hur kommenterar du dem?- Nantucket (V75-2) har kanonform och var riktigt bra uppe i Boden där han avslutade sylvasst. Det strulade hela vägen och det var starkt gjort att kunna vinna. Nu har han tyvärr fått ett bedrövligt läge mot hästar som har imponerat. Det blir svårt för honom att vinna mot hästar som The Man exempelvis. Det måste hända något och att det klaffar fullt ut på vägen för att han ska komma in i matchen. Så man får ligga lite lågt på grund av läget. Han går annars barfota runt om och med helstängt huvudlag.
Avslutade 1.07 sista 500- Yellow Eden (V75-3) avslutade ruggigt snabbt i Boden, 1.07 sista 500 metrarna, med full spänst över mål. Det är en häst i full form och han är också lite specialtränad inför den här uppgiften. Han gick jobb ihop med Perfectly Enough i onsdags och var jättefin. Nu har han ett kanonläge och från spår två har Örjan flera valmöjligheter. Hästen är snabb ut och går bra både i ledning, från dödens och bakifrån. Det blir barfota runt om igen och norskt huvudlag. Från ett bra läge är jag förhoppningsfull. Jag tror att han är en av de som kan vinna loppet.
Blivit 20 meter bättre utan skor- I Leone (V75-4) satt fast näst senast och vann med krafter kvar senast när han dundrade runt dem. Hästen har höjt sig ett snäpp med barfotabalansen. Han gick tungt belastad tidigare och det blev en stor förändring när vi plockade av honom skorna. Jag tycker att han har blivit 20 meter bättre. Jag hade förhoppningar inför Östersund senast men att han skulle vara så bra var en överraskning. Han gick jobb under onsdagen ihop med de andra och av de fyra så var det Yellow Eden och Perfectly Enough som glänste mest. I Leone är aldrig någon glänsare i träningen när han går med skor och öppet huvudlag. Så bra som hästen har varit på slutet måste han räknas tidigt.

Michael Carlsson, Kanal 75