2011-06-30 22:15 #0 av: ThomasH

Marcus M Melander, lärling hos Solvallatränarna Stefan Melander och Catarina Lundström, andas optimism inför veckans V75-omgång. Stallet har sju hästar till start och flera av dem kan vara värda att ta med i beräkningarna om man vill lägga beslag på jackpotmiljonerna.

Den här veckan kan man bli mångmiljonär. Som V75-spelare kan man visserligen bli det varje vecka men nu är det jackpot och enligt prognoserna kommer det att ligga hisnande 45 miljoner kronor i potten, att dela på för dem som lyckas pricka in sju rätt. Är man ensam om alla rätt lägger man vantarna på hela potten. Dessutom är det V75-finaler samt final i treåringsloppet E3, så den sportsliga nivån är också mycket hög. Bergsåker utanför Sundsvall står värd för tävlingarna och dit åker Solvalladuon Stefan "Tarzan" Melander och Catarina Lundström med sju V75-hästar. Av dessa tilldrar sig fjolårets elitloppsvinnare Iceland mest uppmärksamhet, men flera av hans stallkamrater är också segerfarliga.- Om man inte har någon spik i de loppen som vi har hästar i tycker jag att man kan strecka på många utav våra för de är i fin form, säger Marcus M Melander.

Express Step svårslagen i ledningenI den andra avdelningen, klass I-finalen, har stallet två hästar till start.- Express Step (V75-2) gick väldigt bra på Mantorp senast. Han hade press på sig hela tiden och stack undan på lätta ben. Varför har han inte startat på en månad efter det?- Det har inte funnit några lämpliga lopp, men han hade inte startat på en månad innan den starten heller så tre, fyra veckor mellan starterna passar honom bra.- Utility Bus (V75-2) har bara tränat lugnt efter senast och det ser bara bra ut. Han har gått väldigt bra och utvecklats på slutet men spår elva i en V75-final är väldigt svårt. Men blir det överpace kan han fälla många till slut.Så hur ska spelarna resonera när det gäller de här två?- De är ganska likvärdiga men Express Step har fått bättre läge och är snabb ut och sitter vi i ledningen såg vi sist att han kanske blir svårslagen. Men båda två tillhör dem som kan vinna loppet.

Iceland - ännu bättre nuGulddivisionens final har samlat ett mycket starkt startfält och där kommer han ut, stallets stora stjärna Iceland, som efter flera bleka insatser senast var tillbaka i gammalt gott slag när han vann Jämtlands Stora Pris. - Han har ryckt upp sig. Den där genomköraren han fick i elitloppsförsöket satt nog bra för honom och troligtvis var det därför han hade gått framåt. Någon annan förklaring till varför han var så mycket förbättrad har jag inte.Så vi kan förvänta oss "den gamle" Iceland även den här gången?- Ja, han borde ha gått framåt ännu mer med det där loppet. Han kanske inte är på topp riktigt ännu men han slog ju bra hästar sist. Det är bra hästar nu också men han borde vara med där framme ändå.Det är flera topphästar med i loppet och Iceland ska bland annat tampas med sina stallkamrater Timetosaygoodbye och Oracle.- Timetosaygoodbye (V75-3) gjorde ett bra lopp i Kalmar senast och allting verkar bra med honom efteråt, men det kan bli svårt från spår åtta i en V75-final mot bra hästar, så vi jagar pengar i första hand.- Oracle (V75-3) har gått framåt med varje lopp han har fått. Han gick väldigt bra i lördags och allting verkar bara bra efter det. Det är svårt från spår elva men han har fin form och blir det överpace kan han vara en outsider.

Carlito Brigante hetast. Jagar man de högre utdelningarna på V75 kan Melander-hästarna i klass II-finalen (V75-4) vara värda att ta i beaktande. - Carlito Brigante (V75-4) är den hetare av de två. Senaste starten behöver man inte titta så mycket på för då gick han med träningsbalans. Den här gången går han barfota och med sina Mack Lobell-puffar. Han brukar bli vassare då och blir det hårt tempo så har han visat att han kan gå en ordentlig speed sista 300. Han kan också vara en liten outsider. - Retract (V75-4) har väl inte riktigt den hårdheten som Carlito Brigante har utan har matchats ganska lugnt. Men hon har gjort bra lopp på slutet och är i fin form.

Ola Johansson, Kanal 75