2011-10-12 18:47 #0 av: ThomasH

...Kalmarlärlingen som spikar sig själv med 8 Brave Run (V75-5) i kusktipset Fem tippar V75

Motivera!
- Hon har gått bra väldigt länge och så sent som i lördags visade hon prov på full form. Dessutom körs hon av Sveriges segerrikaste E-licensinnehavare i år. Jag tycker att hon är minst lika bra som någon annan i fältet och i ett annars öppet lopp tar jag ställning.
Du har kört Brave Run i 15 av 22 starter. Vilka är hästens främsta styrkor?
- Hon är relativt snabb men framför allt så klarar hon att hålla hög fart länge. Hon är stark, tuff och oöm. Det spelar ingen riktig roll vilket lopp hon får. Hon kan vinna från ledningen, dödens, bakifrån och på speed. Hon behöver inget särskilt upplägg.
Vilka är dina främsta styrkor?
- Oj, den frågan är svårare. Jag tycker väl att jag lär mig och blir bättre och bättre hela tiden. Min största styrka är kanske att jag har fått jobba mig till där jag är i dag och vet hur det känns att förlora lopp och ha det motigt i vardagen. Det har nog gett mig en ganska utpräglad vinnarskalle.
Loppet det handlar om på lördag är Lärlings-SM. Hur högt skulle du ranka en seger där?
- Det skulle vara det absolut största jag har vunnit. Det är jättehäftigt att vara med och ett kvitto på att man är en av de bästa lärlingarna i landet.
Det är jackpot på V75 och en eventuell ensam vinnare kan håva in 57 miljoner kronor. Är det bara för miljonjägarna att följa ditt systemförslag och spika Brave Run?
- I alla fall om man inte vill dela miljonerna med så många andra, avrundar Eriksson med ett skratt.

Ola Johansson, Kanal 75