2011-10-29 10:58 #0 av: ThomasH

Saston är en femårig franskfödd evighetsmaskin som verkar tåla att springa nästan hur långt som helst. Fyra segrar har det blivit på slutet i extremt långa lopp över tre- och fyra kilometer. Kan 2640 meter, som hästen ställs inför på lördag, till och med vara för kort för hästen?

Stefan "Tarzan" Melander tror en hel del på sin häst inför lördagens lopp. Saston blir klar favorit i den sjätte avdelningen på V75.
- Han gynnas av långa lopp men har ju även vunnit över medeldistans som yngre. Jag är inte ett dugg orolig över att det ska vara för kort distans.
Örjan Kihlström har kört i tre av de fyra segerloppen på slutet och sitter på nytt upp bakom den starke fransmannen.
Senast handlade det om loppet Fyra Kilometer på Solvalla. Örjan Kihlström körde sig till ledningen mitt i loppet och lät Saston tåga undan.
I den näst senaste starten blev det en enkel seger i Walter Lundbergs Memorial och V75 på Solvalla. Vilken utveckling.
- Han har alltid varit kapabel men blev bättre då han kastrerades. Nu kan han koncentrera sig på tävling och vill springa. Han är väldigt fin. En varning kan vara att han gått upp i klasserna snabbt. Ändå tycker jag att han borde kunna klara bronsdivisionen.
Vad säger du om chansen?
- Det är några bra hästar med i loppet, men han är bra själv också. Jag tycker att han ska räknas.
I den första avdelningen blir Sanity storfavorit. Vad är Oracles chans att slå favoriten?
- Det vet jag inte. Vi får försöka preparera så gott det går. Men det finns andra bra hästar med i loppet så det är inte så säkert att någon av Sanity och Oracle vinner. Men man ska nog strecka honom tror jag, om man nu inte hittar några andra "drag", säger Stefan Melander med ett snett leende.
Hur är formen?
- Oracle behövde vakna till och gjorde det också när han vann det där 1100-metersloppet på Solvalla. Han verkar jättefin i jobben och är mera laddad nu. Jag har ingenting att klaga på och jag tycker att han ska räknas om det stämmer för honom. Min andra häst i loppet, True Advantage har ingen segerchans, hon åker med som resesällskap.
Vem tror du mest på, Oracle eller Saston?
- Saston är den jag har chans med. Oracle får väl kallas outsider.


Mikael Wikner, Kanal 75