2011-11-28 18:18 #0 av: ThomasH

Hemma är han en feg hare. På travbanan är han ett modigt lejon. Gordonia Dag är redo för premiären av V86. - Vi ska göra allt för att bli historiska och vinna V86-1, hälsar tränaren Stefan P Pettersson.

Tio veckor kommer ATG att testa nyheten V86 - travsportens nya onsdagsspel på Solvalla.
Det gäller att tippa vinnaren i åtta lopp och det är utdelning på sex, sju och åtta rätt.
- Det ska bli spännande med V86 och att prova tio veckor är ett bra förslag. Får vi en nytändning när det gäller spel och publik är det jättebra, annars är det bara att gå tillbaka till V64. Jag tycker allt man testar för att göra travet bättre är spännande, men samtidigt ska man inte vara för hysterisk för vi har det trots allt ganska bra, säger Stefan P Pettersson.

Imponerade stort på V64 senast
Mantorptränaren kommer till premiären av V86 med Gordonia Dag, som imponerade oerhört i sin senaste start då han vann på V64.
Trots att Gordonia Dag tvingades gå utvändigt om ledaren Alvena Nonstop hade han grepp redan 600 kvar och sedan försvarade han sig till mållinjen i en stenhård duell med finske segermaskinen Felix Pro.
- Han var överraskande bra. Normalt hade han blivit tvåa för han brukar ge sig lite sista biten, säger Stefan P Pettersson.

Trivs utvändigt om ledaren
Att trava utvändigt om ledaren är inget problem för Gordonia Dag.
- Det är inte ofta han förlorar mot den i ledningen när han går i dödens. Det är mer vanligt att han åker dit mot någon bakifrån som fått en bättre resa, säger Stefan P Pettersson.
På tävlingsbanan är alltså Gordonia Dag en riktig tuffing som hittills tjänat 1,1 miljon kronor, men hemma är det annorlunda.
- Han är speciell på många sätt. Ett är att han är väldigt rädd av sig. Han är till exempel rädd varje dag när han går ut till hagen och lika rädd när han går in igen. Han kan vara väldigt spänd och se spöken överallt. Däremot är han cool när man ska ut och resa med honom. Han är jättespeciell och vi tycker verkligen om honom.
Vad tror du om onsdagens lopp (V86-1)?
- Allt är helt normalt med hästen och han känns som vanligt i sina lätta jobb. Så bra som han var senast måste jag se optimistiskt på uppgiften. Det ser ut som att det blir dödens igen, men han är okänslig och trivs bättre där än till exempel i fjärde utvändigt.
Kan det vara en chansspik?
- Visst kan han vinna, det är inte tuffare motstånd än senast. Men spik känns fel, det är ingen häst som vinner ihjäl sig. Men han ska med på kupongen om man streckar tre hästar.


Lars-Ove Pettersson, Kanal 75