2011-12-04 18:56 #0 av: ThomasH

Maharajah mot Quarcio du Chene och flera av Nordens bästa tvååringar. Lördagens V75-omgång på Örebrotravet lyser upp vintermörkret.

Att den sportsliga klassen på svenska travbanor brukar sjunka på vintern är ingen hemlighet.
Då känns det uppfriskande att Örebro kan bjuda på en duell av högsta klass i Express Gaxes lopp.
Fixstjärnan Maharajah fortsätter sin uppladdning mot Prix d’Amerique med ännu en gulddivision på hemmaplan.
Att hästen inte vunnit på fyra starter sedan comebacken i oktober har varit det stora samtalsämnet i trav-Sverige den senaste tiden, i synnerhet förra loppet på Jägersro då hästen blev fastlåst i det längsta från innerspår.
Något sådant slipper Örjan Kihlström och tränaren Stefan Hultman våndas över den här gången då Maharajah drog bricka fyra bakom bilen.
- Konditionsmässigt ligger Maharajah där han skall, det var den vi jobbade med i somras när han inte tävlade. Vad han nu behöver är att få upp tempot i kroppen och den kommer mer och mer vilket han har visat i de två senaste loppen. Både på Solvalla och Jägersro svarade han för riktigt snabba avslutningar med bra spänst och ja, jag har varit helnöjd med hur hästen sett ut, säger Stefan Hultman till travkompaniet.se.

Premiär för Svampen
Även för Quarcio du Chene pekar formkurvan rakt uppåt. Den för sitt skarpa humör ökände hingsten visade vid segern på Färjestad att han är tillbaka på den stora scenen då han rundade ett tufft gäng
via tredjespår sista varvet.
Björn Goop, som tog till stora ord efter loppet och yppade "Jag tror aldrig att jag har kört en häst som har större kapacitet", får inleda från spår sex.
Förutom detta tungviktsmöte är det premiär för Örebros stora tvååringslopp Svampen. Intresset har varit stort från tränarhåll och två högklassiga uppgörelser med 323 000 kronor i förstapris vardera ser huvuddelen av de inhemska kulltopparna gräddat med obesegrade finske supertalangen Nostromo.

Robin Johansson, Kanal 75