2011-12-25 11:10 #0 av: ThomasH

...som har en "stenklar vinnare" i V75-7 på Annandag jul på Solvalla -åtminstone enligt principen tur-och-otur-jämnar-ut-sig.

- Ha, ha! Det finns inga sådana oskrivna regler i travlopp, där är det ögonblicksverk som gäller. Men jag tror på toppchans, det gör jag.
Hästen är 4 I Saw You som startar i V75-7 på annandagen, finalen i silverdivisionen. Fyra andraplatser i V75 på slutet och hästen har imponerat. Kan formen verkligen hålla i sig?
- Han har varit bra så länge, men det tror jag. Han gick ett lite snabbare jobb i dag (torsdag) på rakbanan och känns bättre än någonsin tycker jag.
Tillfälligheter har förstås spelat in vid de här andraplatserna. Senast avslutade han exempelvis som ett spjut efter inledande galopp.
- Han snubblade till helt enkelt efter att först ha varit på gång och ladda i av bara helsicke från start. Så det var synd. Det är inte likt honom att galoppera, så det där ser jag som ett olycksfall i arbetet.
Vilken avslutning han står för till andraplatsen.
- Fruktansvärt bra. Han fick en rygg att gå i men den hästen var mest i vägen. Sedan avslutade han grymt bra långt ut i banan. Han är absolut ingen ickevinnare i varje fall. Hästen gör bra prestationer varje gång och tillfälligheter avgör. Rätt som det är vinner han.
Hur lägger du upp det den här gången; laddar du i början och försöker vara med och köra om ledningen eller blir det lugnt?
- Jag kommer att försöka köra vad som går från start och se var vi hamnar helt enkelt. I Saw You är ganska snabb ut ibland och kanske kan han ta ledningen här till och med...
...och kommer du till ledningen släpper
du inte till någon?
- Nä, det kan jag aldrig tänka mig att jag gör. Han får sin normala utrustning, barfota och med norskt huvudlag. Jag tycker att det ser ut som en toppchans. Ett spikförslag trots att det är en final med många fina hästar.


Mikael Wikner, Kanal 75