Annons:
Etikettnyhter-från-kanal-75
Läst 938 ggr
ThomasH
2012-04-13 23:56

Inför V75: Skarpt vässad inför årsdebuten

Han har aldrig tidigare haft en så bra träningsvinter. Han har aldrig Reven d'Amour är ordentligt vässad inför sin årsdebut i Sista Chansen på Solvalla. - Jag inbillar mig att han är redo att springa ganska fort, säger tränaren Henrik Larsson.

Sista Chansen, där vinnaren får en biljett till Olympiatravets final, är den sportsliga höjdpunkten i veckans V75-omgång. Loppet har lockat en rad toppdjur. Däribland Henrik Larssons hårding Reven d'Amour. Han gör sitt första tävlingsframträdande sedan november och därmed kan man förvänta sig en viss ringrost.
Eller hur är det med den saken?
Enligt Henrik Larsson har hästen sin bästa träningsvinter hittills bakom sig och i förra veckan fick han sträcka ut i ett formhöjande snabbjobb inne på Solvalla. Klockorna visade snabba 1.13,5 över 1 600 meter.
- Det var ett bra kvitto. Jag tyckte att han såg oförskämt bra ut, säger Larsson och tillägger:
- I fjol körde vi ett 1.15-jobb inför årsdebuten och då kom han ut och vann på 1.12 blankt. Så jag inbillar mig att han är redo att springa ganska fort.
Han ska ha gått ett tuffare jobb i går (läs torsdag) också?
- Ja, vi körde på lite och han kändes bra, laddad och fin.
Skarpare vässad än inför någon tidigare årsdebut alltså. Dessutom körs lördagens lopp över Reven d'Amours favoritdistans 1 640 meter. Men motståndet är stenhårt och även om Larsson är väldigt nöjd med sin häst vill han inte trissa upp förhoppningarna allt för mycket.
- Det är ändå årsdebut och man är alltid lite spänd på hur de har tagit uppträningen. Dessutom möter han några bra hästar som har varit igång och tävlat. Det viktigaste är att han gör ett bra lopp.

Ola Johansson, Kanal 75

Annons:
Upp till toppen
Annons: