Annons:
Etikettnyhter-från-kanal-75
Läst 660 ggr
ThomasH
11/22/13, 11:33 PM

Inför V75: Schysstaste kusken har schysst V75-chan

Inte en enda drivningsförseelse på över tre år. Tony Wallin är Sveriges schysstaste kusk. - Jag är hellre känd för att jag gör som man ska än för att jag kör som någon jäkla buse, säger Eskilstunasonen som har en het segerchans i lördagens V75-omgång.

Sedan 16 november 2010 har Tony Wallin kört 3 041 lopp utan att dra på sig en enda drivningsförseelse. Det gör att han toppar "Schyssta listan", den lista som Svensk Travsport instiftat för att lyfta fram de kuskar som går i främsta ledet när det handlar om att behandla hästarna som de kör med respekt och i linje med det strikta reglemente som finns.
- Att jag toppar listan är ingenting jag drar några jättestora växlar på men det klart att det känns bra. Samtidigt har jag fått gliringar om att det inte finns några topp fem-kuskar med på listan, men jag är hellre känd för att jag gör som man ska än för att jag kör som någon jäkla buse.
Vad i din körstil är det som gör att du toppar listan?
- Det är svårt att säga men en sak som jag känner och alltid har tyckt är att de där två, tre extra maningarna med körspöet, som många drar på sig böter för, inte har någon betydelse i 98 procent av fallen. De gör varken till eller från på hästens prestation så jag har lärt mig att ha den behärskningen att jag hoppar över dem.

"Ska naturligtvis räknas mycket tidigt"
På lördagseftermiddagen
ska Tony Wallin försöka förlänga sin prickfria svit i Gävle, och samtidigt ta en seger i V75. I den andra avdelningen kör han favoriten 3 Julio de Luxe, en häst med långt högre kapacitet än vad de knappt 200 000 kronor han har tjänat ger sken av.
- Jag tycker att Julio de Luxe och Vacqueyras höjer sig över mängden. De två tror jag är kapacitetsmässigt bäst, men samtidigt är de inte enkla någon av dem utan båda kan stöka till det för sig, säger Wallin utan att låta speciellt oroad.
- Vi har ett bra spår och med bilstart skulle det förvåna om det blir några större problem. Han borde vara en attraktiv rygg och jag kommer att köra tufft för ledningen. Han ska naturligtvis räknas mycket tidigt.

Schyssta Listan:
1 Tony Wallin    3 041
(lopp utan drivningsförseelse)
2
Torbjörn Jansson    2 137
3
Kim Eriksson    1 470
4
Marcus M Melander    1 316   
5
Sören Eriksson 948
6
Dagfinn Aarum    927
7
Kajsa Frick    759
8
Olle Goop    703
9
Bo Falsig    699
10
Erik Berglöf    582
Ola Johansson; Kanal75

Annons:
Upp till toppen
Annons: