2013-12-06 17:44 #0 av: ThomasH

Hallå där... ...Solvallatränaren Timo Nurmos, som skickar en häst över Östersjön när V75 gästar hans hemland Finland.

Hur är läget med 6 Castor Boko (V75-2)?
- Han känns fin i jobben och Jorma Kontio tyckte att han kändes bättre än någonsin i den senaste starten. Han åker över med båten på torsdagskvällen så att han hinner acklimatisera sig i lugn och ro. De anländer till Helsingfors på fredagsförmiddagen.
Hur ser du på hans segermöjligheter?
- Hästen har fin kapacitet och han tillhör en av dem som kan vinna. Det ser ut att vara ett jämnt lopp där positionerna blir avgörande. Castor Boko kan öppna snabbt bakom bilen om han laddas. Det är några tuffa konkurrenter emot, men jag tycker att han är en av de som måste räknas.
Har du koll på några finska hästar?
- 4 Tarantino (V75-4) är jag uppfödare till och jag hade även honom i träning i början av hans karriär. Han är en lillebror till Seabiscuit som jag har kvar i stallet. Båda hästarna är talangfulla travare som har kommit tillbaka på bra sätt efter lång frånvaro. Tarantino har styrkan som sitt främsta vapen och den långa distansen gynnar honom. Felfri tror jag att han räcker långt trots att det är flera tuffa hästar emot. Kanske kan det vara en bra spik på V75, säger Timo Nurmos med ett skratt.

Petri Johansson, Kanal75