2014-03-28 18:22 #0 av: ThomasH

Valkyria R.Ö.K. är en tjej med speciell utstrålning. Vid senaste segern blev travexperten Stig H Johansson förälskad. - Stig H får ställa sig i kön. Hon är min älskling och det har hon varit hela tiden, säger Michael Lönborg, som tränar lördagens kanske största V75-favorit.

et är jackpot på V75 och enligt väderleksrapporterna kommer Solvalla att leva upp till sitt namn. Sol och 11-12 plusgrader innebär vårkänslor.
Jägersrotränaren Michael Lönborg gör resan från Skåne med två hästar och det är två mycket spännande ston.
4 Valkyria R.Ö.K. (V75-5) såg på fredagen ut att bli omgångens största favorit. Femåringen är obesegrad efter två starter i år och senast imponerade hon stort på V75 i händerna på Erik Adielsson. En av de som blev imponerad senast var Stig H Johansson som var expert i tv-sändningen från Åby.
"En fantastiskt fin häst för klassen, jag är lite smått förälskad" sa travlegendaren.
Ett citat som även nått tränaren Michael Lönborg.
- Stig H får ställa sig i kön. Hon är min älskling. Det har det varit hela tiden
Vad gör henne så speciell?
- Det är svårt att förklara, men det är en fantastisk häst. Hon har en sådan utstrålning, sådan klass. Hon är så snygg. Hon är vacker. Hon har allt, säger Michael Lönborg.

"Kanske ska man gardera"
Om du skulle beskriva henne på travbanan?
- Hon är väldigt kvick på sina ben och hon har ett långt kliv. Hon har talang. Det är bra egenskaper.
Hur ser du på lördagens uppgift?
- Jag tycker väl att hon ska vara favorit efter sin senaste prestation. Jag tycker att allt känns bra. Det enda är att hon har spår fyra, men jag tror hon går iväg.
Har du någon tanke om taktiken?
- Nej, ingen aning och det får Erik själv välja. Men om jag läser loppet så blir det Vacation Silvio till ledningen och sedan kanske min blir släppt till spets.
Ditt råd till spelarna?
- Jag tycker att hon är bra hästen, men kanske ska man gardera bara för att hon är omgångens kanske största favorit. I alla fall om man är ute efter de stora pengarna, säger Michael Lönborg.

"Grym form för dagen"
12 Photo Princess (V75-6) är annars den stora stostjärnan i Michael Lönborgs stall och trots att hon lottats till sämsta utgångsläget kan det vara farligt att räkna bort henne i stoeliten. I den senaste starten bjöd det nioåriga stoet på årets kanske snabbaste upplopp när hon blev fyra bakom vinnaren Dreams Take Time. Vissa "expertklockor" talar om 1.03-1.04-tempo sista 200 metrarna.
- Jag har ingen tid, men det gick oerhört fort, nästan för fort. Hon har grym form och kommer att göra ett bra lopp igen. Jag tycker hon är landets bästa sto för dagen, säger Michael Lönborg.
- Men det är svårt med spår 12 och det måste bli tufft tempo för att vi ska komma in i matchen, det enda chansen. Jag vill ha att hon håller hela året och kommer köra snällt.
Vad blir ditt råd till V75-spelarna här då?
- Att hon ska med på kupongen om man tar med fyra-fem hästar.

Lars-Ove Pettersson, Kanal75