Etikettnyhter-från-kanal-75
Läst 365 ggr
ThomasH
2006-06-21, 19:11

Johnny är stekhet

Johnny Takter är stekhet för dagen och vinner lopp i parti och minut. Segerprocenten ligger strax över tjugo och hittills i år har kuskstjärnan kört in 2,4 miljoner kronor.

Efter en tid med personliga problem tog Johnny Takter under fjolåret timeout från travsporten. I mars gjorde han comeback, och framgångarna lät inte vänta på sig.
**Vågade du ens drömma om att det skulle gå såhär bra?
**- Mina drömmar ligger på ett helt annat plan men inom yrket har jag fått en kanonstart efter uppehållet. Det är absolut ingen självklarhet att det går bra i den här branschen, men jag är inställd på att jobba utav bara den och sedan se vad det bär med sig.
- Jag har också fått en enormt fin uppbackning av hästägare och tränare, framför allt Hans Adielsson. Utan deras stöd hade det aldrig varit möjligt att komma tillbaka på det här sättet.
Hos just Hans Adielsson arbetade Johnny tiden innan comebacken och han är fortfarande med och kör träningsjobb fem dagar i veckan.
**Du anses vara en väldigt elegant kusk. Hur vill du själv beskriva din körstil?
**- Den är svår för mig att beskriva men jag försöker hela tiden höja min lägstanivå. Dessutom gjorde det mig gott att studera lopp från sidan i ett år.
Efter comebacken körde du i en vit dress, men nu kör du i din klassiska svarta. Hur kommer det sig?
- Det är förbaskat många som har hört av sig och undrat varför jag inte har kört i min gamla dress. Vad det är de gillar med den vet jag inte men jag ritade den som liten kille så den för med sig mycket nostalgi. Dessutom har den vita blivit rosa i tvätten.

Kör i samtliga V75-lopp
På söndag kör Johnny i alla V75-avdelningar och på pappret ser det ut som flera heta segerchanser.
2 Agassi Hall (V75-1)
- Imponerade vid segern senast. Framför allt visade han en härlig inställning. Är han lika bra som senast ska det till en bra häst för att slå honom.
**3 Kasper E. (V75-2)
**- Är det första gången jag kör men jag har sett honom flera gånger och senast gjorde han en bra insats från ledningen på Jägersro. Duger nog en bit.
**11 Elviria (V75-4)
**- Senast tvingades jag att gå fram i dödens och det passar henne inte alls. Hon måste smygas men kan spurta bra om hon får lite hjälp på vägen. I så fall är hon inte helt borta.
11 Parisienne (V75-5)
- Är en liten trevlig häst. Senast vann hon från ledningen men egentligen är hon nog bäst bakifrån. Hon spurtar alltid bra och trots det tråkiga läget kan hon inte räknas bort.
**2 Count Go (V75-3), 7 Andaloux (V75-6) och 1 Tamara Degato (V75-7)
**- Har jag väldigt dålig koll på och därför svårt att uttala mig om.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2006-06-28.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-06-21
Upp till toppen