Trav snack

"Tala om Långshyttan men tiga om Sydafrika?"

2012-03-14 17:47 #0 av: [Fabtax]

Den kanske allra bästa reklamen för ett spelbolag är att få presentera lyckliga storvinnare. I en intervju med NWT i juli 2007 berättar ATG:s Pr-chef Hasse Svennehed om sin roll. "Det handlar mycket om att hjälpa tidningar och andra media med fakta, lyfta fram lokala vinnare, uppmärksamma ”penningvinnare” med mera" menar Hasse, som också säger att "han ringer upp eller blir uppringd av alla ”storvinnare” och det är glada samtal, fast med olika innehåll."

Att detta är en hållbart koncept förstår vi av det som står i Aftonbladet i mars 2010, nämligen att "varje gång en spelare tar en storvinst på trav träffar en representant från ATG vinnaren". 

Uppenbarligen är det heller inga problem med att publicera detaljerade uppgifter om vinnande system (allra minst om de är billiga!). I ett pressmeddelande från ATG i september 2011 berättas t.ex: "En lycklig spelare hade lämnat in ett system för 72 kronor som gav en vinst på 6 087 584 kronor. Systemet var inlämnat på Ica Supermarket i Långshyttan och innehöll ett enkelstreck (en spik)."

Så började de uppmärksammade storvinsterna från Tasmanien och Sydafrika dyka upp. Till att börja med var det samma glada inställning från ATG:s PR-avdelning. I Aftonbladet den 20 oktober 2011 kan man läsa: "En spelare i Tasmanien vann 1,7 miljoner kronor på svenska V65.Nu söker spelbolaget ATG den hittills okända miljonvinnaren.
– Vi vill gratulera personen, säger Hasse Svennehed, som lite längre ner fortsätter : "Jag ska ta kontakt med den internationella sidan och försöka nå vinnaren och gratulera personen. Det är kul att vi har spridning på miljonvinsterna och att alla kan vara med och vinna."

Men uppenbarligen börjar intresset för de här kunderna att bli lite besvärande för ATG, för i Expressen den 18 februari i år förklarar ATG:s VD Remy Nilson om dessa utländska storvinnare att " vi efterfrågar inte detaljer om enskilda spelare, för det har vi faktiskt inte med att göra."

Så har då intentionen att  "hjälpa tidningar och andra media med fakta, lyfta fram lokala vinnare" förvandlats till en integritetsfråga och ett surmulet locket på. Frågan är om spelarna kommer att nöja sig med att vinnarna i Tasmanien skall skyddas medan småliraren i Långshyttan får finna sig att vara en fjäder i hatten för speljätten?

Eftersom både Svennehed och Nilson är värmlänningar kan jag väl travestera Fröding i att "Det, som är sanning i Berlin och Jena, / är bara dåligt skämt i Heidelberg", eller kanske: "Det som är en stor händelse när den sker i Långshyttan är inget vi har med att göra när den inträffar i Tasmanien eller Sydafrika".

Anmäl
2012-03-14 22:35 #1 av: [Fabtax]

Till vad jag redan anfört kan ju även tilläggas vad ATG:s internationelle chef sa i Aftonbladet den 13 mars, att "Det är inte som i Sverige eller de nordiska länderna. Vi har en annan kultur där man berättar om storvinsterna.  De har inte kulturen där att de utnyttjar att någon har vunnit i sin marknadsföring. De har inte de rättigheterna att ge ut sådana uppgifter. De kommer inte att lämna ut några detaljer om spelarna eller systemet. Man avslöjar inget om kundernas kunskaper."

Det är väl ändå så att dessa spelares insats har ingått i den svenska potten, och att de fått sina vinster ur samma pott? Om nu inte de har samma "kultur" i Sydafrika så borde väl en storvinnare där vara lika värdefull som en storvinnare i Sverige för ATG? Eller hade Svennehed fel när han sa att "Jag ska ta kontakt med den internationella sidan och försöka nå vinnaren och gratulera personen. Det är kul att vi har spridning på miljonvinsterna och att alla kan vara med och vinna"?

Tycker att ATG som en konsekvens av sin nya (?) policy nu bör sluta att utnyttja svenska storvinnare som reklampelare utan lov och utan att göra rätt för sig. Nu har vi ju ATG:s eget utlåtande om att de faktiskt inte har med att göra var V75-vinnarna lämnat in sina system, hur många rader de spelat eller vilka hästar de spikat.

Anmäl
2012-06-03 08:18 #2 av: [Fabtax]

Här är en liten resumé över uppseendeväckande vinster från utlandet det senaste halvåret, jag kan inte garantera att jag fått med allt. Eftersom ATG bara nödtvunget vill tala om dessa vinstspel tycker jag att det finns skäl för "oss andra" att lägga på hög för att se om det går att hitta ett mönster i speltaktiken. Vad jag tycker mig se är att storvinsterna kommer "i flock", därefter är det lugnt ett tag innan nästa "attack" (?) kommer. Eller är det bara en tillfällighet?

"För över två veckor sedan gick den första miljonvinsten till Tasmanien då en spelare blev ensam med alla rätt och vann 1,7 miljoner kronor. Några dagar senare var det dags för nästa miljonvinst då en spelare från ön blev ensam med alla rätt på V65 och vann 2,1 miljoner.Vid de två miljonvinsterna har det handlat om system som kostar 5 och 15 kronor – men det kan handla om en del av ett större system.(...)
– Det är mycket spekulationer, men vi vet inte om det handlar om en spelare eller flera, säger Hasse Svennehed, PR-chef på ATG."
Sportbladet 111101/


"Spelare i Sydafrika gör succé på V86. I början av februari var det en spelare som vann 2,8 miljoner kronor efter att ha lämnat in en rad för 30 kronor.I onsdags var det dags igen – då tre kuponger inlämnade i Sydafrika satte alla rätt. Belöningen blev över 1,6 miljoner kronor per kupong."
Sportbladet 120227/


"Sydafrika är ett av flera länder som spelar in till Sverige. Efter lördagens omgång hittades två system inlämnade i just Sydafrika som gav drygt 1,5 miljoner kronor vardera i vinst."
Kanal 75 120312/


"När Winning Love och Åke Lindblom skrällde i Harpers Hanover lopp på V75 under elitloppslördagen stod det klart att alla jackpotmiljonerna gick till tre system i Sydafrika.Nu vet vi att det var en spelare bakom alla tre systemen och vinsten blev totalt 65 394 228 kronor."
---–
Trav 365 120601/

Anmäl
2012-07-11 23:28 #3 av: giffan

Du verkar då tala för döva öron här... ingen som tycker något alls verkar det som..

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl
2012-07-12 07:39 #4 av: [Fabtax]

Jag vet, och jag har lagt ner! Men det har känts bra att få skriva av sig sin frustration någonstans under denna dystra period. Jag tror aldrig vi får veta sanningen bakom den här härvan, och dessvärre tror jag inte heller att fifflandet har upphört, i stället har ATG slutit sig och mörklägger utlandsspelet helt - även "oskyldiga" sådant.

Epoken Nilson/Eliasson på ATG som länge sett ut som en framgångssaga kommer att lämna en bitter eftersmak.

Anmäl
2012-09-05 20:54 #5 av: [Fabtax]

Så har det gått några månader sedan senast, men sydafrikaspåret har inte kallnat, främst beroende på att ATG valde att tro att man kunde tiga ihjäl ärendet. Tacken för det är att när de nu fastnat med skägget i brevlådan igen med den nya spelstoppsskandalen så återkommer även de besvärande frågorna om de mystiska fjärrspelen.

ATG:s VD Remy Nilson intervjuades i går i Expressen, där man kunde läsa följande:

"Efter ett antal miljonvinster till Sydafrika under våren hade det börjats gnissla bland spelarna i Sverige. Och i samband med Elitloppet tog en vinnare från Sydafrika hem alla 63 miljoner i sjurättspotten.

- Det spelas fortfarande internationellt, men kanske inte i samma omfattning som det gjort tidigare.

Är det ni som satt ner foten och sagt ifrån eller har de dragit sig undan?

- Man kan säga så här: De har lugnat ner sig.

- Vi har naturligtvis haft samtal med arrangörerna, säger Remy Nilson."

Låt oss leka med tanken att det finns några innovativa och kapitalstarka sydafrikaner som har som affärsidé och hobby att spela mycket hårt på spelobjekt runt om i världen. När deras spelarrangör fixar licens för spel på V75 blir de förtjusta, för de vet att V75 är världens kanske bästa spelform, och efter en tids provspel inser de att det passar perfekt för deras stora reducerade systemspelande.

Så man kör igång, och specialiserar sig på jackpotomgångarna, när det finns extra mycket stålar i omlopp. Resultatet låter inte vänta på sig, snart börjar man få lön för mödan för sina insatser. Den verkliga fullträffen blir förstås när man dammsuger kassakistan under elitloppshelgen.

Hemma i Sydafrika hörs det inte mycket om jättevinsten, men man ser förstås på nätet att det blivit stort rabalder i Sverige. Men vad spelar det för roll - man spelar ju legalt på ett spel som ATG vill ha utländska deltagare i!

Men så, när man som vanligt skickar in ett stort system så sätter Phumelela stopp.

"Vi har fått besked från Sverige att ni måste lugna ner er grbbar - ni vinner för mycket!"

Sydafrikanerna förstår inget! Här lyfter den svenske ATG-chefen på kepsen för storvinnarna, hans viceboss talar om att man vill växa internationellt, och så sätter man i proppen!

Nu lämnar vi sydafrikanerna, men ärligt talat förstår inte heller jag den eventuella logiken! Hur kan ATG hindra sydafrikanerna att spela hos sin lokale licenshavare (innan storsystemsförbudet trätt i kraft), och varför? Hur kommer det sig att det inte längre redovisas några vinster från den nyss så glödheta internationella marknaden längre?

Nej, det där "samtalet med arrangörerna" låter inte särskilt trovärdigt, jag tror inte att de utländska samarbetsbolagen skulle finna sig i en sådan toppstyrning från en arrangör som dessutom tidigare poängterat att man inte vill lägga sig i andra bolags interna förhållanden -"vi är inte ansvariga för hur spelsituationen ser ut i Sydafrika", som det hette för ett tag sedan.

Däremot, om vi tänker oss som hypotes att det sitter ett gäng längre norrut som var de som verkligen roffat åt sig stålarna genom "specialkunskaper" så har de däremot allt att vinna på att ligga lågt ett tag. De kan ju roa sig med att kontrollräkna storvinsterna medan ATG tvingas gå deras ärenden och hävda att pengarna gått till Sydafrika. ATG skulle ju aldrig kunna gå ut offentligt och tala om att man gått på en jätteblåsning och att Sydafrika bara är ett villospår, i likhet med föregångaren Tasmanien. Det vore liktydigt med företagets undergång.

En grävande journalist skulle lätt ha kunnat kvalificerat sig för en guldspade genom att syna det här fallet. Problemet är att nästan alla journalister med fackkunskaper befinner sig i jätten gluffgluffs armé...

Anmäl
2012-09-08 22:14 #6 av: [Fabtax]

Det är lite rörande med den nordiska godtroheten mot omvärlden! I somras skakades norsk fotboll av en mutskandal som man väl aldrig till fullo kommer till botten med. I norsk media utpekas "svensk maffia" som anstiftare av uppgjorda matcher.

Enligt en av spelarna i klubben Follo kan resultatmanipulationerna ha pågått sedan flera år tillbaka. Om detta säger klubbens styrelseordförande: "Slik situasjonen har utviklet seg, kan vi ikke med trygghet si at vi har full kontroll".

Det låter skrämmande likt Benno Eliassons ord vid Lundenskandalen i vintras, då han yttrade att "vi har inte riktigt full kontroll på säkerhetssystemet hela vägen ut".

Jag tycker att det är hårresande att högt uppsatta ledare kan komma undan med att tillstå att de "inte har full kontroll"! De har tillgång till all tänkbar omvärldsinformation, de åker på internationella konferenser, och de är omgivna av allehanda experter. Ändå verkar de sakna förmåga att upptäcka risker, svagheter och inkompetenta medarbetare i sin organisation. Nej, det enda de har full kontroll på är väl på sina löner och sina fringisar...

Och Lotteriinspektionen som räddade sig i vintras med att spelskandalen i vintras skett på dansk mark rycker förmodligen även på axlarna åt att svensk maffia riggar matcher i Norge. Samma inställning som LI har uppenbarligen en krönikör i Ronden, som så sent som för några dagar sedan  tyckte till om det senaste totalhaveriet. Han skriver: "Ett liknande ATG-fiasko skedde i februari, men kändes inte lika allvarligt eftersom det handlade om spel till ett annat land (Charlottenlund, Danmark)".

Snälla chefer, tjänsteskrivare och andra inom spelbranschen, nu är det dags att skärpa till sig! Ni kan ju lämpligen börja med att se om det kan finnas något samband mellan den svenska maffians inblandning i norsk fotboll och de mystiska utlandsvinster inom travet som nu f.ö. verkar ha upphört som genom ett trollslag - alternativt redovisas på annat vis.

Anmäl
2012-09-12 07:42 #7 av: [Fabtax]

Ganska komiskt hur snabbt nyheten nådde ut att det var hockeyspelaren Kristian Huselius som tog hem sexrättspotten på Axevalla jämfört med den tunghäfta som råder beträffande utlandsvinnarna.

Anmäl
2012-10-18 09:39 #8 av: [Fabtax]

Nästan på dagen ett år efter att en okänd spelare i Tasmanien tog hem potten på V65 och ATG satte spelarkollektivet på pottkanten f.f.g. är det risk för att historien upprepar sig.

Igår tog en ensam vinnare hem potten på V86 med ett sexraderssystem med sju säkra hästar (kostnad 1.50). Eftersom vinnaren var så säker att han spelade enbart på åtta rätt innebär det att han tar hem c:a 10,9 miljoner kronor. Kupongen var enligt informationen på Trav365 del i ett större system, vilket man förstås redan anat.

Precis som för ett år sedan är det Hasse Svennehed som förmedlat nyheten. Han säger till Trav365: "Vi vet ännu inte vem vinnaren är. Men jag ska söka personen idag." Vad vi spelare vet är att han sa nästan samma sak för ett år sedan ( se första inlägget i tråden), och hur det slutade vet vi också; chefen själv Remy Nilson kungjorde att det var en utlandsvinnare, och "vi efterfrågar inte detaljer om enskilda spelare, för det har vi faktiskt inte med att göra."

Nu är det ännu inte officiellt var vinnaren bor, men allt tyder på att det är ännu en utlandsvinst (eller om ATG lyckas trolla in vinsten innanför landets gränser). I så fall är det här ytterligare en av de droppar som under det senaste året svämmat över ATG-glaset, och man känner närmast medlidande för den nye VD:n som skall ta över konkursboet efter "Pettersson & Bendel".

Nu kan en spelstrejk vara hotande nära. ATG lär knappast komma undan med ännu en mattflykt...

Läs gärna även här.

Anmäl
2012-10-18 13:40 #9 av: [Fabtax]

ATG.se meddelar nu via sitt husorgan trav365.se att vinnaren vill vara anonym. Uppenbarligen så anonym att man inte ens vill uppge om spelet är gjort i Sverige eller utomlands.

Travbloggaren Lennart Persson skriver om fallet här.

Anmäl
2012-10-19 08:39 #10 av: [Fabtax]

Svenneheds tolkning av ordet "anonym" säger en hel del om vad som hänt på ATG de senaste åren. I mars 2010 var det klackarna i taket, en spelare på västkusten hade just tagit tidernas största V75 vinst, 67,3 miljoner.

Vinnaren ville även den gången vara anonym, vilket inte hindrade att Svennehed bubblade över av detaljer. Bl.a. så här skrev Kanal 75 den gången: "Vinnaren vars system kostade över 1 000 kronor vill vara anonym, men avslöjar att singelstrecket han byggt upp systemet kring var elvaoddsaren 3 Zerba G. med Tony Wallin i V75-4.
Mannen beskriver sig som medelålders och är bosatt på västkusten. När samtalet från ATG kom hade han alltså varit medveten om sin rekordvinst i två timmar.
- Det var inte jag som kom med nyheten så vinnaren hade haft lite tid på sig att smälta vad som hänt. Han var omtumlad och mycket glad, men ändå samlad. Det var roligt att få vara den som ringde och gratulerade till en sådan här historisk vinst, säger Svennehed."

Om Solvallavinnaren hade Svennehed inget att meddela. Kommunikén på trav365 lyder: "Han (Svennehed) berättar att ATG vet vem vinnaren är, men personen har valt att vara anonym och vill inte avslöja exakt hur systemet såg ut." Att spelaren inte vill avslöja hur systemet såg ut kan man ju respektera, men vad menar man med "exakt"? Det enda vi fick veta var att "systemet var en del i ett större system och kostade 1 krona och 50 öre att lämna in. Dessutom hade personen valt att spela V8 och fick 2,5 gånger utdelningen."

Att skrivningen på trav365 ändrades från  Svenneheds intentioner att söka vinnaren till "ATG vet vem vinnaren är" innebär sannolikt att Svennehed aldrig lyckades nå vinnaren utan fick informationen av tredje part. Resten får vi gissa själva.

Anmäl
2012-10-19 09:21 #11 av: [Fabtax]

Så har Remy Nilson idag gjort vad som borde ha gjorts igår, nämligen talat om att spelaren finns i Stockholmsområdet. Det är märkligt att en organisation med så välbetalda medarbetare inte kunde se att detta var en väsentlig information som borde "kommunicerats ut" (modeord på ATG) redan igår. Då hade man sluppit mycket spekulerande!

För övrigt finner jag, som den vantrogne individ jag är,  i tillvägagångssättet med jackpotsatsning (?), spelarens hemvist plus anonymitetskravet intressanta paralleller till det som kan läsas i # 21 och 22 i "ATG-skandalentråden".

 

 

Anmäl
2012-10-24 12:34 #12 av: staketkusken

Tror det är från Danmark alla spel kommer via en bulvan!

Anmäl
2012-10-24 12:35 #13 av: staketkusken

Alla spår som går åt Tasmaninen skulle kunna liknas vid allas teorier om Palmes Mördare.

Anmäl
2012-10-24 17:16 #14 av: [Fabtax]

"Allt handlar om vad man själv tror på", som en Fokusprofil skrev någonstans.

Anmäl
2012-10-24 22:32 #15 av: staketkusken

Allt handlar om vad man själv tror på::
Personligen skulle någon aldrig kunna inbilla mig ngt försvinner.

Som med Anden i glaset det funkar ej.

Anmäl
2012-10-30 23:32 #16 av: hansson9

Trav de luxe.

Vem är Andreas Bergman ?

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.