Trav snack

Låt Järvsöfaks få slippa bli ringvrak!

2012-03-17 15:00 #0 av: [Fabtax]

För många år sedan höll den pensionerade Frances Bulwark på att dö på stallbacken i chocken av att paradera framför publiken. Senare har vi sett mer eller mindre trötta avelshingstar visas upp i speedförsök mellan loppen för att locka stoägare. Idag kunde 18-årige Järvsöfaks ha strukit med efter att ha blivit snurrig när han skulle leda kallblodsloppet. När vi nu fått en hästombudsman tycker jag att hon borde se till att hästar som inte längre är aktiva skall slippa att utnyttjas på det här sättet!

Anmäl
2012-03-21 12:23 #1 av: carsbo

hur kan det bli så? Obestämd hästar som har startat så mycket borde ju vara vana vid publiken?

Anmäl
2012-03-21 13:07 #2 av: [Fabtax]

Först måste jag rätta mig själv: det var enligt senare uppgifter den andra defileringsledande avelshingsten Moe Odin som blev för pigg och kvävde sig så att han gick omkull, men i princip kvarstår frågeställningen.

Det är klart att hästarna är vana vid publiken, Men det är nog som i berättelser om gamla bryggarkampar och cirkushästar som hetsat upp sig och dött knall och fall när de trott att de skulle ut och jobba igen.

Anmäl
2012-03-21 15:33 #3 av: carsbo

om olof ville, kunde han inte då och då träna faksen att komma ut där det är publik, för vad jag menar är att - han borde lära sig efter ett par gånger att det inte är menat att han ska tävla utan bara springa runt lite på banan?

jag är ju inte erfaren av större hästar så det kanske är lite olika (håller på med ponnytrav) än mot ponnys, för en ponny skulle det nog gå att lära att det inte är tävling som gäller längre. jag kanske har fel. det vore helt klart bedrägligt om något skulle händra faksen. å andra sidan tycker jag det är synd att en sån häst ska försvinna ur synen för vanliga människor, och bli en legend.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.