Trav snack

Aldrig försent?

2012-06-15 05:44 #0 av: [Fabtax]

I lopp 1 på Åby igår vann sjuårige hingsten Dansman Charlie, och han är ett gott exempel på att man aldrig skall ge upp!  Segern på 16,4 kom i hästens tredje start, efter ett galoppmisslyckande och en andraplats efter kvalet på 18,0 i maj.

Dansman Charlie är e. Dancer´s Victory och Smala e. Nit, och det är en verkligt udda stam. Utan att vara orättvis är det gott om sämre avelsmaterial i stamtavlan, morfar Nit t.ex. kan väl sägas ha levt upp till sitt namn hittills. Han fick tio avkommor, varav ingen startat. Hans far är fullblodshingsten Steve´s Friend**, som f.ö. lär ha varit femma i Kentucky Derby på sin tid, vilket dock knappast är någon merit i travsammanhang.

Mamma Smala har provats med diverse hingstar hittills, bl.a. en som hette Stenlasse. Hon har dock två registrerade avkommor som är yngre än Charlie med bra fäder, så det kanske är fler framgångar på gång? Oavsett det verkar det som om Smala fått en sent blommande avkomma i Dansman Charlie, och det skall bli kul att följa hans fortsatta karriär! Tränare, uppfödare och ägare till Dansman Charlie är Sven Gustafsson från Aplared.

Anmäl
2012-06-28 19:54 #1 av: [Fabtax]

Dansmannen startade i kväll på Åby från tionde spår i sitt första autostartlopp. Stefan lugnt fram i dödens dryga varvet kvar, sedan spel mot ett mål på tiden 15,8. Strålande!

Anmäl
2012-07-07 10:46 #2 av: [Fabtax]

Dansman Charlie fortsätter att göra bra ifrån sig. 15,5a från spår 8 över 2640 igår, och slagen bara med hals av vinnaren. Stor artikel om Charlie och hans tränare i gårdagens Travronden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.