2012-07-06 17:43 #0 av: [Fabtax]

Tänkte bjuda på en liten travkrönika så här i semestertider. Det vore ju synd om denna fina sida till sist bara består av reklam plus spikmästeri från en handfull personer. Bättre kan vi väl?

  • En stor del av oss ser nog fortfarande ut som fågelholkar i plytet efter den senaste tidens fantastiska rekordlopp av unga hästar. Några exempel: Chelsea Boko 12,7 full distans i sitt femte lopp, Pato 14,5 3200 i sin sjätte start tillika sjätte seger, och så då ofattbara 09,7 av fyraårige Brad de Veluwe i Sprintermästaren. Hoppas att ingen av dem är knäckt efter fartfesterna!
  • Gemensam nämnare för segrarna: finskfödda tränare. En tillfällighet, eller är vi akterseglade av broderfolket i öster som hästkarlar?
  • En annan fartfantom är Åke Svanstedt. Det är ju hans problem om han gillar att köra fort med bil, men hans barnsliga trotsfyllda uppträdande efteråt gentemot polisen avslöjar att hans antipatier inte bara gäller travmänniskor. Åke vs Världen?
  • Björn Goop och Åke Svanstedt blev avstängda efter sprintermästarfinalen lagom till Axevallas fre- och lördagstävlingar i samband med stochampionatet. Måste vara en sportchefs mardröm! Svanstedt var ju dessutom avstängd i Elitloppshelgen. Han får väl trösta sig med att domarna på hemmabanan är betydligt mer välvilligt inställda...
  • Luddes sommarprogram var en upplevelse, fast största överraskningen var ändå låtvalet. Spökskrivaren och Luddes levnadstecknare Lennart Persson avslöjar nu att Ludde tog hjälp av släkten med att plocka ut passande musik. Storebror Bedri verkar vara ha släktens musiköra.
  • Travet har varit i Almedalen och "uppvaktat" (=smörjt) makthavarna. Skulle dock inte tro att någon vidrörde det faktum att det halvstatliga ATG har köpt upp så gott som alla tidningsspalter där order "trav" förekommer. Därför får vi finna oss i sådana skendebatter som att Calle Schulman kallar Almenäs för "travtant" och Frank Andersson dömer ut tipsexperterna i Vinnare. Allt i ATG-kontrollerade Trav365, och allt för att med hjälp av tramspåhopp blockera allt meningsfyllt travdebatterande.
  • Erik Adielssons twitterinbjudande till sin kuskmatch på Visby var ett trevligt grepp, ända till dess kusknamnen Olof Thorson och Claus Koch dök upp och gjorde det hela till marknadstrav.
  • Dansman Charlie som är en kändis för TiF-läsarna får trevligt spaltutrymme i Ronden idag. Hoppas bara att DC sköter sig på Halmstad i kväll, så att sagan får ytterligare lyskraft!
  • Montgomery Gel (avd 6) får förtroende som morgondagens huvudspik på min kupong. Lycka till!