Trav snack

Detta (kanske) händer i travsverige 2013

2012-12-31 11:03 #0 av: [Fabtax]

* Lutfi Kolgjini tar upp en tradition från Ricky Bruchs tid. När det blåste rätt vindar kunde Ricky plötsligt kalla till tävling, men för att tävlingen skulle anses som rätt utlyst måste han ha en medtävlare. Detta var oftast någon kanslist från MAI, som låg på längder ungefär femtio meter bakom Ricky. Det här har Ludde tagit fasta på, så 2013 kommer han att kalla till tävling på Jägersro de dagar som banunderlaget passar Raja Mirchi. "Motståndare? Ja, någon från sekretariatet kan väl springa bakom", säger man från stallet.

* När Åby:s VD en dag tittar upp från hotellritningarna och drar upp persiennerna på sitt kontor kommer han till sin förvåning att finna något han glömt bort - att det ligger  en travbana utanför.

* Trots besparingar kommer en revolutionerande teknisk nyhet att lanseras i Vinnare V75. Experterna kommer att kunna se loppen i 3D, så att de kan gå in i filmen och se minsta störning från positionen under hästen och bakom sulkyn t.ex. "Vi går nu vidare med en utveckling för att visa vad kusken tänkte, men det vet ju våra grabbar redan sedan tdigare", säger Kanal75:s egen Oppfinnarjocke.

* ST:s tävlingsavdelning kommer att införa en automatisk farthållare på Jan-Olov Perssons sulky, så att han inte kan lämna sina motståndare med mer än hundra meter.

* Travronden kommer att göra ett genetiskt genombrott när man hittar en till Sverige inköpt amerikansk tävlingshäst som är morfar till sig själv.

* Erik Adielsson kommer att tvingas att avstå en tävlingsdag efter att Malla råkar träffa honom på handen i kampen om att trycka först på knappen i Vass eller Kass.

* Micke Nybrink kastar in handduken efter att inte längre kunna hitta något att förklara krig emot utöver sin arbetsgivare. "ATG kan man ju inte klaga på" förklarar Nybrink. "Och inte lönen heller..."

* De nya tolkningarna av diskningsreglerna vid störning i loppen medför att ST måste nyanställa domare. Dock inte riksdomare som föreslagits utan enligt gångtävlingsmodellen, där domare längs banan håller upp nummerskyltar på ekipage som uppträder störigt.

* Stefan Melander blir något överraskande prisad av Sveriges leksaksfabrikanter. Hans uttryck "Äh, jag leker ju bara!" är numera ett bevingat uttryck, förklarar organisationens presstalesman.

*ATG kommer att skänka en en retorisk uppslagsbok till landets kuskar så att de bättre skall hänga med i Per Skoglunds tankegång vid intervjusituationer.

* 2013 är året då ST tar nästa steg i publiceringen av nörddetaljer. Efter utselningsrapporter och sulkymärke skall nu även anges vilken sorts sko kusken har på sig. Till sin hjälp har ST tagit ingen mindre än Jessica Almenäs, som förklarat hur viktig valet av sko är vid t.ex. danstävlingar.

* En ny spelform lanseras under året, nämligen spel på var Åsa Elmroth befinner sig i världen nästa gång hon vinner på V75. Sydafrikanska spelare har redan efterlyst färdiga system i filformat, där man kan utesluta lågoddsare som Erikssund.

* SHK inför en stadgeändring för medlemsskap.  Texten "Medlem i SHK kan den bli som utövar regelbunden verksamhet som hästsportjournalist eller -fotograf och därvid är fast knuten som medarbetare till dagstidning, facktidning eller annan publikation som regelbundet avhandlar hästsport" ändras till "Medlem i SHK kan den bli som utövar regelbunden verksamhet som spelinformatör och därvid är fast knuten som medarbetare till ATG, ST eller därtill hörande underorganisation". En talesman säger att "i praktiken är vi ju redan där sedan några år, så det här är mest formalia".

* Gott Nytt År!

Anmäl
2012-12-31 12:53 #1 av: PeaS

Glad ... inte helt osannolikt.

Gott Nytt År!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.