2013-08-03 10:25 #0 av: [Kanehant]

Har läst en del tankar om Åbergs 2013 från besvikna kommentatorer och journalister som tyckte att loppet blev ett riktigt "skitlopp". Nej visst, loppet blev väl inte vad man hoppats på i fråga om spänning, men jag tycker att det på något sätt är uppfriskande. Det behövs ett och annat skitlopp ibland för att vi skall komma ihåg de stora loppen! Det var väl Hans G. Lindskog som myntade uttrycket "en magisk afton" om Åbergskvällen, ett uttryck som han och andra slitit till leda. Inför årets Åbergs kunde vi läsa flera krönikörer som högtidligt lovade att de aldrig tänkte missa ett Åbergs under återstoden av sina liv. Sådana uttalanden skapar förväntningar som är som gjorda för att komma på skam! Det går inte att åberopa något slags nöjd-kund-index för enskilda travlopp (möjligen för arrangemangen). Hade Nahar varit en fransk eller belgisk häst hade förmodligen även årets Elitlopp blivit förklarat som ett "riktigt skitlopp", nu räddades det av att vår chauvinism blev tillfredsställd.

Det blir lätt parodiskt när man, som OS-generalen Samaranch, förklarar varje spel som "the best games ever" nästan oavsett hur tävlingarna varit. Visst skall man sträva efter "Citius, Altius, Fortius" men att hänga läpp för att det inte sätts rekord på beställning känns lite bortskämt, och det borde även gälla inom travsporten.

Nu har vi, alla Åbergsnördar, fått ett riktmärke inför nästa år att gå på. Blir det inte en magisk afton då heller så kanske vi åtminstone kan säga att "det var ju bättre än förra året i alla fall!"