Spikmästaren

Spikmästaren omgång 36, regelförslag

2014-08-25 11:00 #0 av: [Carpinus]

Regerande mästare är Klillen som vann 35:e omgången på 45 poäng. Denna omgång omfattar 10 delomgångar, med avslutning 1 november 2014. Endast ordinarie V75-omgångar på lördagar ingår i Spikmästaren.

Tanken är att vi ska hjälpas åt att hitta bra spikar till våra system, kombinerat med ett roande tävlingsmoment. Panelen har visat sig generera ytterst skarpa tips även när det blivit miljonutdelningar på 7:orna, där inte ens 20 tidningars tips alla gånger kunnat mäta sig med TIF-panelen.

Så här gör du: tippa en enkelrad genom att svara på detta inlägg senast 13.45 på tävlingsdagen, där du anger två superspikar (i fet stil, alternativt skriva "fet" efter hästnamnet).  Du får 1 poäng för varje rätt, men för varje rätt superspik får du två poäng. Observera att i denna omgång delas en bonus ut - lyckas du pricka in en spik som ger 5,00 ggr i odds eller mer dubblas din poäng, och ger spiken 10,00 ggr eller mer tredubblas poängen. Gäller såväl tunn- som fetspik. (Exempel: sätter du en fetspik som ger elva gånger får du alltså 2x3=6 poäng.)

Skriv din rad som i nedanstående exempel. (Råkar du skriva fel startnummer på ditt val så är det hästnamnet som räknas)
1: 6 Upp Till Kamp
2: 3 Tömmen Upp
3: 4 Tarras Wahlberg
4: 3 Vallentunas Styggbest
5: 2 Djursholmsspöket
6: 2 Karlssons Klister
7: 13 Bävern Anfaller
Säg att Tömmen Upp, Vallentunas Styggbest och Karlssons Klister vinner, då får du 1+2+1=4 poäng. (Observera att bonus för högodds kan tillkomma, se ovan!)

Om en vald spik skulle strykas och du inte hinner välja en ny innan 13.45 så går ny häst in enligt gällande turordning. Vill du ändra en rad så är det bara att publicera en ny (före stopptiden) - endast den senast lämnade räknas och ditt tidigare förslag i omgången utgår.


Anmäl
2014-08-25 11:14 #1 av: [Carpinus]

#0: Verkar som om det finns intresse för att testa spel med bonus för högoddsare. Jag har här ovan gjort ett utkast till regler, där jag skjutit in ett stycke om bonus enligt tidigare förslag.  Synpunkter mottages med tacksamhet!

Har lagt en liten kortare omgång än den senaste, dels för att bonuspoängen förhoppningsvis kan vara utslagsgivande, och dels för att det är en testomgång. Blir vi inte nöjda med nymodigheten så  är det ju onödigt att dra ut på den! 

Några andra förslag: för att slippa lägga in ovanstående långa text varje gång så publicerar vi den i sin helhet endast inför första omgången, sedan länkar vi dit i de kommande omgångarnas första inlägg för den som vill ta del av reglerna.

Ett förslag till: Siggelina gör en jättebra jobb med att hålla ordning och räkna poäng, men vi andra kan hjälpa till om det behövs . Poängräkningen kan bli lite mer utslagsgivande den här omgången, så där bör vi alla ha koll på att det blir rätt.

Vad sägs om en målsättning om att lägga ut resultat från senaste omgången senast klockan 10.00 på fredag, och då även lägga ut underlaget för den kommande omgången? Har det inte blivit gjort så är det upp till första bästa att ta initiativ till att fixa det!


Anmäl
2014-08-26 17:54 #2 av: Siggelina

Låter utmärkt med en testomgång på 10 ggr och det nya poängsystemet.

Angående resultatet är det bra att få in det så tidigt som möjligt, jag brukar försöka göra det på söndagen men det är inte alltid jag har tid till det. 

Senast tisdag tycker jag att resultatet ska finnas, jag kan åta mig det.

Vad gäller inlägg av ny omgång kan den som känner sig manad göra det, jag brukar försöka göra det senast fredag kväll. 

Anmäl
2014-08-29 08:14 #3 av: [Carpinus]

Okej, vi är bara två som haft synpunkter, så då kör vi väl? Vi har ju egentligen inget att förlora, med endast två som deltog i alla omgångar senast...


Anmäl
2014-08-29 20:51 #4 av: conny j

Kör på!

Anmäl
2014-08-29 20:55 #5 av: Siggelina

Blir bra det. Med nya poängsystemet gör det kanske inte så mycket att man glömmer/inte kan lämna in någon gång, det går kanske att ta in ändå...

Anmäl
2014-08-29 21:29 #6 av: [Carpinus]

Jag tror att det kan bli lite roligare tips med bonusen! Sedan gäller det nog att vara lite taktisk - skall man spola en "säker" spik i jakten på en högpoängare t.ex? Tror att tävlingen nu får större förutsättning att "leva ända in i kaklet", den som ligger lite efter kan chansa med några högpoängare och ta in ledarens försprång. 


Anmäl
2014-08-30 07:15 #7 av: matsli

Det är blir nog roligare! Nu kommer man väl sist bara för det;-)  BRA FÖRSLAG!

Anmäl
2014-08-30 08:42 #8 av: Klillen

Bra förslag vi kör...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.